Ajax slog Lyngby efter dramatisk kamp (K)

Fra Ajax:

LYNGBY HK - AJAX KØBENHAVN 20-21 (12-8)

Den sidste føring er den vigtigste føring.

Det giver altid en vis utryghed, når man er bagud og bliver ved med at være bagud i en håndboldkamp. Når man i store dele af en kamp er bagud med op til 5 kasser, så kan man ikke undgå at blive meget bekymret. Man glemmer dog hurtigt både utryghed, når man ender med at have ført en enkelt gang – nemlig de sidste ca. 10 sekunder af en kamp.

Sådan var det i lørdagens kamp mellem Lyngby HK og Ajax København. Lyngby var i teten hele vejen, men Ajax fik vendt bøtten og lukket af og scoret sejrsmålet lige før det sidste fløjt. De fleste vil nok mene, at Lyngby ikke fik det ud af kampen, som de fortjente, og det er ikke helt forkert. Ajax holdet spiller ikke nogen god kamp, men når man får muligheden for at rydde bordet, så slår man til, også selv om det måske ikke er helt millimeter retfærdigt.

Den neutrale håndbold iagttager vil nok sige, at det ikke var nogen stor håndboldkamp, men at Lyngby i 1. halvleg bruger sine afslutninger meget bedre end Ajax, og derfor fortjent fører. Efter pausen starter Ajax som lyn og torden, men det bliver ikke helt lige. Ved 18-14 til Lyngby tager Ajax træner John ”Speedy” Larsen en timeout og får på det korte minut, der er til rådighed, sat spil med 7 spillere i angrebet op.

Det er ikke noget, der er brugt i nævneværdig grad før, men Ajax spillerne var ligeglade, de brugte mulighederne maksimalt. Ajax gik meget hurtigt på 18-18 og da man først kom op, holdt man fast og fik scoret det sidste mål. Lyngby var meget tæt på umiddelbart før slutfløjt, men lige ved og næsten….

På Lyngby holdet skal der lyde stor ros til Pernille Rähr, som er en snu og scoringssikker streg. Pernille profiterer især af nogle fantastiske maskerede indspil fra Nicole Leonhardt. Selv om man har snakket om det før kampen, er det ikke bare lige at lukke det ned. I målet står Natacha Bülow en flot kamp, men uden på nogen måde at forklejne Natacha, så skød vi ikke ret tit på den måde, som vi havde aftalt inden kampen.

På Ajax holdet var der ikke så mange, som spiller fantastisk, og der var især i 1. halvleg langt mellem snapsene. Cathrine Sylvestersen spiller som sædvanligt ”bare” derudaf uden at gøre det sværere end nødvendigt. Stine Krag og Stine Frandsen fik ikke rigtigt finindstillet skudarmen før i den sidste del af kampen, men det kom heldigvis til sidst. Christina Wildbork var kold, da hun skulle skyde straffe sidst i kampen. Kampens spiller blev Nicoline Moos på venstre fløj. Moos spiller fint i forsvaret - hun er vist den eneste, som konsekvent holder skudaftaler, og hun er iskold, da hun skal afgøre det hele til allersidst.

John ”Speedy” Larsen havde bla. følgende kommentar til lørdagens kamp: ”Vi spiller en dårlig kamp, men spillerne viser en fantastisk moral ved endnu engang at komme tilbage og lukke kampen til allersidst. Nu har vi vundet 6 sejre på stribe, så det er fint ud”.

Nu er der julepause, og næste forestilling er 11. januar om eftermiddagen, hvor vi skal på besøg i Tarm Idrætscenter. Der er dejlig lang tid til – tid, som skal bruges til at restituere og til at bygge på fysisk, så vi er klar til de mange udfordringer, der ligger og venter i 2015.

[caption id="attachment_18393" align="alignleft" width="503"]Foto: Eventmedia Foto: Eventmedia[/caption]