Jan Skjødt Østergaard Pedersen

Fjerde VM-sejr af fire mulige

Fra DHF:

I EN KAMP PRÆGET AF MANGE UDVISNINGER OG ET DIREKTE RØDT KORT TIL MIKKEL HANSEN SLOG DANMARK BAHRAIN MED 30-26 EFTER EN NOGET UJÆVN PRÆSTATION.

Indledningen på Danmark-Bahrain gav et forvarsel om, hvad der ventede danskerne den følgende times tid. Efter seks minutter kom Bahrain således foran 4-3, og da uret rundede ti minutter, stod der 5-5 på tavlen. På dette tidspunkt vågnede danskerne op til dåd, og på under fem minutter havde de bragt sig foran 9-5. Selvom føringen blev yderligere udbygget til 12-6, blev kampen ikke lukket.

Bahrain blev ved med at køre på, og da der var ganske kort tid tilbage af første halvleg, fik Danmark to udvisninger lige efter hinanden, og da modstanderne kun var bagud med tre mål, kunne det lige pludselig blive tæt ved pausen. Heldigvis for danskerne fik Bahrain 2x2 minutter lige bagefter, og så var det i stedet de rød/hvide, der kunne score og dermed gå til pause foran med fire mål: 17-13.

Rødt til Hansen
Anden halvleg startede fint for Danmark, der fik udbygget til en femmålsføring, men en efterfølgende stribe afbrændere gjorde, at Bahrain igen fik reduceret til en afstand på blot tre mål. Ved 22-19 indtraf kampens største drama, da Mikkel Hansen fik direkte rødt kort for et skub i en spilsituation, hvor to modspillere lavede ’en sandwich’ på Danmarks nummer 24. De mange udvisninger så ud til at påvirke danskerne mere end bahrainerne, og derfor kunne araberne æde sig endnu et mål ind på Gudmundur Gudmundssons drenge således, at Danmark blot førte 24-23 halvvejs i anden halvleg.

Det, der tegnede til at blive en gyser langt hen i kampen, blev med nogle bump på vejen dog forvandlet til en forholdsvis sikker sejr på fire mål i slutfasen af kampen, hvor Danmark blandt andet scorede fire gange i træk fra 24-23 til 28-23. Da Bahrain ikke formåede at svare igen på den femmålsføring, endte opgøret med en dansk sejr på 30-26. Nu venter en hviledag inden, sidste kamp i gruppespillet afvikles fredag aften kl. 20.45. Et opgør, der kan ses på DR1.