Katrine Johansen Heier

Norge: Ny seier til Nordstrand

Fire spilt i eliteserien i Norge i går.

Tertnes - Halden 24-18 (13-9):
Halden holdt følge med hjemmelaget frem til stillingen 2-2. Da begynte Tertnes å dra ifra anført av Maren Roll-Lied. På de første 17 minuttene scoret hun seks mål, og var sterkt medvirkende til at Tertnes ledet 9-4. I resten av 1. omgang spilte lagene jevnt med hverandre. Til pause var Tertnes foran med fire mål.

I 2. omgang klaffet det ikke like bra for Maren Roll-Lied og hun ble etter hvert benket. Tertnes hadde allikevel god kontroll på kampen. Keeper Marie Davidsen gjorde det svært vanskelig for Haldens spillere å finne veien til mål, og de klarte derfor ikke å komme inn i kampen igjen. Til slutt cruiset Tertnes inn til en solid seksmåsseier.

Dette var en kamp Tertnes skulle vinne, og det gjorde de. Til tross for en svak 2. omgang, var Maren Roll-Lied den store spilleren på bakgrunn av den gode 1. omgangen. Halden har spilt to svake kamper etter at de sikret seg plass i cupfinalen. Nå tar de seriepause på en 9. plass.

Mål for Tertnes: Maren Roll Lied 8, Stine Skogrand 5, Julie Lygren 4, Marie Liljegren 2, Bodil Sørheim 2, Tonje Løseth 1, Madeleine Hilby 1 og Celine Sivertsen 1.

Mål for Halden: Malene Staal 4, Martine K. Moen 4, Melanie Felber 4, Julie Gantzel Pedersen 2, Mina Marie Authen 2, Pernille Wang Skaug 1 og Marte Sofie Haugsten 1.

Oppsal – Nordstrand 19-31 (9-18):
Hvis vi ser på tabellen, var Oppsal store favoritter i dette oppgjøret. Men Nordstrand fikk en opptur i forrige serierunde mot Fredrikstad, og i et lokaloppgjør kan alt skje. Kampen var jevn frem til stillingen 5-5. Så kollapset Oppsal. Ine Karlsen Stangvik stengte målet for Nordstrand, og fremover var Nordstrand veldig effektive. Oppsal scoret kun fire mål på de siste 20 minuttene av 1. omgang, mens Nordstrand fosset ifra. Til pause var de foran med ni mål.

I starten av 2. omgang fortsatte Oppsal å skuffe, mens Nordstrand bare fortsatte å fosse ifra og økte ledelsen. Ti minutter ut i 2. omgang var Nordstrand foran med hele 14 mål, og Oppsal var definitivt hektet av. Resten av kampen ble et pliktløp for begge lag. Oppsal kappet innpå noe, men det endte allikevel med en solid seier til Nordstrand på 12 mål.

Dette var denne rundens store bombe. Etter å ha slitt innledningsvis i denne sesongen, har det nå virkelig løsnet for Nordstrand. At de skulle slå Oppsal som ligger på 3. plass med hele 12 mål, var det nok få som hadde trodd. Det meste klaffet for Nordstrand i denne kampen, både fremover og bakover. Hos Oppsal var det helt svart. Det var ingen spillere som klarte å ta ansvar, og da ble resultatet deretter. Oppsal har nok godt av at det er seriepause pga EM nå.

Mål for Oppsal: Frida Nåmo Rønning 5, Christine Homme 4, Anne Kjersti Suvdal 4, Jenny Handal Sneve 3, Amanda Kurtovic 2 og Vilde M. Ingstad 1.

Mål for Nordstrand: Jenny Osnes Græsholt 9, Henriette Ekeland Svenningsen 9,  Lillann Eeg Kjærnsmo 6, Mette Leipart 3, Nerma Pandza 3 og Ane Marthe Lines 1.

Stabæk-Storhamar 25-29 (14-17):
Begge lag har hatt en skuffende sesongstart med mange tap. Storhamar var favoritter i dette oppgjøret, men det tok litt tid før de klarte å riste av seg Stabæk. Etter å ha fulgt hverandre til stillingen 6-6, gikk Storhamar opp i en tremålsledelse. Stabæk hadde store problemer med å score mål, mens Storhamar var mer effektive fremover. På det meste ledet Storhamar med fem mål i 1. omgang. Frem mot pause klarte Stabæk å kappe innpå noe slik at de da bare var tre mål bak.

Stabæk nektet å gi seg i 2. omgang, og var bare ett mål bak på stillingen 19-20. Noe nærmere kom de imidlertid ikke. Stabæk gjorde flere feil og fikk også en utvisning som ble kostbar. Storhamar gikk derfor opp i en tremålsledelse igjen. Den gav de ikke fra seg. Storhamar dro etter hvert ifra enda mer, og var på det meste foran med seks mål. En god avslutning av Stabæk sørget for at det ble firemålsseier til Storhamar til slutt.

Til tross for tap var dette et steg i riktig retning for Stabæk som fortsatt står med null poeng. I perioder spilte de jevnt med Storhamar. Storhamar hadde allikevel god kontroll på kampen og vant fortjent. De EM-aktuelle spillerne, Betina Riegelhuth og Maja Jakobsen, viste seg begge fra en god side i denne kampen og leverte en god søknad om å komme med til Ungarn.

Mål for Stabæk: Karoline Næss 5, Lene Petterson Heiberg 4, Line Bjørnsen 4, Thea Karlshaugen Pettersen 4, Martine Huseby Kaxrud 4, Janine Borchgrevink Børkeeiet 3 og Kristiane Stormoen 1.

Mål for Storhamar: Betina Riegelhuth 7, Maja Jakobsen 6, Linn-Marie Birkeland 5, Ellen Marie Folkvord 4, Tonje Enkerud 4, Lise Binger 2 og Kristin Høybakken 1.

Byåsen- Larvik 31- 39 (15-20):
Et fullsatt Trondheim Spektrum så at Byåsen rystet Larvik fra start. Etter seks minutter ledet de 4-1, og Larvik ble tvunget til å ta timeout. Etter den kjempet de seg tilbake, og utlignet til 5-5 fem minutter senere. Byåsen nektet å se seg forbigått og klarte å holde følge med Larvik gjennom nesten hele resten av 1. omgang. Fire minutter før pause var de bare to mål bak på stillingen 15-17. Dårlige avslutninger fra Byåsen og en målkåt Nora Mørk fra Larvik, førte imidlertid til at Larvik var foran med fem mål halvveis.

Larvik beholdt det samme forspranget i starten av 2. omgang. Etter hvert ble Byåsen-spillerne slitne og ble løpt ifra Larvik-spillerne. Dermed økte Larvik forspranget. Byåsen klarte allikevel å score jevnt og trutt slik at de endte opp med 16 scoringer i 2. omgang. Larvik vant til slutt med åtte mål.

Kampen bar preg av dårlig forsvarsspill og mange scoringer. Til tross for at det endte med åttemålstap, spilte Byåsen en god kamp og skal ha ros for at de klarte å score 31 mål på Larvik. Det skal dog nevnes at Larvik valgte å spare enkelte spillere til Champions League kampen mot Lublin til lørdag.

Mål for Byåsen: Maren Nyland Aardahl 8, Kristin Venn 5, Emilie Hegh Arntzen 5, Maria Hjertner 5, Astrid Mjøen Holstad 3, Marthe Dyrdal 2, Maren Gundersen 1, Vera Bekken 1 og Moa Høgdahl 1.

Mål for Larvik: Linn-Kristin Riegelhuth Koren 9, Isabel Blanco 6, Sanna Charlotte Solberg 6, Linn Jørum Sulland 5, Nora Mørk 5, Anja Hammerseng-Edin 3, Gro Hammerseng-Edin 3 og Kristine Breistøl 2.