Katrine Johansen Heier

19 danske mål i den norske liga

Norge: Midtukekamper

Skrim-Larvik 29-40 (16-20):

Skrim holdt bra følge med Larvik i starten. Etter å ha fulgt hverandre til stillingen 4-4 gikk Larvik opp i en tomålsledelse, men slet med å riste Skrim ordentlig av seg etter det. Skrim var flinke fremover og scoret mange mål. Mot slutten av 1. omgang ble Skrim litt slitne og gjorde noen feil. Noe som førte til at Larvik dro litt mer ifra og var foran med fire mål til pause.

I starten av 2. omgang fortsatte Skrim å spille jevnt med Larvik. Elleve minutter ut i 2. omgang var Skrim fortsatt bare to mål bak Larvik. Så begynte det å rakne. Skrim-spillerne ble slitne og begynte å gjøre mange feil. Dem ble de hardt straffet av Larvik for. Etter å ha scoret mange mål i starten, stoppet det litt opp for Skrim mot slutten. De scoret kun seks mål på de siste 20 minuttene. Larvik var hissigere i målprotokollen og scoret det ene målet etter det andre. Det endte til slutt med en solid seier til Larvik på elleve mål.

Skrim skal ha ros for at de holdt følge med Larvik såpass lenge. Larvik spilte en god angrepskamp, men slet i forsvar. Det bedret seg imidlertid mot slutten av kampen hvor også Alma Hasanic sto godt i mål. Anja Hammerseng-Edin fikk mye spilletid i denne kampen, og ble kampens toppscorer med ti mål.

Mål for Skrim: Mona Bruskeland 6, Hege Løken 5, Jeannette Carlsen 4, Ingvild Bakkerud 4, Cathrine Korvald 4, Trine Haugstad 3, Unnur Omarsdottir 1, Hanne Paulsen 1 og Heriette Bakkerud 1.

Mål for Larvik: Anja Hammerseng-Edin 10, Linn-Kristin Riegelhuth Koren 6, Sanna Charlotte Solberg 6, Tine Rustad Albertsen 4, Nora Mørk 4, Karoline Dyhre Breivang 2, Linn Jørum Sulland 2, Alina Wojtas 2, Vilde Ingeborg Johansen 2, Isabel Blanco 1 og Kristine Breistøl 1.

Stabæk-Halden 19-27 (10-13):

Begge lag trenger sårt poeng i nedrykksstriden. Lagene fulgte hverandre tett i starten, frem til stillingen 3-3. Så overtok Halden kommandoen. De ledet både 3-6 og 5-7 før Stabæk utlignet til 7-7. Flere feil fra Stabæk førte til at Halden kunne ta ledelsen igjen, og til pause var de foran med tre mål.

Halden hadde kontroll på kampen utover i 2. omgang. Godt keeperspill gjorde det vanskelig for Stabæk å score mål. Halden førte lenge kampen med tre eller fire mål. Flere feil fra Stabæk i sluttminuttene førte til at Halden kunne dra ytterligere ifra. Det endte til slutt med en solid åttemålsseier til bortelaget.

Dette var en viktig seier for Halden, og den første på bortebane så langt denne sesongen. Nå får de litt pusterom til lagene bak seg. Stabæk fortsetter å slite, og ligger fortsatt på nedrykksplass.

Mål for Stabæk: Thea Karlshaugen Pettersen 7, Kristiane Stormoen 3, Marte Lunder 2, Martine Huseby Kaxrud 2, Karoline Næss 2, Lene Petterson Heiberg 1, Line Bjørnsen 1 og Julie S. Tengelsen 1.

Mål for Halden: Cecilie Mørch Hansen 10, Martine Kjøniksen Moen 6, Marte Sofie Haugsten 3, Julie Nicoline Bang 2, Malene Staal 2, Mette Kryger Jørgensen 2, Merethe Larsen 1 og Pernille Wang Skaug 1.

Oppsal – Storhamar 32-30 (18-15):

Etter det sure tapet i semifinalen i cupen etter ekstraomganger i forrige uke, var Storhamar ute etter revansje mot Oppsal i Oslo. Det var også Storhamar som kom best i gang i dette oppgjøret. Etter åtte minutter ledet de 4-8. På det tidspunktet tok Oppsal timeout. Etter den stengte Marie Sundfør Tømmerbakke målet, og var sterkt medvirkende til at Oppsal spiste opp Storhamars ledelse. Etter hvert overtok også Oppsal føringen i kampen. Til pause var de foran med tre mål.

Storhamar fikk en god start på 2. omgang. Etter åtte minutter var de bare ett mål bak på stillingen 20-19. Oppsal dro så litt ifra igjen og ledet 23-19, men de klarte ikke å hekte av seg Storhamar. I stedet kom Storhamar tilbake og utlignet til 25-25. Da sto kampen og vippet. Da det gjensto litt over minuttet av kampen på stillingen 31-30, bommet Christine Homme på et skudd. Hun snappet imidlertid opp returen og satte den i mål til 32-30. Storhamar maktet ikke å komme tilbake, og seieren gikk til Oslo-laget.

Dermed gikk Storhamar på sitt andre knepne tap mot Oppsal på en uke. De har hatt en vanskelig start på sesongen, men viste fremgang i angrep i denne kampen. Oppsal var allikevel hakket bedre og burde ha avgjort kampen på et tidligere tidspunkt, men skal ha ros for at de klarte å holde hodet kaldt i sluttminuttene.

Mål for Oppsal: Vilde M. Ingstad 7, Anne Kjersti Suvdal 6, Nina Stokland 6, Tina Magnus 4, Frida Nåmo Rønning 4, Christine Homme 4 og Izabela Duda 1.

Mål for Storhamar: Ellen Marie Folkvord 7, Maja Jakobsen 6, Betina Riegelhuth 5, Lise Binger 4, Linn-Marie Birkeland 3, Malene Aambakk 3, Tonje Enkerud 1 og Karoline Fredriksen 1.

Nordstrand - Vipers 16-24 (8-11):

Fortapte Nordstrand startet kampen mot Vipers best. De ledet 5-2 før Vipers kom tilbake og utlignet til 5-5. Feilene florerte hos hjemmelaget som måtte se seg forbigått av Vipers. Til pause var de foran med tre mål.

I starten av 2. omgang spilte Nordstrand jevnt med Vipers. Vipers var stort sett foran med fire eller fem mål, og hadde god kontroll på kampen. Mot slutten av kampen gav Nordstrand mer eller mindre opp. Noe som førte til at Vipers bare økte ledelsen. Til slutt vant de solid med åtte mål.

Vipers tok en pliktseier i denne kampen. De vant hovedsakelig på godt forsvar- og keeperspill. Sakura Hauge sto en god kamp i målet. I angrep gjorde Vipers en del feil, men Nordstrand gjorde enda flere. Det vil seg ikke for Nordstrand som fortsatt står med null poeng.

Mål for Nordstrand: Jenny Osnes Græsholt 5, Henriette Ekeland Svenningsen 5, Silje Kristine Sæthre 2, Lillann Eeg Kjærnsmo 2, Mette Leipart 1 og Sofie Wold 1.

Mål for Vipers: Karin Weigelt 5, Thorey Stefansdottir 4, Lynn Knippenborg 4, Annette Jensen 4, Tonje Refsnes 2, Kristine Lunde-Borgersen 2, Sanne Bak-Pedersen 1, Vilde Jonassen 1 og Siri Aaserud 1.

[caption id="attachment_17758" align="alignleft" width="495"]Sandra Toft fik en pausen men Mørk og co. kørte endnu en sejr hjem (Foto: Eventmedia) Sandra Toft fik en pausen men Mørk og co. kørte endnu en sejr hjem (Foto: Eventmedia)[/caption]