Esben

Dansk storsejr over amputerede Serbere

Fra DHF:

TTH DUOEN LÆRKE MØLLER OG KRISTINA "MULLE" KRISTIANSEN VENDTE SLØJ START TIL ENSIDIG DANSK OPVISNING

Det danske kvindelandshold vandt fredag også sin anden kamp ved weekendens Golden League stævne i Norge, da er skadesplaget serbisk mandskab blev besejret 32-20 efter dansk pauseføring 18-13.

Danmark stillede op uden Louise Burgaard og Mette Gravholt ligesom hverken Pernille Holmsgaard eller Sandra Toft kom på banen, mens der var begrænset spilletid til Ann Grete Nørgaard, og disse profilers manglende tilstedeværelse var især synligt i starten.

Kampens første kvarter vil næppe gå over i håndboldhistorien i kapitlet om strålende spil.

De to hold skiftedes til at lave tekniske fejl, begge forsvar virkede rådvilde og usammenhængende og der var ikke meget struktur i nogen af banens ender.

Stillingen 8-8 efter 17 minutter var der derfor ingen, der kunne indvende noget imod, men så blev der skiftet ud for alvor på det danske hold.

Stije Jørgensen kom ind i stedet for Anne Mette Jørgensen på venstre back, Mette Tranborg afløste Line Jørgensen på højre back og så kom Team Tvis Holstebro duoen Kristina ”Mulle” Kristiansen og Lærke Møller på banen. Førstnævnte som aflastning på venstre fløj og Lærke Møller som playmaker med adskillige prøver på det helt unikke blik for spillet, der altid har kendetegnet hende.

Sammen splittede de to TTH piger det serbiske forsvar fuldstændig ad i 1. halvlegs sidste fase – med Møller som regissør og ”Mulle” som skarpretter.

Fem gange smed den lille humørbombe bolden i mål inden for halvlegens sidste ti minutter – og den kamp, der truede med at blive en langgaber af format udviklede sig til at blive en ganske fornøjelig forestilling, og Danmark gik fra 8-8 over 13-9 til pausestillingen 18-13.

Bortset fra de første fem minutter af 2. halvleg, hvor serberne fik lidt fornyet håb , var de sidste 30 minutter en ensidig dansk opvisning.

Rikke Poulsen skærpede sit keeperspil, forsvaret virkede mere sikkert - især i de mere offensive varianter og angrebsmæssigt blev der spillet fint, selv om der undervejs blev misbrugt lidt rigeligt med åbne chancer.

Føringen blev stille og roligt bygget ud, og da Mette Tranborg ni minutter før tid tordnede sin anden scoring ind til 28-18, var danskerne for første gang foran med ti mål.

Det unge Aarhus stortalent scorede også kampens sidste mål på straffekast efter tid.

Målscorere:Kristina Kristiansen 7, Lærke Møller 4, Stine Jørgensen 4, Mette Tranborg 4, Line Jørgensen 3, Maibritt Kviesgaard 3, Ann Grete Nørgaard 2, Trine Østergaard 2, Marianne Bonde 1, Lotte Grigel 1, Anne Mette Hansen 1