Esben

Fantastiske U18 piger i VM semifinale

Pressemeddelelse:

Dansk sejr over russiske guldfavoritter efter forlænget spilletid - udligning i ordinær tid i sidste sekund

Danmark er i VM-semifinalen for U18 piger efter at have besejret guldfavoritterne fra Rusland med 29-26 efter forlænget spilletid. Nu venter Tyskland i semifinalen fredag.

De danske piger viste endnu engang ekstremt meget hjerte og sejrsvilje, og de satte igen en tyk streg under, at intet er afgjort før dommeren fløjter kampen af.

Således var russerne kun godt et minut før ordinær tids ophør i boldbesiddelse foran med 22-20, men danskerne fik reduceret, og da russerne med fem sekunder igen atter mistede bolden, todnede Mai Kragballe af sted og smed udligningen til 22-22 ind i absolut sidste sekund.

I slutfasen havde danskerne stort held med at gå ultra offensivt frem og stresse russerne og træner Flemming ”Tuborg” Larsen valgte klogt at fortsætte denne opdækning i den forlængede spilletid.

Her kom Danmark hurtigt foran med to mål og siden så de sig ikke tilbage, selv om flere af spillerne kørte på de absolut sidste fysiske ressourcer efter en indsats, der kun kan beskrives som fantastisk.

Holdene fulgtes pænt ad de første godt 20 minutter, men så kostede en dansk udvisning tre mål og russerne kunne gå fra at være bagud 7-8 til at føre med 10-7.

Danskerne fik fat igen og var fem sekunder før pausefløjtet kun bagud med et mål ved 11-10, da Rusland fik tilkendt et straffekast.

Ida Vium reddede flot og det gav danskerne et fint moralsk rygstød at gå i omklædningsrummet med.

Russerne kom dog på 12-10 og i 2. halvlegs første fase havde danskerne stort besvær med at åbne det fysisk langt overlegne russiske forsvar, der mødte danskerne langt fremme på banen med et enormt tryk.

Tryk var der også på, når russerne angreb og flere af de russiske scoringer lænede sig op ad angrebsfejl uden at det dog blev dømt af kampens glimrende dommerpar.

Danmark nåede op ved 14-14 og så gentog mønsteret sig med Rusland plus en – lige – Rusland plus en – lige, indtil stillingen 20-20.

Undervejs havde danskerne flere muligheder for at komme foran uden at det lykkedes, men til sidst var uafgjort og forlænget spilletid altså også nok.

”Det er super fedt,” lød det fra en meget begejstret Flemming ”Tuborg” Larsen umiddelbart efter kampe.

”Jeg synes, begge hold spillede en ekstremt flot forsvarskamp, og keeperne stod glimrende i begge ender. Vi måtte tæt ind under det russiske forsvar for at finde løsninger, mens russerne byggede op til afslutninger ude bagfra. Det var ikke lige kønt det hele, men jeg føler, at den arbejdssejr, det var, kan blive enormt værdifuldt at tage med sig i de næste to kampe hernede.”