Esben

Dansk storsejr i sidste EM-test

Frankrig var igen modstanderen, da Danmarks U19-piger spillede sidste kamp,
inden EM begynder i næste uge.

Lørdag eftermiddag spillede de danske U19-piger deres sidste kamp i optakten til det EM på hjemmebane i Kolding og Sønderborg, som holdet skal spille fra på torsdag. Som i gårsdagens kamp var modstanderen Frankrig, og det blev til noget af en afklapsning af de franske gæster. Da slutfløjtet lød, stod der 31-19.
Da de to hold mødtes fredag aften, havde Danmark godt fat i forsvaret, mens det kneb lidt mere angrebsmæssigt, men det billede var slet ikke tilfældet i lørdagens kamp. Selvom de franske spillere igen bød ind med stor fysisk i forsvaret, gled Danmark af og fik gang i målmaskinen. Sammen med flotte redninger fra Ditte Folden Vind og Christina Elm i buret kunne Danmark således gå til pause med en føring på hele 17-8.

Omkring et par hundrede tilskuere havde fundet vej til Skærbæk Fritidscenter, og de kunne se, hvordan den danske dominans fortsatte i anden halvleg. Generelt var der langt større fart over feltet fra dansk side, end tilfældet var i gårsdagens opgør. Frankrig fik dog omsat et par kontra-angreb til mål, men det ændrede ikke på, at Danmark endnu en gang trak sig sejrrigt ud af et møde med de franske U19-piger.

Landstræner Heine Eriksen ser da også positivt på den kommende slutrunde ud fra de seneste forberedelser.

"Det er sjældent, man ser hold spille godt lige inden et mesterskab, men jeg synes, vi spiller en rigtig god første halvleg. Her rammer vi niveauet på koncentration og fart, og det viser mig, at vi er på niveau i forhold til mesterskabet. Anden halvleg bliver til gengæld en afvikling, fordi Frankrig holder op med at spille," lyder konklusionen fra Heine Eriksen.