Katrine Johansen Heier

Norge: To kamper spilt i kveld

Vipers-Oppsal 25-25 (11-11):
Begge lag trøblet offensivt i starten av denne kampen. Vipers slet mest, og scoret ikke før det hadde gått åtte minutter. Oppsal hadde på det tidspunktet scoret to mål, og ble en lang periode liggende i føringen med to eller tre mål. På det meste ledet de med fire mål i 1. omgang. De siste minuttene før pause slet Oppsal voldsomt med Vipers offensive forsvar og lot de kappe innpå. Til pause var lagene likt.

Oppsal startet 2. omgang best med to kjappe scoringer. Vipers brukte ikke så lang tid på å komme a jour i 2. omgang. Etter fire minutter var nemlig Oppsals ledelse utlignet. Oppsal slet både i forsvar og angrep, og måtte se at Vipers tok over føringen i kampen. Ti minutter ut i 2. omgang ledet de 18-14. Den ledelsen klarte de imidlertid ikke å ta vare på. Vipers gjorde en rekke tekniske feil fremover, og de utnyttet Oppsal til å komme tilbake i kampen. Seks minutter før full tid utlignet Christine Homme til 21-21. Kampen sto så og vippet.

Med 48 sekunder igjen å spille sendte Jenny Sneve Oppsal opp i ledelsen til 24-25. I Vipers påfølgende angrep tok de ut keeper og spilte med en ekstra utespiller. Med ti sekunder igjen utlignet Jessy Kramar, som den ekstra utespilleren, til 25-25. Oppsals siste angrep endte med en omdiskutert situasjon hvor de kanskje burde hatt straffe, men dommerne dømte bare frikast som de ikke klarte å score på. Dermed endte kampen uavgjort.

Vipers-spillerne var tydelig mer glade for det ene poenget enn det Oppsal-spillerne var. Ser man på tabellen, er det lett å forstå. Vipers har nå fortsatt heng på medaljeplassene, mens Oppsal nå har skapt en større avstand til Glassverket på sølvplass. Slik kampen utviklet seg, kunne det fort ha gått begge veier, og et uavgjort resultat, var kanskje mest rettferdig hvis vi ser kampen over ett. Begge lag svingte voldsomt i prestasjonene gjennom hele kampen.

Mål for Vipers: Annette Jensen 8, Thorey Rosa Stefansdottir 7, Susann Iren Hall 3, Lynn Knippenborg 3, Jessy Kramer 2, Kristine Lunde-Borgersen 1 og Vilde Kaurin Jonassen 1.

Mål for Oppsal: Jenny Handal Sneve 6, Christine Homme 5, Vilde M. Ingstad 4, Amanda Kurtovic 3, Frida Nåmo Rønning 3, Anne Kjersti Suvdal 2 og Nina Stokland 2.

Storhamar-Skrim 25-28 (13-16):
Tabellnaboene har hatt en litt forskjellig sesongstart. Mens sølvtippede Storhamar har skuffet voldsomt, har nyopprykkede Skrim overrasket. Det var hjemmelaget som tok føringen fra start ved å gå rett opp i en 5-0 ledelse. Skrim reduserte så tre ganger på rad, og usikkerheten spredte seg hos Storhamar-spillerne. De klarte riktignok å holde føringen i kampen en god stund etter det, men da Tonje Enkerud måtte forlate banen etter atten minutter med en skade, stokket deg seg fullstendig for Storhamar. Til pause hadde Skrim snudd hele kampbildet og var foran med tre mål.

Skrim fortsatte der de slapp før pause i starten av 2. omgang hvor de økte ledelsen til fem mål. Den ledelsen slet Storhamar voldsomt med å ta igjen. Etter hvert klarte de å kjempe seg litt tilbake, og var bare to mål bak på stillingen 22-24 med ti minutter igjen å spille. Noe nærmere kom de imidlertid ikke. Skrim økte i stedet ledelsen, og kontrollerte til slutt inn en tremålsseier.

Dermed tok Skrim et lite byks oppover på tabellen. De ligger nå på 6. plass hvor de også er à poeng med Tertnes og Vipers på plassene foran. De skal ha all ære for at de klarte å stå løpet ut i denne vanskelige bortekampen. Storhamar fortsetter å skuffe. De nærmer seg nå nedrykksplassene, og er langt unna medaljeplass som mange tippet dem på før sesongen begynte. Trener Alfred Örn Finnsson var så skuffet etter kampen at han valgte å holde igjen spillerne i garderoben i over en halvtime. Lyspunktet var Maja Jakobsen som spilte en god kamp med sine ni scoringer, og leverte en god søknad om å få en av de fire siste ledige plassene i Norges EM-tropp.

Mål for Storhamar: Maja Jakobsen 9, Ellen Marie Folkvord 4, Betina Riegelhuth 4, Linn-Marie Birkeland 3, Lise Binger 3 og Tonje Enkerud 2.

Mål for Skrim: Ingvild Bakkerud 6, Hege Løken 5, Trine Haugstad 5, Unnur Omarsdottir 3, Henriette Bakkerud 3, Cathrine Ø Korvald 3, Jeannette Carlsen 1, Victoria Korir 1 og Mona Bruskeland 1.