Stine

Fra DHF: Søndagens debat på Folkemødet

Fra DHF:

Hvordan er samspillet mellem skolereformen og foreningslivet?




Dansk Håndbold afslutter rækken af debatter på Folkemødet 2016 med en workshop med fokus på de muligheder og udfordringer, den nye skolereform har givet foreningsidrætten.

Hvad kan idrætsforeningerne få ud af at være en aktør i folkeskolen? Hvordan kan kommunerne sikre, at foreninger og skoler finder det attraktivt at indgå et samarbejde om den åbne skole? Hvordan kan man nedbryde barrierer mellem skole og forening, der skaber det gode samarbejde i den åbne skole?

Det er nogle af de spørgsmål, der bliver rejst i søndagens debat, og her har vi et konkret eksempel med, nemlig FK Odsherred, der de seneste to år har haft skolesamarbejde i form af både Håndboldkaravanen, håndbold i SFO’en og skolehåndboldturnering.

"Det er vores erfaring, at skolerne er meget glade for Håndboldkaravanen, men det er meget hektisk, hvis der er for mange børn ad gangen. Det stiller derfor store krav til planlægning og udførelse, for at det ikke skal ende i kaos med 70 børn i hallen på en gang,” siger Charlotte Grøndahl, udvalgsmedlem af håndboldudvalget i FK Odsherred og fortsætter:

”Det er enormt vigtigt, at der er en fælles interesse og engagement, for at det kan fungere. Både skolen og klubben skal lægge energi i det, så det bliver en god oplevelse for alle. I Odsherred er det en udfordring, at klubben dækker et stort geografisk områder, så vi kæmper både med logistikken og med at trække nok frivillige til arrangementerne - men det er super sjovt og meget givende for alle parter, når det virker og kører."

Løftestang for ungdomsarbejde
IF Stadion har også haft gode oplevelser med skolesamarbejdet:
”Hos os har skolesamarbejdet været en kæmpe succes og været løftestang for en genetablering af ungdomsafdelingen. Det har været meget vigtigt at have forbundet og projekt ’Håndbolden tilbage til København’ med, da det har skabt vejen ind på skolerne i lokalområdet,” fortæller formand Allan Jensen, der dog også har oplevet visse barrierer:

”Det har været svært at få skolerne til at være fleksible i forhold til afholdelsen af idrætstimerne. Både i forhold til tidspunkter for undervisning, men også i forhold til at flytte sig fra skolen - blandt andet fordi lærerne har haft problemer med de nye arbejdstidsregler. Det er derfor vigtigt, at skoleledelsen tager ansvar og tror på samarbejdet, så jeg vil anbefale andre at starte i toppen, når de tager hul på skolesamarbejder.”

Vi byder velkommen kl. 11.00-12.00 ved Dansk Håndbold på folkemødet J38 på Kæmpestranden.
Arrangementet bliver en workshop, hvor der arbejdes med den åbne skole. Workshoppen vil tage udgangspunkt i oplæg fra projektleder Lars Brønserud fra DHF's udviklingsafdeling og Anna Katrine Sand, håndboldinstruktør i idrætsundervisning i københavnske skoler. Der fokuseres på drivkræfter og barrierer i samarbejdet mellem foreninger og folkeskoler.

Følg med og deltag i debatten på Facebook:
Dansk Håndbold på Folkemødet - Vi giver ordet til bolden

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER