Benjamin

Mighty Kiel nedlagt

Presse:

SønderjyskE var søndag eftermiddag oppe mod en modstander i absolut verdensklasse, da THW Kiel gæstede SKANSEN og stik mod alle odds trak hjemmeholdet sig sejrrigt ud af opgøret.

Inden kampen blev SønderjyskEs spillere behørigt præsenteret for et entusiastisk publikum der tog godt imod nye, såvel som kendte ansigter. Der var fuld gang i klappevifterne, men også THW Kiel havde medbragt fans der støttede zebraerne på bedste vis.

Fra kampens start var der også fuld tryk på kedlerne inde på banen, hvor det var tydeligt at det blev en kamp med højt tempo fra begge sider. Gennem hele kampen imponerede SønderjyskE med meget flot forsvarsspil og det gav rigtig mange mål på kontrastød, især i starten. I det 11. minut smed Kiels træner, Alfred Gislarsson, det grønne time-out kort, da var de lyseblå foran med 8 - 7 og det var man bestemt ikke tilfreds med på gæsternes bænk. Time-outen ændrede dog ikke det store, SønderjyskE bevarede føringen på et enkelt mål helt hen til halvlegens slutminutter. 30 meget afvekslende minutter endte med en kneben Kiel føring på 12 - 13, med Kiels nytilgang Wael Jallouz som den helt store oplevelse, han bliver et spændende bekendtskab for Bundesligaen.

[caption id="attachment_2836" align="alignright" width="200"]Simon Christiansen blev topscorer © SønderjyskE[/caption]

I de sidste 30 minutter fortsatte holdene det tætte parløb og ingen af holdene formåede at bringe sig afgørende i front. SønderjyskE kom til rigtig mange chancer, men indskiftede Johan Sjøstrand i Kiel målet viste høj klasse. De to SønderjyskE målmænd, Anders Petersen i 1. halvleg og Steffen Riisbøl i 2. stod imidlertid ikke tilbage for den høje svensker. Begge keepere viste højt niveau gennem hele kampen, godt støttet af et godt kæmpende forsvar. Holdene fulgtes ad til stillingen 20 - 20, i det 20. minut, hvorefter SønderjyskE fik skabt lidt afstand til gæsterne med en 3 måls føring til 23 - 20. Gæsterne svarede dog hurtigt igen med 2 hurtige scoringer, de lyseblå holdt dog hovedet koldt i de sidste afgørende minutter og da Simon Kristiansen scorede sit 6. mål til 26 - 23 i det sidste minut eksploderede Skansen nærmest i jubel. THW Kiel scorede kampens sidste mål til slutresultatet 26 - 24.

Gæsterne sparede Filip Jicha i hele kampen, mens SønderjyskE måtte se bort fra Kasper Køser, Claus Kjeldgaard, Christoffer Fors Christoffer Huus og Martin Kærgaard.

Kampen var en flot propaganda for håndboldsporten og der er ingen tvivl om at resultatet bestemt ikke gør begejstringen for sporten mindre i Sønderborg. For publikum i SKANSEN bliver det spændende at følge SønderjyskE i denne sæsons liga, hvor der bliver hård kamp om placeringerne.

SønderjyskE - THW Kiel 26 - 24 (12 - 13)