Thomas Billum

Endnu en VM storsejr til dame-U18

Fra DHF:

ENDNU EN VM-STORSEJR TIL DAME-U18

OGSÅ I ANDEN KAMP VED DAME-U18 VM GIK DANMARK FRA BANEN MED EN STORSEJR. ARGENTINA BLEV SENDT HJEM MED ET NEDERLAG PÅ 34-16 I BAGAGEN I EN KAMP, HVOR ALLE 14 MARKSPILLERE KOM PÅ TAVLEN.

Kampen mellem Argentina og Danmark indledtes på mange måder som gårsdagens opgør mod Egypten: En lige indledning hvorefter danskerne slog turboen til og rykkede fra modstanderne. Fra 7-7 efter ca. 10 minutter scorede Danmark ni mål i træk og kunne derfor gå til pause med en føring på 16-7.

De danske piger kunne ikke holde argentinerne helt fra fadet i anden halvleg men var stadig flittigere scorende end sydamerikanerne, hvorfor stillingen 10 minutter inde var 21-10 i dansk favør. Det blev blot til yderligere seks scoringer til Argentina i resten af halvlegen, mens Danmark fortsatte takterne fra første halvleg. Da det sidste pift i fløjten havde lydt, kunne pigerne strække armene i vejret efter endnu en overbevisende sejr: 34-16.

”Vi spiller rigtig fint i perioder og mindre godt i andre perioder, så det var en lidt hakkende kamp. Det er ofte svære kampe at spille mod denne type modstandere - kampe hvor vi hurtigt kan mærke, at vi er bedre. Det er dog en disciplin, vi også skal kunne mestre,” indleder landstræner Heine Eriksen. Til det faktum at alle markspillere kom på tavlen i dagens kamp, siger landstræneren:

”Vi har brugt de første kampe på at få alle i spil, og det er vi lykkedes godt med. Jeg er meget tilfreds med kontrafasen, hvor vi laver mange mål. Vi har også gode returløb og har lukket meget få mål ind på den konto i de to første kampe. Nu er vi er kommet rigtig godt i gang med turneringen, og vi får arbejdet med de ting, vi på forhånd har aftalt,” fortsætter Heine Eriksen, der allerede nu har tankerne på den næste kamp, der godt kan give lidt udfordringer:

”Nu har vi en hviledag, og så skal vi møde puljens svageste hold, Usbekistan. Det er en kamp, som vi skal have noget ud af, men vi skal heller ikke ud og jorde dem. Vi vil forsøge at spille den lidt på deres præmisser, så de får lov at byde ind med nogle ting, der også kan lære os noget, vi kan bruge i fremtiden,” slutter landstræneren.

Danske målscorere: Helena Elver Hagesø 5, Kamilla Bruus 5, Ida Marie Dahl 4, Kristina Jørgensen 3, Nicoline Olsen 3, Emma Friis 3, Anne-Sofie Filtenborg 2, Emmely Christiansen 2, Nikoline Lundgreen 2, Andrea Bendtsen 1, Lea Hansen 1, Cecilie Thomsen 1, Caroline Svarre 1, Laura Jensen 1