Håndbold Nyheder

I Ajax er der plads til alle

I Ajax København er en ny elitesatsning i gang på både ungdom og seniorniveau. I år er der 3 hold i den bedste række i Øst, mens damerne i klubben har kurs mod Primo Tours Ligaen. Men ingen Elite uden bredde, og det er 4.damer i Ajax et godt eksempel på. Ja i hørte rigtigt, 4.damer i Ajax! Vi har taget en snak med, Frederikke Kristensen som til dagligt optræder på kvalrækkeholdet:

Kan du fortælle Europamester.dk’s læsere hvem du er?                                                                                  Jeg hedder Frederikke Rejgaard Kristensen, jeg er 20 år og jeg bor på Vesterbro. Til dagligt arbejder jeg i GL. Jeg skal studerer på lærerseminaret efter sommerferien og er U12 pige træner i Ajax.

Du har spillet på absolut højeste niveau som ungdomsspiller, hvordan er det nu at spille seniorhåndbold, men på et lavere niveau?
Der var en rigtig fin overgang fra at spille U18 til at komme op på senior. Der blev taget godt imod en. Det var rigtig rart at man ikke bare blev sluppet som U18, men at man blev kørt godt ind i systemet som senior. Jeg synes niveaumæssigt at det er fint for mig som spiller da der er plads til spillere, som er kommet tilbage fra skader eller som bare elsker at spille håndbold og måske ikke lige har niveauet til de højere rækker. Selvom der er lavere niveau på papiret, så er der anderledes end da jeg spillede u18. Når det så er sagt, er det jo aldrig umuligt at rykke opad. Det er der også plads til i Ajax.Ajax har store elite ambitioner både på ungdom og senior siden. Er der plads til bredden?
                   Ja, det er der. Det er dog altid svært at finde trænere til hold som ikke kan rykke op. Men det synes jeg at Ajax er gode til at finde en løsning på. I de to år jeg har været senior har det fungeret godt, og det bliver bedre og bedre for hvert år. Og det hænger sammen med at der nemlig er elite ambitioner i klubben. Det gør også bredden bedre, når man kan finde trænere der har lyst til at træne hold i 3. division og kvalrækken. Vi er jo så privilegeret i Ajax at vi har hold i de fire bedste rækker. Det gør at der er plads til alle. Der er god stemning mellem holdene selvom at 1. Holdet ligger i 1. Division og 4. Holdet ligger i kvalrækken. Det er det i hvert fald for mit eget vedkommende, nu har jeg også været i klubben i 15-16 år.

Er motivationen til håndbolden den samme også selvom det ikke hedder U18 Liga, men 3.Division og Kvalrækken?
Både og, der var flere træninger og mere fokus på den individuelle, da man spillede U18. Der er generelt set mest fokus på ungdommen og det skal der også være, det er der vi udvikler talenterne og breddespillerne. Det der er vigtigt og som Ajax gør rigtigt lige pt. er at der også er fokus på breddespillerne når man kommer op på senior. 
Jeg vil altid spille håndbold, så længe jeg er glad for det. Og det er vigtigt at man bliver ved med at spille håndbold også selvom man måske ikke lige spiller i den række man gerne vil spille i, fordi man skaber et netværk for livet og det er enormt vigtigt at have.

Du har valgt at gå trænervejen samtidig med din egen håndbold, hvad fik dig til at gøre det?
                   Jeg var med på en håndboldskole i Ajax som træner. Efter den uge vidste jeg at jeg gerne ville være træner samtidig med at jeg spiller håndbold. I starten var det fordi jeg synes det var meget hyggeligt at gå at rette lidt på de små børn på håndboldskolen. Hvor nu der har jeg trænet i 2 år og har u12 pigernes andet hold. Det er fedt at se deres udvikling og de ting man siger til dem som træner, at de fører dem ud på håndboldbanen.

Frederikke R. Kristensen – Ajax København