Annette Andersson

Fem Tina Pill Torabi kasser i Sverige

Den sista matchen i omgången spelas den 7 januari 2015 mellan VästeråsIrsta HF och H65 Höör. Efter den återkommer jag med omgångens lag.
Lugi HF – Skuru IK 20-26 (9-14) (TV-sänd match)

Det började bra för de vinröda i Sparbanken Skåne Arena. En tidig ledning med 4-1, men gästerna från Nacka fick igång sitt försvarsspel och åt sig in i matchen. När de väl kom ikapp gick de också förbi och lämnade hemmalaget bakom sig. Den andra halvleken blev aldrig riktigt spännande utan Skuru IK kunde ta sin andra raka seger i Lund.

Lugi: Hanna Ringdahl 6, Jenny Carlsson 4, Emelie Westberg 3 (1), Hanna Blomstrand 3, Clara Monti Danielsson 2, Amanda Åkerman 1 och Tilda Lundqvist 1.

Skuru: Lina Hawia Svensson 7 (5), Carin Strömberg 6, Jenny Södrén 5, Linnéa Claeson 4, Hanna Åhlén 2, Madeleine Östlund 1 och Hanna Daglund 1.

Önnereds HK – Tyresö Handboll 36-18 (16-8)

Nykomlingen Tyresö hängde med i tio minuter, sen visade Önnered upp hela sitt register och drog ifrån. Gästerna kämpade frenetiskt under den första kvarten i andra och höll åttamålsunderläget under kontroll, sen tröt orken. Det blev 10 raka hemmamål på lika många minuter (35-16).

ÖHK: Lina Barksten 9, Beatrice Nilsson 7, Caroline Levander 7, Evelina Källhage 4, Elin Källqvist 3, Sofia Hvenfält 2, Lovisa Ekberg 1, Sofia Berndtsson 1, Rebecka Sandberg 1 och Olivia Mellegård.

Tyresö: Hanna Åkerberg 6, Lina Hillgren 3, Julia Lönnborg 3, Hanna Norén 2, Olivia Svalstedt 2 och Stephanie Rodmar 2.

BK Heid – Skövde HF 21-24 (13-14)

Skövde fick tidigt några måls ledning. En utvisning i slutet av halvleken på försvarsgeneralen Caroline Friberg gav Heid chansen att komma närmare lagom till pausvilan. Wilma Brask Larsen utjämnade till 14-14 direkt i andra, sen kom sju raka Skövdemål. Hemmaspelarna kämpade, men Skövde var det starkare laget.

Heid: Wilma Brask Larsen 5, Louise Karlsson 4, Rebecka Karlsson 2, Tilda Mathijs 2, Janita Svenheden 2, Annika Wiel Hvannberg 2, Annica Smidje 2, Kristina Bundsen 1 och Sunna Jonsdottir.

Skövde: Malin Larsson 6, Michaela Ek 6, Anna-Maria Johansson 4, Maja Eriksson 3, Julia Ehn 1, Mikaela Johansson 1, Rebecka Otter 1, Sara Johansson 1 och Caroline Friberg 1.

Team Eslövs IK – Spårvägen HF 28-19 (15-13) (TV-sänd match)

Jämnt och spännande i första halvlek och en bit in i andra. Utan enkla räddningar från målvakterna blev Spåret till slut ett lätt byte (rutinerade Louise Eriksson saknades). Julia Bardis, Tina Piil Torabi och Ida Kellokoski Adamsson utnyttjade situationen och hemmalaget kunde ta en viktig seger i kampen om den sista sluspelsplatsen.

Eslöv: Julia Bardis 10, Tina Piil Torabi 5, Ida Kellokoski Adamsson 5, Emma Berndtsson 4, Sofie Eriksson 3 och Märta Hedenquist 1.

Spåret: Stephanie Svensson 5, Ulrika Olsson 5, Emma Ekenman-Fernis 4, Johanna Hellgren 2 och Vanessa Mate 1.

Skånela IF – IK Sävehof 19-37 (10-18)

Efter tio minuter var Sävehof uppe i en fyramålsledning, som blev större och större ju längre matchen pågick. Julia Eriksson på vänsternio och Birna Berg Haraldsdottir på högernio tackade för förtroendet med ökad speltid och gjorde många mål.

Skånela: Fatos Kücükyildiz 5, Sarah Fransson 3, Therese Östlund 3, Lina Wessberg 1, Hannah Grytegård 1, Sofia Nyström 1, Lorin Suleiman 1, Martina Eifrém 1, Julia Böjeryd 1, Josefin Ekwall 1 och Erika Nylund 1.

Sävehof: Birna Berg Haraldsdottir 6, Julia Eriksson 6, Joanna Lindvall-Haggren 5, Elin Enhörning 4, Elin Karlsson 4, Louise Sand 4, Edijana Dafe 3, Jenny Alm 2 och Sofia Tegstedt 2.