Thomas Billum

Danmark storsejrer i VM-åbning

Fra DHF:

DANMARK STORSEJRER I VM-ÅBNING

DANMARK ÅBNEDE PIGERNES U18 VM MED EN STORSEJR OVER EGYPTEN. DA DE 2X30 MINUTTER VAR OVRE, VISTE MÅLTAVLEN 34-20 I DANSKERNES FAVØR. LANDSTRÆNEREN NEDTONER DOG SEJRENS STØRRELSE.

Kl. 15.30 gik det løs i Danmarks gruppe D ved Dame-U18 VM i Slovakiet. I Aegon Arena, Bratislava, mødte de danske piger Egypten i hvad, der langt ind i første halvleg lignede en jævnbyrdig kamp. Midtvejs stod det helt lige, og egypterne bragte sig sågar foran 8-6 efter en periode, hvor Danmark slet ikke kunne få bolden i mål. Heldigvis fandt de danske piger skarpheden frem igen og vandt den efterfølgende periode 7-1 og en samlet føring på 13-9. Herfra blev der videre udbygget, og ved pausen kunne de rød/hvide talenter forlade banen foran 16-10.

Danmark fortsatte anden halvleg, hvor de slap inden pausen. Hurtigt blev pauseføringen på seks mål udbygget til først otte mål siden ti, tolv og fjorten. Danskerne blev bare ved med at score, og da de sidste 30 minutter var overstået, kunne landstræner Heine Eriksen skæve op til måltavlen, der viste 34-20 til Danmark. Dermed åbnede de forsvarende europamestre VM-slutrunden i overbevisende stil.

”Det var en klassisk åbningskamp ved en stor slutrunde. Vi spiller en halvsløj kamp med mange nerver på, og det skinnede igennem, at det var pigernes første store mesterskab. Det egyptiske hold var dog også rigtig svære at spille imod. De var gode til at holde fast i bolden, og det betyder, at vi kommer til at stå meget i forsvaret. Her får vi blandt andet otte udvisninger, og det er ikke fordi, at vi spillede hårdt, men fordi vi kom for sent mange gange og endte med at skubbe dem i ryggen. Det præger selvfølgelig tingene, at vi spiller en fjerdedel af kampen i undertal,” starter landstræner Heine Eriksen.

”Vi er rigtig gode på kontra og får scoret en hel del mål på den konto. Vi kom i gang med turneringen og fik arbejdet med nogle af de ting, vi gerne vil. Sejrens størrelse betyder ikke så meget. Det vigtige var, at vi blev klogere i løbet af kampen, for det var første gang vi stod over for denne spillestil, og der fik vi omstillet os flot under opgøret,” slutter Heine Eriksen.

Danske målscorere: Emma Friis 6, Lea Hansen 5, Ida Dahl 4, Helena Elver Hagesø 4, Caroline Svarre 3, Laura Jensen 3, Nikoline Lundgreen 2, Emmely Christiansen 2, Cecilie Thomsen 2, Anne-Sofie Filtenborg 2, Nicoline Olsen 1