Thomas Billum

Danmark suveræn puljevinder ved U18 VM

Fra DHF:

DANMARK SUVERÆN PULJEVINDER VED U18 VM

FEM SEJRE AF FEM MULIGE TIL DANMARK VED DAME-U18 VM I SLOVAKIET. I SIDSTE KAMP I PULJE D SLOG DANSKERNE SLOVENIEN MED 31-23. EFTER EN HVILEDAG I MORGEN VENTER RUMÆNIEN I 1/8-FINALEN PÅ ONSDAG.

En sløv start på opgøret betød, at landstræner Heine Eriksen tog timeout allerede efter 3 ½ minut, hvor tavlen viste 0-2. Det gav straks afkast, da Danmark mindre end fem minutter senere bragte sig foran 4-3. Så var det slovenernes tur til at tage en timeout, der heldigvis ikke gav samme udbytte. Danmark var således foran 9-5 midtvejs i første halvleg. Efterhånden som minutterne gik tabte de rød/hvide dog momentum, hvorfor de blåklædte slovenere fik ædt sig mere og mere ind i kampen. Ad flere omgange var de tæt på at udligne, men Danmark fastholdt dog den spinkle føring på 14-13, da der blev fløjtet til pause.

Landstræneren gav pigerne den helt rette medicin i pausen, for da anden halvleg blev fløjtet i gang, kom danskerne blæsende og løb nærmest modstanderne over ende: 7-2 efter knap otte minutter og samlet dansk føring på 21-15. Billedet fortsatte i resten af halvlegen, hvor den stod 29-20 med små ti minutter tilbage og det hele endte med en sejr på 31-23. Dermed gjorde danskerne rent bord i puljen med 10 point og en målscore på +87 mål.

”Det var generelt en rigtig god kamp og fint at få hård modstand. Selvom vi vinder stort, så er det først til slut, at vi løber fra dem. Vi får en dårlig start og havde problemer i forsvaret i første halvleg. Det blev lidt bedre i anden halvleg, men det blev aldrig helt godt. Vi bliver for defensive, og de driller os med nogle streg-ryk, som vi ikke får løst. Vi prøver også at gå op i en 3-2-1, men den løser de også, hvorfor vi går tilbage til vores normale formation,” starter landstræner Heine Eriksen, der inden slutrunden havde en forhåbning om at blive etter eller toer i puljen.

”Vores antagelse om at vi var havnet i den letteste gruppe ved VM viste sig at holde stik. Førstepladsen betyder, at vi møder Rumænien, som vi har spillet mod en del gange, og det har ofte været nogle tætte opgør. Ved U17 EM sidste år mødte vi dem i semifinalen og vandt med otte, men her i foråret mødte vi dem i en træningskamp i Aarhus og vandt kun med to. Så det er et hold, vi skal have respekt for, og de er kun blevet nummer fire fordi, de er havnet i en så hård gruppe,” slutter Heine Eriksen med henvisning til gruppe C, der foruden Rumænien blandt andet bestod af Norge, Sydkorea og Frankrig.

Danmark møder rumænerne i 1/8-finalen på onsdag. Kamptidspunktet er endnu ikke fastlagt.