Katrine Johansen Heier

Norge: Overraskelse i Drammen

I helga ble de to siste kampene i eliteserien i Norge spilt før EM-pausen. Fredrikstad sto for en stor overraskelse i Drammen.

Skrim – Vipers 24-22 (12-13):
Med seier hadde begge lag muligheten til å komme poenget bak Oppsal som ligger på bronseplass på tabellen. Kampen var jevn i starten hvor lagene fulgte hverandre frem til stillingen 3-3. Så begynte Skrim å gjøre flere feil, og de utnyttet Vipers til å dra ifra. Etter 16 minutter ledet de 3-9. Så fikk Skrim skikk på forsvaret og keeper Karoline Warloff begynte å storspille mellom stengene. Vipers ledelse ble etter hvert spist opp, og til pause var Skrim bak med bare ett mål.

I starten av 2. omgang overtok Skrim ledelsen i kampen. Etter det fulgte lagene hverandre tett med Skrim et lite hestehode foran. Ti minutter før full tid pådro Kristine Lunde-Borgersen en skade. Det kan ha vært skjebnesvangert for Vipers. Vipers gjorde flere feil, mens Skrim var mer sikre i sine avslutninger. Fem minutter før full tid gikk Skrim opp i en femmålsledelse. Den klarte aldri Vipers å ta igjen. De pyntet litt på sluttresultatet mot slutten slik at det endte med en tomålsseier til Skrim.

Skrim ville mest i dette oppgjøret, mens Vipers ble felt av egne feil. Skrim har hatt en fin høstsesong som nyopprykket i eliteserien. Nå tar de julepause på en imponerende 5. plass. For Vipers har det gått litt opp og ned i høst. De ligger to poeng bak Skrim på en 6. plass, og har fortsatt mulighet til å kapre en medalje til slutt.

Mål for Skrim: Trine Haugstad 7, Mona Bruskeland 6, Ingvild Bakkerud 3, Jeannette Carlsen 3, Hege Løken 2, Cathrine Ø Korvald 2 og Marthe Kristin Olsen 1.

Mål for Vipers: Annette Jensen 5, Jessy Kramer 4, Kristine Lunde-Borgersen 3, Lynn Knippenborg 2, Thorey Stefansdottir 2, Sanne Bak Pedersen 2, Karin Wiegelt 2, Tonje Refsnes 1 og Susann Iren Hall 1.

Glassverket – Fredrikstad 22-22 (13-11):
Over 1800 tilskuere hadde møtt opp i Drammenshallen for å se Glassverket ta imot Fredrikstad. Glassverket har hatt en svært god høstesesong hvor de før denne kampen kun hadde avgitt to poeng mot Larvik. Derfor var de også store favoritter mot Fredrikstad, men Fredrikstad har spilt godt mot gode lag tidligere i høst og overrasket også mot Glassverket. Det var riktignok Glassverket som kom best i gang. Etter halvspilt 1. omgang ledet de 8-4. Fredrikstad nektet imidlertid å gi opp, og seks minutter før pause utlignet de til 10-10. En god avslutning på 1. omgang førte til at Glassverket var foran med to mål midtveis.

I starten av 2. omgang utlignet Fredrikstad til 14-14. Så dro Glassverket ifra igjen. Glassverket ledet flere ganger med tre mål i 2. omgang uten at de klarte å riste Fredrikstad av seg. Det så ut som at Glassverket skulle sikre seg seieren da de ledet 22-20 med halvannet minutt igjen å spille. Men et offensivt forsvar med to frimerker fra Fredrikstads side stresset Glassverket til å gjøre feil i sine siste angrep. Fredrikstad benyttet muligheten de fikk, og tre sekunder før slutt utlignet Anett Andersen til 22-22 og kampen endte med poengdeling.

Dermed fikk Glassverkets gode høstsesong en ripe i lakken før lagene nå tar pause til over nyttår pga EM. Det var lite som stemte for dem i denne kampen. Glassverket tar allikevel julepause på 2. plass. Dette var kanskje Fredrikstads beste kamp så langt denne sesongen. De fortsetter trenden mot å spille bra mot de gode lagene og dårlig mot de dårlige lagene. Det ene poenget de tok med seg her fører til at de tar julepause over nedrykksstreken.

Mål for Glassverket: Jeanett Kristiansen 8, Veronica Kristiansen 5, Kristin Nørstebø 4, Pia Narvesen 2, Renate Saastad Sømme 2 og Hege Bakken Wahlquist 1.

Mål for Fredrikstad: Ida Marie Wernersen 7, Anette Helene Hansen 6, Anett Andersen 3, Linnea Arrhenius 2, Emilie Wernersen 2, Gabriella Juhasz 1 og Katharina Steinsvik Olsen 1.