Nyheder 13. - 17. maj 2007

17. maj 2007:    

 

EHF pokalen - en flot pokal, men et dyrt bekendtskab

Underskud i EHF Cup

Hvis det på søndag lykkes for Ikast Bording at vinde EHF cup trofæet, vil det være en perfekt sportslig afslutning på en sæson, hvor holdet har været ramt af så mange skader, at det statistisk set egentlig slet ikke burde kunne lade sig gøre.

Til gengæld er der rent økonomisk ikke meget at grine af - mens TV stationerne viser samtlige kampe med danske hold i Champions League, giver EHF cup ikke den store TV dækning, her er det kun hjemmekampene som bliver vist og det kan man endda ikke være sikker på før fra kvartfinalen og frem, selvom Ikast så også fik vist kampen mod Frankfurt.

Derfor kommer det ikke som den store overraskelse, at klubbens hjemmeside skriver at uanset udfaldet af kampen på søndag, så kommer årets EHF cup deltagelse til at koste klubben et seks cifret beløb. Og så har Ikast jo endda været forskånede for modstandere fra fx. Ukaine, som rejsemæssigt er meget kostbare at tage til.

For nogle år siden overvejede Horsens seriøst at melde fra til Europa Cup af økonomiske årsager og det kan selvfølgelig ikke være rigtigt.

Læs artiklen på Ikast's hjemmeside


 

Hanne Halen - Hanne forstod at gå frem og tackle Kareeva lige på det helt rigtige tidspunkt - og så gjorde hun det jo også flot i angrebet

Hanne Halén stadig tvivlsom

Da Anna Kareeva spillede i GOG, havde Ikast altid problemer på højre toer i forsvaret, hvor Kareeva gang på gang gled i gennem.

Dengang var det som regel Lise Knudsen der dækkede pladsen - nu skal det lige for en ordens skyld understreges at Lise udviklede sig enormt meget i sin tid i Ikast og de sidste par sæsoner, var hun en meget værdifuld spiller i begge ender af banen.

Men altså lige præcis Kareeva - hende havde Lise det altid svært med. Det er der nu så mange andre, der har haft gennem årene, Anna Kareeva var med til at vinde VM i både 2001 og 2005 og hun har gennem årene drevet mange afr Verdens bedste forsvarsspillere til vanvid.

Men da Kareeva i fredags skulle spille for Zvezda mod Ikast ventede der hende en gevaldig overraskelse. For inde på højre toeren stod der i stedet for Lise Knudsen et veltrænet norsk muskelbundt af en spiller i form af Hanne Halén.

Hanne har ikke for ingenting spillet på det norske landshold og været prof. i spanske Ferrobus Mislata - hun er en både i kanontræning og en pokkers snu spiller, som ikke hoppede på Kareevas finter.

Ligesom man kan sætte en prop i en flaske, så virkede Hanne halén som en prop i Ikast forsvaret - ligemeget om det var kareeva eller andre af de russiske spillere, som forsøgte at komme i gennem, så var der lukket.

På et tidspunkt i kampen fik Hanne et slag på hoften og i stedet måtte Sara Hansen ind at dække højre back, Sara gjorde det rigtig godt, men da var russerne også ved at være trætte og det ville være en katastrofe, hvis ikke Hanne halén kan være med i returkampen på søndag mod Zvezda.

Det har nemlig vist sig at slaget på hoften åbenbart var værre end først antaget og i går kunne man på Ikast's hjemmeside læse at Hanne er tvivlsom til kampen på søndag. Ole Damgaard siger, at Hanne nok skal blive klar - "spørgsmålet er bare hvor klar", siger Ikast-træneren

Det er ikke lykkes at få kontakt med Hanne Halén, som sikkert fejrer 17. maj sammen med de andre norske Ikast-spillere, men vi krydser i al fald fingre for at Hanne Halén ikke bare kan spille, men kan spille for fulde gardiner, hun kan godt gå hen og blive en af hovedrolleindehaverne på søndag


Touray skadet - tvivlsom til Ukraine kampen

Oveni problemerne med Katrine Fruelund, som pga slitage i foden er tvivlsom i al fald til forberedelseskampene mod Norge og Holland, er der nu også kommet tvivl om Josephine Tourys deltagelse i den vigtigste landskamp i mands minde.

