Benjamin

Dansk u-19 nederlag i generalprøve

Presse:

Operationen lykkedes – men patienten døde”.

Denne gamle talemåde var den umiddelbare reaktion, træneren for det mandlige danske U19 landshold, Claus Hansen, kunne hæfte på sit holds anden og sidste kamp ved Scandinavian Open – søndagens opgør mod de svenske vice-europamestre, som danskerne tabte 26-21 efter svensk føring 10-8 ved pausen.dhf-logotype

”Vi testede tre ting, og det var yderst værdifuldt at se, hvordan det gik mod en rigtigt stærk modstander,” forklarer Claus Hansen, der oven i den langsigtede proces med at køre et effektivt 5-1 forsvar i stilling også fik syn for, hvordan det gik med at lade to stregspillere løbe kontra og hvilke udfordringer, der lå i at køre dobbelt forsvar/angrebs udskiftning.

”Men nu er eksperimenternes tid forbi – og vi glæder os enormt til at komme i gang med at spille VM,” siger Claus Hansen, der betegnede dagens opgør som ”en U19 landskamp på et usædvanligt højt niveau.”

Danskerne kom bedst fra start og førte med både 6-4 og 8-6, før de isoleret tabte i en periode op til og lige efter pausen med hele 8-1. Og svenskerne var for stærke til at ville give en fem måls føring fra sig, da stillingen først var 14-9.

Tværtimod var Sverige ved et par lejligheder foran med seks mål og Claus Hansens tropper kom aldrig tættere på end tre måls difference.

”Vi forsømmer at løbe kontra i lange perioder og mange af vores afslutninger i etableret angreb var både for hurtige og for uigennemtænkte,” siger landstræneren, der dog kunne notere en flot indsats fra Nicolai Pedersen.

”Dejligt at se, hvordan han med seks mål fik fint udbytte af sine forsøg,” vurderer Claus Hansen.

Det danske U19 mandskab indleder VM i Ungarn lørdag den 10. august med en kamp mod Japan og herefter følger - i nævnte rækkefølge - Serbien, Chile, Hviderusland og Egypten.