Dansk sejr i EM-optakt

Pressemeddelelse:

Første af to opgør mod Frankrig endte med dansk U19-sejr fredag aften.

De danske U19-piger er i gang med de absolut sidste forberedelser til næste uges EM på hjemmebane. Og det betyder to opgør mod Frankrig denne weekend.

Første kamp blev spillet fredag aften i Skærbæk Fritidscenter, og i en kamp der på intet tidspunkt kom helt op at ringe, vandt Danmark 27-23 mod et fransk hold, der viste fysisk styrke og hurtighed i angrebet.

Et af fokuspunkterne hos holdet gennem forberedelserne har været forsvarsarbejdet, og her udviste pigerne stor koncentration med flere flotte parader. Til gengæld har det også været kendetegnende for pigerne, at de har høvlet scoringer ind i den modsatte ende, og den stime kom de først rigtigt ind i hen mod slutningen af første halvleg. Indtil da havde de franske piger ligeledes haft en række parader, godt suppleret af en stærkt spillende målvogter.
De omkring 300 tilskuere i Skærbæk Fritidscenter kunne sende Danmark til pause med en føring på 13-10, og den blev udbygget straks fra anden halvlegs begyndelse. Dermed nåede danskerne alligevel op på en del scoringer, inden kampen blev fløjtet af.

Det var dog først mod slutningen af anden halvleg, at der kom periodevis fart i det danske spil, men franskmændene hang godt på. Danmarks føring skrumpede ind, men dog ikke mere end at sejren aldrig var i fare.

Dermed kan de danske U19-piger se frem mod lørdagens kamp, som bliver spillet samme sted klokken 13.30.