Thomas Billum

Danmark afslutter VM-forberedelserne med storsejr

Fra DHF:

DANMARK AFSLUTTER VM-FORBEREDELSERNE MED STORSEJR

U20-PIGERNE SATTE SYDKOREA PÅ PLADS, DA DE SØNDAG EFTERMIDDAG LUKKEDE SCANDINAVIAN OPEN MED EN STORSEJR OG NU SER FREM TIL NÆSTE OPGAVE: VM I RUSLAND.

De danske U20-piger afsluttede søndag eftermiddag deres VM-forberedelser med en kamp mod Sydkorea ved Scandinavian Open-turneringen på hjemmebane. Det blev til en komfortabel sejr på 30-23 efter dansk pauseføring 16-12.

Landstræner Flemming ’Tuborg’ Larsen efterlyste efter lørdagens kamp, at pigerne slap tøjlerne og spillede mere frit, og det havde spillerne tydeligvis taget til sig. U20-pigerne åbnede kampen i et flot tempo og var befriende dejligt målsøgende i angrebsspillet.

Althea Reinhardt havde samtidig godt styr på de koreanske skytter, der først scorede deres andet mål efter knap 10 minutter. På dette tidspunkt i kampen blev det koreanske forsvar mere offensivt, og de lykkedes med at stresse det danske spil, så cifrene på scoringstavlen ændrede sig fra 5-1 til 5-4 på et par minutter.

Forsvarsspillet svingede lidt gennem halvlegen, hvor der i perioder var god bevægelse og konsekvens, men hvor koreanerne i andre perioder fik for let spil. I banens anden ende fik Danmark, som tiden skred frem, mere skarphed og kvalitet i skuddene, og de fastholdt dermed føringen og kunne gå til pause foran 16-12.

Solid og stabil dansk præstation
I anden halvleg løb de danske piger fuldstændigt fra asiaterne, der efter 20 minutter blot havde scoret fire mål og var bagud med 10, 26-16, og selv om Sydkorea får indhentet noget af det tabte mod kampens afslutning, blev det til en komfortabel dansk sejr.

"Vi kom i god fart og fik løsnet godt op, så det var dejligt at se. Jeg synes egentlig, vi spiller forholdsvist stabilt og løser det godt mod koreanerne - uanset hvem vi sætter på banen," konstaterer landstræner Flemming 'Tuborg' Larsen, der også fremhæver en rigtig god præstation af Althea Reinhardt.

Med dagens sejr ender Danmark på turneringens andenplads, mens Norge vinder. Sydkorea kommer ind på tredjepladsen, og Sverige slutter som nummer fire.

Danske målscorere: Mai Kragballe 5, Pauline Bøgelund 4, Mie Højlund 3, Maria Lykkegaard 3, Ronja Johansen 3, Amalie Hansen 3, Annika Jacobsen 2, Line Skak Nielsen 2, Stine B. Holm 1, Lærke Nolsøe Pedersen 1, Julie Pontoppidan 1, Sofie Flader 1.

Danmark indleder VM i Rusland den 3. juli, hvor de møder Angola. Hele kampprogrammet kan findes på denne side: