Katrine Johansen Heier

Norge: Kvartfinaler i NM

Larvik-Tertnes 30-22 (12-14):

Larvik lot flere av de mest sentrale spillerne hvile i starten av denne kampen. De som sto på banen var ikke med da kampen startet og lot Tertnes herje fritt. Det resulterte i at Tertnes ledet 1-6 etter seks minutter. Etter hvert kom Larvik litt mer med i kampen, og var to mål bak på stillingen 6-8 etter at et kvarter var spilt. I resten av 1. omgang var det Tertnes som hadde kontrollen. De var foran med to mål til pause.

I 2. omgang brukte Larvik ni minutter på å komme a jour. Gro Hammerseng-Edin, Nora Mørk, Isabel Blanco og Sandra Toft ble sendt på banen og tok tak. Tertnes fikk etter hvert flere utvisninger som ble skjebnesvangre. Tonje Løseth måtte forlate banen etter sin tredje utvisning syv minutter ut i 2. omgang. Frem til da hadde hun vært Tertnes mest fremtredende spiller og det ble tøft for dem uten henne på banen. Tertnes raknet totalt, og Larvik fosset ifra til det som til slutt ble en komfortabel åttemålsseier.

Tertnes gjorde alt riktig de første 40 minuttene og skal ha ros for det. Det var deres fortjeneste at Larvik måtte sende de mest sentrale spillerne på banen. Nora Mørk fortsatte der hun slapp mot Metz. 11 mål ble det også i denne kampen.

Mål for Larvik: Nora Mørk 11, Gro Hammerseng-Edin 4, Linn-Kristin Riegelhuth Koren 4, Anja Hammerseng-Edin 3, Isabel Blanco 2, Alina Wojtas 2, Tine Rustad Albertsen 1, Karoline Dyhre Breivang 1, Linn Jørum Sulland 1 og Vilde Ingeborg Johansen 1.

Mål for Tertnes: Tonje Løseth 5, Birgitte Karlsen Hagen 4, Julie Lygren 4, Stine Skogrand 3, Bodil Sørheim 2, Madeleine Hilby 2, Celine Sivertsen 1 og Maren Roll Lied 1.

Halden-Byåsen 31-27 (18-14):
Halden var ikke med fra start, og lot favorittene fra Trondheim herje fritt i åpningsminuttene. Derfor var stillingen 1-6 til Byåsen etter syv minutter. Etter en timeout fikk Halden mer skikk på forsvarsspillet og begynte også å sette ballene fremover. Med syv scorede mål på rad var kampen snudd totalt midtveis i 1. omgang hvor Halden ledet 8-6. Da ble Byåsen tvunget til å ta timeout. De klarte ikke å kappe innpå noe etter den, men lot heller ikke Halden få et større forsprang de neste minuttene. En solid sluttspurt av Halden førte imidlertid til at de var foran med fire mål til pause.

Byåsen kom ikke nærmere enn tre mål bak i 2. omgang. Forsvaret til Halden gjorde det vanskelig for Byåsen-spillerne, og det var bare Tonje Nøstvold som var en reell trussel. Halden fortsatte med sitt spill fremover, og hyppige scoringer førte til at de klarte å holde Byåsen på avstand ut kampen. Den endte til slutt med en fortjent firemålsseier til Halden.

Dermed sto de for årets cupbombe. Det var imponerende av det nyopprykkede laget å slå ut storlaget Byåsen som har abonnert på sølv i serien det siste tiåret. Når det er sagt, så har sesongen så langt vist at Byåsen ikke lenger er noe topplag. Som i så mange kamper tidligere denne sesongen, var ikke forsvarsspillet godt nok.

Mål for Halden: Martine Kjøniksen Moen 6, Pernille Wang Skaug 5, Julie Nicoline Bang 5, Mette Kryger Jørgensen 4, Malene Staal 3, Melanie Felber 3, Cecilie Mørch Hansen 3, Merethe Larsen 1 og Marte Sofie Haugsten 1.

Mål for Byåsen: Tonje Nøstvold 10, Emilie Hegh Arntzen 4, Teodora Tomac 3, Maria Hjertner 3, Kristin Venn 2, Maren Gundersen 2, Maren Nyland Aardahl 1, Marit Røsberg Jacobsen 1 og Moa Høgdahl 1.

Storhamar – Oppsal 25-30 e.e.o. (23-23, 16-13):
Denne kampen var på forhånd helt åpen, og spennende ble det også. Lagene fulgte hverandre frem til stillingen 2-2 før Storhamar begynte å dra ifra. På stillingen 8-6 tok Oppsal timeout uten at det hjalp. Forsvarsspillet sviktet, Storhamar økte ledelsen og ledet 11-7. Til pause var de foran med tre mål.

Det var et helt annet Oppsal-lag som entret banen i 2. omgang. Forsvaret var bedre, og på de ti første minuttene var Storhamars forsprang innhentet. Oppsal overtok også etter hvert føringen i kampen, og var lenge foran med ett eller to mål. Sluttminuttene ble spennende. Begge lag hadde muligheten til å avgjøre på stillingen 23-23, men misbrukte sine sjanser. Dermed gikk kampen videre til ekstraomganger.

Der var Storhamar sjanseløse. Særlig ble en utvisning på Storhamars trener ekstra kostbar. De maktet ikke å score i det hele tatt i den første ekstraomgangen, og når Oppsal scoret tre mål på samme tid ble det vanskelig. Den andre ekstraomgangen ble en ren transportetappe for Oppsal som cruiset inn til en femmålsseier. Dermed vant Oppsal etter ekstraomganger for andre gang på rad. I semifinalen venter Halden på hjemmebane, og hvor Oppsal er favoritter til å gå til finalen.

Mål for Oppsal: Frida Nåmo Rønning 7, Vilde M. Ingstad 6, Anne Kjersti Suvdal 6, Tina Magnus 4, Nina Stokland 4, Christine Homme 2 og Izabela Duda 1.

Mål for Storhamar: Maja Jakobsen 6, Ellen Marie Folkvord 6, Betina Riegelhuth 5, Linn-Marie Birkeland 4,  Lise Binger 2 og Tonje Enkerud 2.

Njård-Nordstrand 18-21 (11-7):
Favorittene fra Oslo øst tok føringen fra start ved å gå opp i en 0-3 ledelse. Njård reduserte til 2-3 før Nordstrand begynte å dra ifra igjen. Flere tekniske feil førte til at de ikke klarte å riste Njård ordentlig av seg. De ble lenge liggende to eller tre mål bak. En god avslutning på 1. omgang førte til at Nordstrand var foran med fire mål til pause.

I løpet av de første minuttene av 2. omgang spilte Njård seg helt opp i ryggen på Nordstrand. På stillingen 13-14 etter ti minutter ble Nordstrand tvunget til å ta timeout. Spillet bedret seg noe for deres del etter det og de gikk opp i en tremålsledelse. Den avstanden holdt seg kampen ut.

Nordstrand slet i angrep i denne kampen, men berget seieren på godt forsvarsspill og keeperspill. Etter null poeng i serien, var det nok godt å få en seier her og være klar for semifinale i cupen. Der var ikke Nordstrand heldige med trekningen siden Larvik da kommer til å stå på motsatt banehalvdel.

Mål for Njård: Marielle Martinsen 6, Lise Glosimot Kjelsberg 4, Zoë Van Der Weel 2, Martine Welfler 2, Carina Harviken Skjæret 2, Oda Martine Bjørnsen 1 og Christine Kronstad 1.

Mål for Nordstrand: Henriette Ekeland Svenningsen 5, Ane Marthe Lines 4, Lillann Eeg Kjærnsmo 4, Mette Leipart 2, Jenny Osnes Græsholt 2, Tonje Berglie 2, Sofie Wold 1 og Tilde Alræk 1.