Esben

Eufori i Randers

Pressemeddelelse:

Begge Beach-landshold er videre til semifinalen ved EM.

Det var meget på højkant i dagens kvartfinaler ved EM i Beach Handball. For ud over en plads i semifinalen, giver en placering i top fire samtidig direkte adgang til næste års VM. Damerne skulle møde Rusland, mens herrerne skulle forsøge at dukke stærke Spanien. Og begge hold var toptunede, da det her til eftermiddag blev til to fantastiske sejre.

Herrernes kamp var den mest dramatiske. For efter en forrygende første halvleg, som danskerne vandt 25-22, tabte de anden halvleg med samme cifre, og så havnede de igen-igen i shoot-out:

”Vi spiller en perfekt første halvleg, hvor vi er knivskarpe og bliver ved med at score på vores angreb. Det er nødvendigt, for ellers bliver man straffet af et så stærkt hold som det spanske, og det var det, der så skete i anden halvleg”, konkluderede en af banens bedste, Jannick Mazur.

I shoot-outen snuppede Kong-Krupsdahl i målet dog endnu en gang et forsøg, og det var nok til 2-1-sejren, da ingen af de danske skytter svigtede:

”Vi ved, at han nok skal snuppe en enkelt eller to i shoot-out. Så hvis vi bare kan ramme en enkelt halvleg på topniveau i semifinalen, så ved man aldrig, hvad der kan ske. Men de er jo vildt stærke, så vi skal virkelig præstere”, sluttede Jannick Mazur med henvisning til de regerende europamestre fra Kroatien, der venter i semifinalen i dag kl. 19.

Solid ”beach-fight” af damerne

Hos damerne var rutinerede Hanne Frandsen tilbage i målet, selvom alle frygtede det værste i går, da hun slog benet og måtte en tur på skadestuen. I dagens kvartfinale viste hun straks, hvilken betydning hun har for holdet, da hun fuldstændig pillede pynten af de russiske skytter fra start. I det hele taget  havde træner, Morten Holmen, i den grad tændt op under holdets kedler, der vandt første halvleg sikkert med 19-10. I anden halvleg fik de danske piger også lynhurtigt den russiske bjørn ned i sækken og snørede den til med cifrene 15-10.

Med 2-0-sejren er pigerne nu tilbage på vindersporet efter gårsdagens formnedgang i mellemrunden, og har nu foruden semifinale og revanche mod Ukraine også kvalificeret sig til VM næste år.

”Både forsvar og angreb hang godt sammen, og taktikken sad lige i skabet. Vi kom frem til en masse chancer og brænder ikke så meget som i de seneste kampe. Det er perfekt, og vi er super glade for semifinalepladsen og VM-billetten.  Og så skal vi i øvrigt igen huske at takke tilskuerne mange gange. Det er helt fantastisk det her og vigtigt for Beach Handball-sporten”, sagde træner Morten Holmen til dhf.dk efter kampen.

Damernes semifinale løber af stablen kl. 18.