Katrine Johansen Heier

Norge: To kamper ble spilt i helgen

Vipers -  Fredrikstad 22-28 (11-16):
Fredrikstad har hatt en tøff start på sesongen, men fikk en opptur mot Byåsen i forrige serierunde. Noe som gav dem tro på at de kunne ta poeng i Kristiansand også. Det var imidlertid Vipers som begynte best med å gå opp i en 2-0 ledelse, men så raknet det fullstendig for hjemmelaget. Fredrikstad utlignet raskt til 2-2, og overtok også kommandoen i kampen. Feilene florerte hos Vipers og avslutningene ble for enkle. De bommet også på to straffekast. På det meste ledet Fredrikstad 15-8 i 1. omgang. Vipers fikk kappet innpå et par mål slik at avstanden mellom lagene til pause var på fem mål.

I 2. omgang ble Vipers liggende bak og jage. Midtveis i omgangen bommet Fredrikstad på flere skudd, og Vipers utnyttet det til å kappe litt innpå. Da det gjensto ti minutter av kampen var de bare tre mål bak på stillingen 20-23. Så gjorde Vipers flere feil igjen, og Fredrikstad scoret tre mål på rad. Avstanden mellom lagene holdt seg ut kampen, og Fredrikstad vant til slutt fortjent med seks mål.

Det var for få spillere som utmerket seg hos Vipers. Det var bare Karin Weigelt som tok ansvar. Hos Fredrikstad var det flere som tok tak. Ida Wernersen utmerket seg spesielt godt på sin gamle hjemmebane med sine ti scoringer. I tillegg var Anett Andersen viktig i forsvar. Det ser ut som at Fredrikstad har funnet vinnerresepten nå, og ligger ikke lenger på direkte nedrykk.

Mål for Vipers: Karin Weigelt 10, Lynn Knippenborg 4, Thorey Rosa Stefansdottir 2, Susann Iren Hall 2, Vilde Kaurin Jonassen 2, Kristine Lunde-Borgersen 1 og Thea Emile Berg 1.

Mål for Fredrikstad: Ida Marie Wernersen 10, Africa Sempere Herrera 6, Anette Helene Hansen 6, Gabriella Juhasz 3 og Anett Andersen 3.

Halden–Skrim 26–29 (14–14):
De to nyopprykkede lagene fulgte hverandre tett de første 20 minuttene. Så gikk Halden opp i en tremålsledelse. Halden klarte å holde føringen i kampen en stund, men raknet fullstendig mot slutten av 1. omgang. De siste fem minuttene scoret de ikke mål, og slapp Skrim for lett til. Dermed sto det uavgjort til pause.

Skrim tok føringen i starten av 2. omgang hvor de ledet 15-18 etter fem minutter. Halden kom sterkt tilbake, og var a jour da Pernille Wang Skaug utlignet til 19-19 midtveis i 2. omgang. Halden klarte etter hvert å tilrive seg en tremålsledelse, og var foran med 24-21 åtte minutter før full tid. Så raknet de igjen. Feilene florerte og avslutningene var dårlige. Til og med et straffekast bommet de på. Skrim var effektive i sitt angrepsspill og spilte klokt mot slutten. Dermed kunne de reise tilbake til Kongsberg med en tremålsseier i bagasjen.

Kampen kunne fort ha bikket begge veier på slutten, men Skrim var mest kloke og vant på det. Med denne seieren klatret de opp på en 5. plass på tabellen. Det er imponerende av et opprykkslag. Halden er fortsatt innblandet i nedrykksstriden.

Mål for Halden: Martine Kjøniksen Moen 8, Pernille Wang Skaug 6, Cecilie Mørch Hansen 4, Merethe Larsen 2, Julie Nicoline Bang 2, Mette Kryger Jørgensen 2 og Melanie Felber 2.

Mål for Skrim: Hege Løken 8, Lene Burmo 5, Trine Haugstad 5, Ingvild Bakkerud 4, Cathrine Korvald 3, Henriette Bakkerud 2 og Mona Bruskeland 2.