Esben

Flot moral da U20 drenge slog Serbien

Fra DHF:

De danske U20 drenge kom over en skidt start og vandt stort i vigtig åbningskamp

Med en sejr på 31-23 over Serbien efter dansk pauseføring 14-13 fik det danske Herre U20 landshold torsdag aften den bedst tænkelige start på europamesterskaberne, hvor Danmark spiller i den lille by Traun.

Det så ellers skidt ud i starten, da de fysisk stærke serbere nærmest tromlede hen over danskerne og via 3-0 førte 4-1, da der var spillet godt syv minutter.

Danskerne var usikre i afslutningerne, havde svært ved at holde de skudstærke serbiske backs og havde det ikke været for en glimrende Sebastian Frandsen i målet, kunne det have set meget værre ud set med danske øjne.

Først efter små otte minutter scorede Christian Jensen det første danske mål i åbent spil. Indtil da havde kun aftenens mest iøjnefaldende danske markspiller, den kreative og hurtige playmaker Kristian Stoklund scoret på straffekast – og da han efter 16 minutter blev skiftet ud til fordel for Cornelius Kragh Aastrup havde Stoklund scoret fire af Danmarks første syv mål.

Danmark havde da slidt sig op på 7-7 og 8-8, og da velspillende Andreas Holst scorede til 9-8 havde danskerne været bagud for sidste gang i kampen.

Ved 14-12 efter 29 et halvt minut havde danskerne ikke alene chancen for at gå til pause foran med tre – de kunne også gøre det i bevidstheden om at starte på bolden i 2. halvleg. En lille matchbold. Men serberne slap på uforståelig vis fra et mindre overfald på Nicolai Pedersen, og scorede i stedet på kontra til pausestillingen 14-13.

Danskerne – og især Magnus Landin, Niclas Kirkeløkke og Sebastian Frandsen - kom stærkest ud efter pausen og selv om den danske rytme blev brudt af en række udvisninger, blev serberne holdt på afstand med to-tre og helt op til fem mål i de første 20 minutter af 2. halvleg.

Men ved stillingen 24-21 til Danmark gik det stærkt. 5-0 til Danmark på lige så mange minutter.

Stoklund scorede på ny på straffekast, Andreas Holst lavede en sublim bolderobring og scorede sikkert alene med den serbiske keeper, Sebastian Frandsen brillerede med en dobbeltredning, Simon Hald leverede to flotte scoringer kun afbrudt af endnu en scoring fra aftenens topscorer, Stoklund, og så viste lystavlen 29-21. Serberne var knækket.

Før Danmarks kamp havde Schweiz besejret Estland i dagens første kamp i Gruppe B – og netop esterne bliver lørdag klokken 20.00 Danmarks næste modstander. Kampen kan ses på denne glimrende live-stream.