Jan Skjødt Østergaard Pedersen

KIF Kolding København jagter revanche i EHF Cup

Optaktsmeddelelse:

For KIF Kolding Københavns mænd er devisen klar lørdag aften. EHF Cup-kampen mod ungarske Grundfos Tatabanya KC skal give en sejr, så KIF’erne fortsat kan holde liv i målet om at komme i en europæisk kvartfinale i denne sæson.

I lørdags spillede de to hold som bekendt i Ungarn, og her endte kampen i Györ med en sejr til Tatabanya på 28-26 efter, at ungarerne havde været i førertrøjen i det meste af kampen – og desværre viste sig at være mest skarpe og effektive i de sidste ti minutter, da kampen skulle afgøres.

KIF’erne spillede langt hen ad vejen en fornuftig kamp med en stærk Kasper Hvidt i målet, men den afgørende skarphed manglede, da tingene spidsede til. Den havde ungarerne i den meget stærkt skydende rumænske højre back, Demis Grigoras, som med otte mål blev ungarerne topscorer. En anden stor profil var montenegrinske Milos Bozovic, som scorede seks mål i lørdags, og så viste veteranen Ferenc Ilyes med fem mål også, at han fortsat er en klassespiller, og det samme gjorde Milos Vujovic på venstre fløj, ligesom ungarernes keeper Marton Szekely viste klasse i ungarernes mål.

Så samlet set er det altså et ungarsk klassemandskab, som KIF’erne lørdag aften skal op imod, og derfor skal KIF’erne også have massiv opbakning, så de europæiske ambitioner kan blive holdt i live. Vi håber, at Forum Horsens kan blive en ligeså solid fæstning, som Sydbank Arena i Kolding har været i masser af år, og som Trefor Arena i Brøndby også har været mange gange i de senere år.

De to normale hjemmearenaer er booket ud til anden side, så lørdag aften er det op til KIF’s hjemmepublikum at gøre arenaen i Horsens til en solid hjemmebane. Så lav noget larm for KIF Kolding København – og gør det i alle 60 minutter!

Kampen mellem KIF Kolding København og Tatabanya fløjtes i gang klokken 19.00.