Katrine Johansen Heier

Norge: Fem seriekamper spilt i dag

Vipers-Tertnes 26-25 (16-11):
Begge lag fikk en opptur i seriepremieren da begge tok poeng mot to medaljekandidater. I Kristiansand var det vertene som kom best i gang. Tertnes utnyttet sjansene sine best, og ledet 1-4 etter åtte minutter. Etter hvert stokket det seg for Tertnes som begynte å gjøre flere feil, og Vipers spiste opp ledelsen. Vipers var effektive foran mål, og til pause hadde de snudd hele kampbildet da de var fem mål foran.

I 2. omgang trøblet Vipers mer. De slet både i forsvar og angrep, og inviterte Tertnes inn i kampen igjen. Ti minutter før full tid utlignet Bodil Sørheim til 22-22, og kampen sto og vippet. Tertnes ledet både 22-23, 23-24 og 24-25, men da det hele skulle avgjøres gjorde de for mange feil. Vipers klarte å holde hodet kaldt, og 37 sekunder før full tid satte Thorey Rosa Stefansdottir inn det avgjørende målet som sikret dem seieren.

Dermed har hardtsatsende Vipers fått en god start på sesongen med tre poeng mot to potensielle medaljekandidater. Jessy Kramer var den som utmerket seg mest hos Vipers, mens Stine Skogrand utmerket seg mest hos gjestene.

Mål for Vipers: Jessy Kramer 7, Thorey Rosa Stefansdottir 5, Karin Weigelt 4, Lynn Knippenborg 3, Annette Jensen 3, Vilde Kaurin Jonassen 2, Sanne Bak Pedersen 1 og Susann Iren Hall 1.

Mål for Tertnes: Stine Skogrand 7, Maren Roll Lied 5, Tonje Løseth 5, Julie Lygren 3, Bodil Sørheim 1, Birgitte Karlsen Hagen 1, Celine Sivertsen 1, Hildigunnur Einarsdottir 1 og Marie Liljegren 1.

Storhamar-Glassverket 20-25 (13-9):
Begge lag startet sesongen med tap, og var derfor ute etter revansje i dette oppgjøret. Storhamar åpnet kampen best med å gå rett opp i en 3-0 ledelse. De utnyttet sjansene de fikk fremover anført av de landslagsaktuelle spillerne Betina Riegelhuth og Maja Jakobsen. Dermed klarte de også å holde Glassverket på avstand gjennom store deler av 1. omgang. Glassverket spiste seg etter hver innpå, og utlignet til 9-9 ni minutter før pause. Stine Lidèn stengte målet i resten av 1. omgang, og var sterkt medvirkende til at Storhamar var foran med fire til pause.

I 2. omgang stokket det seg fullstendig for Storhamar. De hadde store problemer med å sette ballen i mål, og det utnyttet Glassverket. Med Veronica Kristiansen i spissen spiste de fort opp Storhamars ledelse, og overtok også føringen i kampen. Storhamar klarte ikke å svare, og måtte se Glassverket cruise inn til en sikker femmålsseier.

Storhamar var som natt og dag i denne kampen. De har ikke fått den starten de hadde håpet på denne sesongen, og har dermed skuffet litt. Det var sterkt av Glassverket å komme tilbake på den måten som de gjorde. Etter stortapet mot Larvik i forrige serierunde var det nok godt å få en seier.

Mål for Storhamar: Betina Riegelhuth 8, Maja Jakobsen 7, Lise Binger 4 og Kristin Høybakken 1.

Mål for Glassverket: Veronica Egebakken Kristiansen 7, Pia Christine Narvesen 5, Jeanett Kristiansen 4, Hege Bakken Wahlquist 4, Kari Brattset 3 og Kristin Nørstebø 2.

Fredrikstad – Skrim 25–31 (15-14):
Det var Skrim som startet best i dette oppgjøret i Fredrikstad. De ledet 1-4 etter fem minutter, og Fredrikstad ble tvunget til å ta timeout. Fredrikstad var ikke effektive nok foran mål, og gjorde flere tekniske feil som de ble hardt straffet for. Skrim førte lenge kampe med tre eller fire mål. Så virket det som at de ble slitne og gjorde flere feil. Det utnyttet Fredrikstad. Til pause hadde de snudd det og var foran med ett mål.

2. omgang var lenge jevn, men etter hvert gikk Fredrikstad tomme for krefter. To unødvendige utvisninger hvor de måtte spille med en mindre ble kostbart. Skrim hadde mer krefter igjen, og utnyttet Fredrikstads feil. 12 minutter før full tid gikk de opp i en tremålsledelse, og den gav de aldri fra seg igjen. Fredrikstad måtte ta noen sjanser i sluttminuttene og det gikk ikke bra. Dermed rant målene inn på motsatt side i stedet, og det endte med et sviende seksmålstap.

