Thomas Billum

Danmark i VM-kvartfinalen efter kæmpe drama

Fra DHF:

DANMARK I VM-KVARTFINALEN EFTER KÆMPE DRAMA

DER SKULLE FORLÆNGET SPILLETID TIL, INDEN DANMARKS U18-PIGER KUNNE FEJRE EN 1/8-FINALESEJR OVER RUMÆNIEN VED VM. DANSKERNE VANDT 30-29 EFTER EN UHYRE LIGE KAMP.

Danmark og Rumænien krydsede her til eftermiddag klinger i Dame-U18 VM 1/8-finalen, hvor der stod en kvartfinale mod vinderen af opgøret mellem Brasilien og Kroatien på spil. I det første kvarter af kampen fulgtes de to hold pænt ad med Danmark hele tiden et mulehår foran. Andet kvarter af første halvleg blev dog en rodet affære fra danskernes side, hvor det kun blev til tre scoringer, mens rumænerne sendte otte bolde i nettet i samme periode. På måltavlen kunne det aflæses direkte, da de to hold gik til pausen: Rumænien førte 14-11.

Danskerne skulle dog heldigvis ikke bruge mere end godt seks minutter for at bringe sig foran 16-15. Så begyndte billedet fra første halvleg at gentage sig, hvor de to hold fulgtes ad. Kampen udviklede sig præcist så tæt, som landstræner Heine Eriksen havde forudset. Med under to minutter igen viste tavlen således 25-25. Et rumænsk boldtab betød dansk et-målsføring, og Rumænien tog derfor timeout med 53 sekunder igen. Dessinerne fra træneren gav en udligning, og nu var det Danmarks tur til at tage timeout. Uret viste 11 sekunder tilbage at spille i, da kampen blev genoptaget. Desværre gav den ordinære spilletids sidste angreb ikke en scoring, hvorfor kampen skulle ud i 2 x 5 minutters forlænget spilletid.

Forlænget spilletid
I den forlængede spilletids første omgang holdt Danmark rumænerne fra scoring og formåede selv at passere modstandernes målvogter to gange. I anden omgang var det rumænerne, der var skarpest, men heldigvis for Danmark lykkedes det dem kun at score et enkelt mål mere end de rød/hvide. Da forlængelsen var overstået, kunne de danske piger derfor strække armene i vejret efter en sejr på 30-29 efter et stort drama, der meget vel kunne have gået den anden vej:

”Med ca. ti minutter igen er Rumænien tæt på at lukke kampen, men har heldigvis et par store afbrændere. De styrer store dele af opgøret og var rigtig godt forberedt på os. De ramte os lige nøjagtigt de steder, hvor vi var svagest - nemlig i forsvaret. Vi stod for defensivt i perioder, og så bliver det svært mod så gode skytter. Vi får det justeret i løbet af kampen, men det bliver aldrig helt godt,” indleder landstræner Heine Eriksen.

Kæmpe ros til holdet
”Jo længere vi kom hen i kampen, jo større fysisk overtag fik vi. I første del af kampen var rumænerne stærkest. Men kæmpe ros til holdet for at holde hovederne kolde og spille med så stor rutine i den forlængede spilletid. Jeg vil nu også rose Rumænien: Når de rammer deres topniveau som i dag, er de blandt de bedste landshold på årgangen og rigtig svære at spille mod,” fortsætter landstræneren og pointerer vigtigheden af en sejr i netop 1/8-finalen:

”De her 1/8 finaler er noget forbandet nervøst noget at spille. Havde vi tabt i dag, så havde vi kun haft en placeringskamp tilbage. Nu har vi helt sikkert tre kampe tilbage, og det er uhyre vigtigt, at spillerne får den ekstra rutine,” slutter Heine Eriksen.

Nu venter en kvartfinale mod enten Brasilien eller Kroatien i morgen, torsdag.