Dermed fikk Skrim sine første poeng i eliteserien, og de var vel fortjente. Fotrappe Trine Haugstad skapte ekstra store problemer for hjemmelaget og scoret hele 13 mål. Fredrikstad har startet sesongen på verste tenkelige måte med tap for de to nyopprykkede lagene. Det er innlysende at de vil kjempe en hard kamp for å overleve i årets eliteserie. De har for få spillere å trekke veksler på gjennom kampen i forhold til i fjor, og da blir de slitne mot slutten når det hele skal avgjøres.

Mål for Fredrikstad: Ida Marie Wernersen 9, Anette Helene Hansen 5, Africa Sempere Herrera 4, Gabriella Juhasz 4, Anett Andersen 2 og Amanda Sundberg 1.

Mål for Skrim: Trine Haugstad 13, Jeannette Carlsen 5, Cathrine Korvald 3, Emilie Sjøgren 2, Mona Bruskeland 2, Ingvild Bakkerud 2, Henriette Bakkerud 2, Hege Løken 1 og Unnur Omarsdottir 1.

Nordstrand-Byåsen 24-36 (8-20):
Kampen var jevn de ti første minuttene. Nordstrand prøvde å holde tempoet oppe, men begynte etter hvert å gjøre flere feil som de ble hardt straffet for av Byåsen. Byåsen var effektive fremover. I den andre enden av banen førte godt forsvarsspill og en god Ingrid Ødegård i mål til at Nordstrand kun scoret to mål på de 20 siste minuttene av 1. omgang. Da hadde Byåsen til gjengjeld scoret 20, og kampen var for lengst avgjort.

Byåsen startet 2. omgang med å øke ledelsen, og ledet på det meste med 14 mål. Etter hvert mistet Byåsen litt av konsentrasjonen, og begynte å gjøre flere feil. I tillegg slapp de Nordstrand-spillerne for lett til i angrep. Det førte til at Nordstrand scoret langt hyppigere i 2. omgang. Byåsens seier var imidlertid aldri truet. De vant til slutt komfortabelt med 12 mål.

Emilie Hegh Arntzen viste mye positivt for Byåsen i denne kampen. Etter en sesongoppkjøring preget av skader, var det godt at det endelig løsnet for henne. Byåsen skal ha ros for en god 1. omgang, mens 2. omgang bare ble et rent pliktløp hvor de gjorde det de måtte. Med to tap på de to første kampene ligger Nordstrand nå sist på tabellen.

Mål for Nordstrand: Jenny Osnes Græsholt 6, Lillann Eeg Kjærnsmo 4, Mette Leipart 3, Tilde Alræk 3, Silje Kristine Sæthre 3, Hanne Aasgaard 2, Henriette Ekeland Svenningsen 2 og Ane Marthe Lines 1.

Mål for Byåsen: Maren Gundersen 7, Emilie Hegh Arntzen 6, Maren Nyland Aardahl 4, Tonje Nøstvold 4, Teodora Tomac 4, Marit Røsberg Jacobsen 4, Ida Marie Nagelhus Hernes 3, Kristin Venn 2, Andrea Austmo Pedersen 1 og Maria Hjertner 1.

Oppsal-Stabæk 31-20 (17-11):
Begge lag vant i sesongåpningen, og jaktet dermed seier nummer to. Kampen var jevn i starten før Stabæk fikk tilrevet seg en tremålsledelse etter ti minutter. Da tok Oppsal timeout. Det hjalp umiddelbart, for fire minutter senere var Stabæks ledelse utlignet. Stabæk hadde store problemer med å sette ballen i mål, mens Oppsal var effektive fremover. Det førte til at Oppsal var foran med seks mål til pause.

I starten av 2. omgang drepte Oppsal den lille spenningen som var igjen i kampen. Etter ti minutter ledet det med ti mål, og kampen var i realiteten avgjort. Resten av kampen ble et pliktløp for begge lag. Stabæk kappet litt innpå, og var syv mål bak på stillingen 26-19. Så dro Oppsal ytterligere ifra igjen, og vant til slutt med elleve mål.

Stabæk hadde lite å stille opp med i denne kampen. Oppsal var bedre i det meste. Izabela Duda var tilbake i storform, og endte på ti scoringer. Anne Kjersti Suvdal fortsatte der hun slapp i forrige kamp, og endte opp på ni scoringer. Med to seire på to kamper har Oppsal fått en god start på sesongen. Det blir spennende å se hvor langt de kan nå. Ulempen deres er at de er litt for avhengige av enkeltspillere.

Mål for Oppsal: Izabela Duda 10, Anne Kjersti Suvdal 9, Nina Stokland 5, Vilde Mortensen Ingstad 2, Frida Nåmo Rønning 2, Christine Homme 2 og Jenny Handal Sneve 1.

Mål for Stabæk: Thea Karlshaugen Pettersen 5, Line Bjørnsen 4, Mina Simonsen 3, Kristiane Stormoen 2, Martine Huseby Kaxrud 2, Mie Sofie Sando 2, Lene Petterson Heiberg 1 og Marte Lunder 1.