Jose er faldet og faldet så uheldigt, at hun åbenbart har slået halebenet så slemt at Majbritt Kviesgaard, som oprindeligt kun var udtaget til samlingen i Aalborg i næste uge (se oversigten HER) er indkaldt til Kristi Himmelfarts-samlingen i Vejle.

Touray - tvivlsom til de kommende landskampe, foto Klaus Thøstesen


 

 

Susan Thorsgaard - en af spillerne på Danmarks suverænt bedste U landshold siden U landsholdet med Anja Andersen, Janne Kolling m.fl. sidst i 80'erne

U landsholdet slog SønderjyskE

U landsholdet har her i formiddag spillet en træningskamp mod SønderjyskE's 1. divisionshold.

Kampen blev spillet over 2 x 35 minutter og selvfølgelig kunne vores Verdensmestre som kampen skred frem godt mærke, at de i aftes havde spillet 3 halvlege mod Team Esbjerg.

Alligevel vandt landsholdet kampen - det er helt sikkert.

Iflg. en sms modtaget fra Vejen vandt landsholdet endda med 21

Om der så er blevet snappet noget af SMS'en sådan at der skulle stå landsholdet vandt med fx. 21-20 eller om sætningen "landsholdet vandt med 21" skal forstås sådan at SønderjyskE blev slået med 21 mål vides ikke for nærværende.

Hvis U landsholdet virkelig har pryglet SønderjyskE med 21 overskydende mål, så er det godt nok sejt

UPDATE

De gjorde det sgu - Sønderjyske BLEV slået med 21 mål, u landsholdet ligner mere og mere det stærkeste danske U landshold siden dansk håndbolds guldalder blev indledt ved U VM i Danmark i 1987, hvor spillere som Anja Andersen, Susanne Munk Lauridsen, Janne Kolling, Conny Hamann m.fl. første gang trådte ind i Sports-Danmarks bevidsthed.....Dansk håndbold har al mulig grund til at være stolte af dette utrolige hold


 

Sofie Bloch Sørensen, foto Rosenkilde

Sofie Bloch til Svensk klub

Sofie Bloch Sørensen var som ynglingespiller et lovende navn i FIF, hun var en dynamisk og kreativ centerspiller på det hold som i 2005 med Jan Eversby som træner nåede DM finalen, Sofie var i denne periode også med i bruttotruppen til U landsholdet

Sofie var samme årgang som bla. Michelle Skovgaard, men mens Michelle Skovgaard efterhånden har fået etableret sig som seniorspiller og helt fortjent er kommet med i landsholdets boblertrup, har Sofie ikke fået så meget spilletid, som talentet ellers gav løfter om. Ret skal være ret Sofie har fået en del spilletid i forsvaret, men i angrebet er hun sjældent med - hun er i denne sæson noteret for 5 scoringer i Toms Ligaen, men i al fald nogle af disse mål erscoret på kontraløb, Sofie har nemlig lidt af den samme evne som fx. Katja Nyberg til at forudse hvor en aflevering vil falde, bryde angrebet og så er hun en hurtig spiller ned af banen

Sofie tager nu, kan man sige, konsekvensen af den begrænsede spilletid i FCK og flytter i næste sæson til den svenske topklub Team Eslöv, som jo i næste sæson skal trænes af FCK's nuværende assistenttræner Jesper Bering.


 

 

den 17. maj er selvfølgelig officiel flagdag i Norge

 

 

norsk nationalparade - foto fundet på nettet

 

 

 

 

 

Haukenes er hverken en ny Gro Hammerseng eller en ny Katja Nyberg, hun er Elisabeth Haukenes og hun skal nok blive en spiller vi kommer til at høre en masse om i årene fremover

- Håndboldfødselsdage

Norge

Hvis et land kan have fødselsdag, så fejrer Verdens stærkeste håndboldnation og et af Europas smukkeste lande, Norge, i dag sin fødselsdag.

Man siger at da Gud skabte Verden startede han oppe omkring Mjøsa-søen, man må sige at Gud gjorde det rigtig flot, problemet var bare, at Gud havde taget sig så god tid, at det gik lidt stærkt med resten af Verden.

Når man i Norge i dag fejrer Nationen med massevis af 17. maj optog og andre festligheder, skyldes det at den første norske grundlov efter at landet i mange mange år havde været under dansk overherredømme blev underskrevet af kong Christian Frederik den 17. maj 1814.

Egentlig var det først små 100 år senere at Norge for alvor blev et selvstændigt land - indtil 1905 var Norge nemlig i en såkaldt personalunion med Sverige

Man kan godt sammenligne den 17. maj i Norge lidt med grundlovsdag (den 5. juni) herhjemme, den 4. juli i USA og den 14. juli Bastilliedagen i Frankrig, men så alligevel ikke - den 17. maj er virkelig en stor dag i Norge, skolebørnene holder fri, nordmændene klæder sig ud og går op og ned af Karl Johan med flag i hånden og på slottet kommer kongen og dronningen frem og alle råber Hurra.

Når man flytter til udlandet bliver man nok lidt ekstra nationalistisk, det gælder sikkert også for nordmænd og der er nok ingen tvivl om, at de mange norske spillere i Danmark i dag sender en ekstra tanke hjem til fædrelandet.

Heja Norge - og tak til alle de fantastiske norske håndboldspillere for mange uforglemmelige håndboldoplevelser, Norge er på papiret "kun" europamestre, men reelt er det norske landshold Verdens Bedste - de spiller håndbold så englene synger

----

Elisabeth Haukenes

Når man er født den 17. maj og er nordmand, er man selvfølgelig noget ganske særligt og det gælder da også for den norske U landsholdsspiller Elisabeth Haukenes, som for nyligt skiftede fra Porsgrunn HK til Gjerpen.

Haukenes som er en bagspiller med både et godt skud og en stor gennembrudskraft var på ønskelisten i flere norske klubber bl.a. Larvik,men det blev altså Gjerpen som trak det længste strå

- I Elisabeth har vi fått en spiller med nok håndballkompetanse.Hun har, blant andre, eksplosive finter som sin styrke. Hun blir en som kan utfordre de som i dag hører til de mest rutinerte på laget. Rent forsvarsmessig har hun mye å lære, men jeg er sikker på at hun vil lære fort. Når hun sier at hun skal spille det hun fortjener* viser det hvor ydmyk hun er i dette gamet, udtalte Knut Ove Joa i Varden.no i forbindelse med offentliggørelsen af kontrakten

* Elisabeth udtalte i samme artikel, til spørgsmålet om hun som 17 årig ikke forventede at komme til at sidde på bænken, at hun var sikker på, at hun fik præcis så meget spilletid, som hun fortjente


16. maj 2007:    

Anniken Solberg - kan med sin rutine bidrage med en masse til holdet

Anniken Solberg fortsætter Ieam Sindal Tårs

Team Sindal Tårs får med tilgangen af talenterne Rikke Vestergaard, Vivi Storvang, Sandra Kjær og Sisse Bruun Thomsen fra Aalborg DH samt Katrine Stilling fra Frederikshavn en af de mest spændende trupper i næste sæsons 1. division.

Men det er også et meget ungt hold, så der er ikke noget at sige til at klubben er godt tilfredse med, at man nu har fået forlænget aftalen med den tidligere Aalborg DH spiller norske Anniken Solberg, som forrige år var topscorer i 1. division, men som fik det meste af sidste sæson ødelagt af en korsbåndsskade.

Rygter i avisen Nordjyske havde ellers sat både Anniken Solberg og årets topscorer, højrebacken Anne Thorsen fra Tårs i forbindelse med spansk håndbold, men nu ligger det altså fast at i al fald 29-årige Anniken Solberg bliver i klubben.


HØJST et dansk dommerpar til VM

Den officielle VM Hjemmeside har offentliggjort dommerlisten til VM i Frankrig.

Fem dommerpar er forhåndsudtaget og derudover er udtaget 17 dommerpar - heriblandt det danske dommerpar Martin Gjeding og Mads Hansen - blandt hvilke de resterende 13 dommerpar udtages.

Også blandt dommerne sker der en løbende udskiftning - flere af de senere års bedste dommerpar, bl.a. det tyske brødrepar Bernd og Reiner Methe og det andet kanongode tyske dommerpar Lemme og Ulrich er slet ikke med på listen og heller ikke det ukrainske dommerpar, som dømte sidste års CHL finale ml. Viborg og Krim i århus er med

Gjeding og Hansen KAN komme til VM

Ny norsk udlandsprof

Mens antallet af danske udlandsproffer på nogenlunde højt niveau stadig kan tælles på i al fald to hænder, har man i Norge rigtigt rigtigt mange spillere, som er rejst udlands for at spille prof håndbold.

Ikke mindst her i Danmark har vi glæden af at have mange stærke norske spillere i ligaen - udover de suveræne europamestre og øvrige faste landsholdsspillere kan nævnes spillere som Kari-Anne Henriksen, Hanne Halén, Sølvi Hylleseth, Trine Fjelde Olsen, Ane Brustuen og selvfølgelig Cecilie Leganger

Også i Spanien, Sverige og Tyskland er der spillere med norsk pas - ikke mindst Leipzig har siden Tone Wølners tid haft et stort kontingent af norske spillere og nu får det norske kontingent i tysk håndbold tilgang af yderligere en spiller.

Den tidligere Nordstrand-fløj Hæge Fagerhus skifter i næste sæson fra Fjellhammer til Oldenburg, skriver flere noske medier bl.a. RB.no

Fagerhus (til venstre) og Sorina Teodorovic - foto fra Paul Fekjærs serie fra Nordstrand - Fjellhammer

 

Jesper Holmris - desværre har vi ikke lige et billede af Jes Nielsen, men kan supplere pressemeddelelsen med at Jes Nielsen spillede i Italien - Jes har i de sidste flere år været træner for HEIs herreynglinge

 

 

 

SK Århus kører solo

Mens Aalborg DH nu er blevet optaget i AaB paraplyen, GOG-Svendborg måske/måske ikke på vej ind i OB koncernen og FCK Håndbold i snart mange år har været en del af Parken Sport og entertainment, er der ingen udsigt til at SK Århus bliver en del af Århus Elite (AGF) lige med det første.

Det virker udefra betragtet som om det passer fint for SK Århus ledelsen at være et alternativ i stedet for en lillebror og SK Århus organisationen har da også på egen hånd formået eksempelvis at skabe egen erhversklub med mange af byens dygtigste selvstændige erhvervsfolk

 

SK Århus besætter assistenttrænerposten med en træner*

Efter at schweiziske Thomas Umbricht rejste hjem, har SK Århus været på udkig efter en ny assistenttræner.

Flere navne har været inde i billedet - at ansætte en assistenttræner er på nogle måder næsten sværere end at ansætte en cheftræner, for udover at assistenttræneren selvfølgelig skal passe på holdets profil, skal det også være en person, som kan gå i spænd med cheftræneren og give et kvalificeret modspil til både cheftræner og til spillertrup.

Og så havde SK Århus som et ufravigelig krav sat, at man ikke ville have en kvinde - "Når man har med kvinder at gøre var det vigtigt for mig at få en mand til at sparre med", siger Holmris til dagens trykte udgave af JP Århus

Faktisk så endte det med at SK Århus ikke skulle gå særlig langt for at finde sådan en - klubben har nemlig ansat Jes Nielsen, som for år tilbage var et stort lokalt håndboldboldidol for en generation af århusianske drenge

SK Århus har udsendt en pressemeddelelse med en fin profil af Jes Nielsen

SK Aarhus har med virkning pr. 1.7.2007 ansat den tidligere mangeårige divisionsspiller 37 årige Jes Nielsen som makker til cheftræner Jesper Holmris.

Jes Nielsen, der er uddannet diplomtræner ved DHF, huskes af mange for sin lange og flotte karriere på højeste niveau for AGF i perioden 87-94. Som playmaker og forsvarsgeneral var han kendt for sit gode blik for spillet, samt sin evne som indpisker for holdkammeraterne.
Jes Nielsen har desuden prøvet tilværelsen som professionel i udlandet i sæsonen 94-95, og han har spillet mange kampe på respektive Y og U-landshold.

Jes Nielsen har haft en spændende trænerkarriere som bl.a. træner i en 4 årig periode for 1. division herrer i Skovbakken fra 1999-2003. Endvidere har Jes Nielsen i en længere periode arbejdet med den bedste århusianske ungdom, samt været assistenttræner i AGF.

" Vi glæder os meget til samarbejdet med Jes Nielsen, der har stået højt på min ønskeseddel. Vi har ledt efter en profil med gode lederegenskaber på udskiftningsbænken, med solid erfaring fra træningsbanen, og en med et stort engagement og tilsvarende udstråling. Som vi kender Jes Nielsen indeholder han alle disse kvaliteter, ingen tvivl om, at vi her har en træner der kan og vil være med til at tage ansvar, i ham får vi en perfekt samarbejdspartner til cheftræner Holmris " udtaler sportschef Henrik Jørgensen.

"I Jes Nielsen får jeg en god og faglig kompetent samarbejdspartner. Jes kan og vil bidrage med meget på såvel træningsbanen, som i vores kampe. Jeg glæder mig rigtig meget til samarbejdet med Jes, det er en ønskeløsning for mig." udtaler cheftræner Jesper Holmris.

----

*Og så til det med overskriften - SK Århus har bevist valgt ikke at give Jes Nielsen titel af assistenttræner, men blot som "træner" - sideordnet med Jesper Holmris blever Jes Nielsen dog ikke, Jesper Homris er stadig "cheftræner"


Ny sejr til U landsholdet

U landsholdet spillede her til aften træningskamp mod Team Esbjergs Toms Ligahold.

Kampen gik over 3 gange 25 minutter og de 4-5 kloge hoveder, som har skrevet og fortalt at det var direkte tåbeligt at tro at U landsholdet skulle have en jordisk chance mod et Toms Ligahold, burde næsten logge ind på gæstebogen og skrive en personlig undskyldning til hver af Heines piger.

For selvfølgelig vandt de - det præcise resultat kendes ikke, men omkring 5 mål i landsholdets favør endte kampen med.

Ditte Kelså - Ditte var formentlig med for U landsholdet, når Aalling i morgen også skal spille på landsholdet mod hendes klubhold


Gitte Andersen - foto Klaus Thøstesen

Randers talent i Next Generation

De kan definitivt noget med talenter i Randers HK. I sidste sæson havde klubben de tre ynglingespillere Mie Augustesen, Camilla Dalby og Gitte Andersen fast med i førsteholdstruppen - går vi lidt længere ned i alder råder Randers HK over spillere som Matilde Thybo, Dzenita Bajic og Michala Ambøg og sådan kunne man blive ved.

De fleste af de nævnte spillere har allerede været med i Next Generation serien og de som ikke har været, håber vi at få aftaler med, nu er det i al fald lykkedes at få et interview med Gitte Andersen på plads.

Interviewet er lavet af Rasmus Windfeldt, som selv er håndboldtræner i kristrup og derfor har et stort kendskab til ungdomshåndbolden i Randers, hvilket interviewet selvfølgelig ikke bliver dårligere af.

Interviewet med Gitte er på nettet i morgen - i det hele taget skulle der gerne nu her hvor håndboldsæsonen lakker mod enden blive tid til at lave mange flere interviews, først og fremmest med spillerne omkring U 17 landsholdet, som jo allerede har slutrunde fra sidst i juni


 

Kristina Kristiansen, U landsholdets kreative midtpunkt er er på ønskelisten i SønderjyskE - om det ender med et klubskifte vides dog ikke

U landsholdet mod SønderjyskE

Det kan godt være at U landsholdet ikke blev kåret til Årets Fund i december, men for os her på europamester og for rigtig, rigtig mange af vores brugere er Heines piger Verdens Bedste landshold

Her til aften spiller U landsholdet mod Team Esbjerg og i morgen formiddag - Kristi Himmelfartsdag - spiller morgendagens håndboldstjerner mod SønderjyskE.

Christina Aalling spiller som bekendt til dagligt for SønderjyskE, men spiller i morgen for landsholdet mod sine holdkammerater.

SønderjyskE må også undvære Orsi og den meget hårdtskydende back Maria Krøyer, som er blevet opereret for blindtarmsbetændelsen.

Kampen i morgen spilles kl 11 - i Vejen Idrætscenter. Selvom det er træningskampe så kan man godt regne med at pigerne fra U landsholdet vil gøre deres bedste for at bevare deres status som ubesejrede i snart to år - faktisk ville de sikkert fighte det hvide ud af øjnene om det så havde været en gang ludo de skulle spille.

Læs mere om kampen på SønderjyskEs hjemmeside


 

Anne Loft - Vi prøvede jo at bilde hinanden ind, at det ikke skulle betyde noget, at Carmen ikke var med. Men meget af ansvaret i angrebet blev lagt over på Bojana Popovic, der måtte udføre et stort arbejde. Det skulle gerne blive fordelt ud på flere skuldre søndag, Anne Loft i dagens Sjællandske

foto Klaus Thøstesen

Anja vil have tre point mod Lada

Normalt går Slagelse efter at vinde både ude og hjemmekampe i Champions League, så da det kun blev til uafgjort i Rusland satser Anja benhårdt på at få 3 point i kampen på søndag!!

Sådan indledte Anja Andersen pressemødet i Slagelse og der gik lige en engel gennem lokalet inden de tilstedeværende fangede pointen, at Slagelse efter den utilstedelige behandling af Carmen Lungu i Rusland vil give Lada en historisk røvfuld i returkampen på søndag i Brøndby og da Carmen Lungu jo havde været en meget central spiller i forberedelserne til den første kamp, skal man nok ikke blive alt for forbavset, hvis missionen lykkes for sjællænderne, selvom man i Slagelse selvfølgelig også har noteret sig, at Lada i Viborg viste at holdet sagtens kan spille på udebane.

Slagelse-holdet var i øvrigt først kommet hjem fra Rusland tidligt mandag morgen, så mandag havde været træningsfri, den fysiske træning er genoptaget, mens selve haltræningen først genoptages i fuldt omfang fra torsdag, hvilket vel også må ses som et udtryk for at Anja har holdet, hvor hun vil have det.

Mht Maja Savic har hun selvfølgelig været til diverse undersøgelser, Savic er desværre stadig tvivlsom til kampen søndag, men skulle det blive nødvendigt, at hun sidder over, så spillede Line Hovgaard jo en helt forrygende kamp i Rusland.

Om Lada var der ikke det store som var kommet bag på Slagelse holdet - ukraineren Oksana Sakada, som kom til Lada fra Hypo lige før gruppespillet, har ikke tidligere fået særlig meget spilletid, så skal man snakke om noget som kom bag på Slagelse, var det vel Sakada, men nu kender Slagelse hende i al fald og Anne Loft udtrykte stor tillid til, at hvis der løbes endnu bedre retur, holdes endnu højere koncentration i forsvaret og når så Carmen kommer med i angrebet, så skal det nok lykkes at få Pokalen til Slagelse for 3. gang på 4 år

TV 2 Øst har et meget kort videoklip om at Slagelse ikke vil protestere over selve resultatet i kampen


 

Åsa Eriksson - 4 mål i pokalkamp

Mere om Frederikshavn Fox pokalkamp

Frederikshavns hjemmeside har uploadet et fint referat fra Pokalkampen mod Stilling Skanderborg i aftes.

Stilling Skanderborg var faktisk foran med 11-10, men som kampen skred frem trak Frederikshavn som ventet fra.

På Stilling Skanderborg holdet var i øvrigt et par interessante profiler, den tidligere Ikast Bording og Horsens spiller Åsa Eriksson viste at hun stadig er en spiller, der kan meget mere end de fleste nogensinde kan drømme om at lære.

Og så stod Janni Eskerod på mål for Stilling Skanderborg - Janni Eskerod som i sidste sæson var blandt ynglingedivisionens allerbedste keepere - Janni spillede dengang for Viby
Svalastog

Træningskamp Odense - Kolding

Odense - med 5 nyoprykkede ynglinge på holdet - mødte i aftes KIF-Vejen med bl.a. Louise Svalastog på holdet i en træningskamp.

Kolding vandt kampen 30-20, men god træningskamp for Odense talenterne, hvor Sara Seir og Kristine Hansen blev topscorere med hver 3 mål.

Odense's hjemmeside skriver om kampen

håndboldfotos

A pros pos Odense så har klubbens faste fotograf Torben Andersen i øvrigt oprettet en hjemmeside med sine bedste håndboldskud - og andre fotos.

Spændende foto- og håndboldside på linket HER


 

 

Line Rask - Lina kom til Viborg HC som junior og er nu kontraktspiller i Viborg HK, foto Rene Lystrup

Ledige pladser på Viborg HC

Som oftest kan der let godt gå måneder i mellem, at der er brugere som udbeder sig nærmere info om muligheden for at komme et år på "håndboldskole" , europamester.dk er jo heller ikke en studievejlenings-side, men indenfor den den sidste uges tid er der alligevel kommet flere henvendelser og så, er der jo nok endnu flere som tænker på det med at komme på college, men som ikke skriver.

Derfor kunne det måske være på sin plads at nævne at der SKULLE være nogle få ledige pladser til 10. skoleår på Viborg HC og mht Holstebro Sports College, som efter DM titlen i ynglingerækken tilsyneladende også er blevet et rigtigt hit, skulle det samme være tilfældet.

Viborg HC kan man læse mere om på linket HER

Holstebro Sports College kan man læse om på linket HER

Hvis man ikke lige bor i jylland kan man måske prøve Oure eller Gladsaxe Sportscollege

Med mindre det er for sent, så er der jo også flere idrætsefterskoler, hvor man kan kombinere skole med håndbold - fx. skal vores skribent og fotograf "Bette" på Strib idrætsefterskole, hvor hun skal have den tidligere Verdensmester Lone Mathiesen til træner og Nanna Arbøll var da rigtig rigtig glad for at gå i Haslev, så der er steder nok, men det er sikkert ved at være sidste udkald.

Man bør nok i første omgang henvende sig til enten sin klasselærer eller hvis der er en fast studievejleder på ens skole


 

Mette Jensen - foto Mads Skamris

Mette Jensen i Time Out

Rødding har ikke kun bidraget til den danske kulturarv med Rødding Højskole - også Ikast Bording talentet Mette Jensen kommer oprindeligt fra Rødding.

Mange Ikast-fans var sidste år kede af at miste populære - og dygtige - Bettina Andersen, som gerne ville prøve nye græsgange i Randers.

Selvom Ikast i Ragnhild Aamodt råder over en af verdens bedste højre-fløje er det i moderne håndbold nødvendigt at have både en fuldgod reserve og en udviklingsspiller på pladsen og sæsonen har vist at Ikast-ledelsen så helt rigtigt, da de hentede Mette Jensen til klubben fra Silkeborg. Mette har indtil hun blev skadet været et stadigt bedre og bedre supplement til klubbens norske europamester og heldigvis ser det nu ud til at det går den rigtige vej med skaden i knæet.

Mette Jensen kan du læse meget mere om iden nyeste Time Out på Ikast's hjemmeside


 

 

 

 

Rosenkildes billede fra en Ikast - GOG kamp, hvor Natasha erstattede Inna Suslina er stadig det bedste billede vi har af Natasha

 

 

 

 

 

 

Anette Knudsen - pressefoto fra Esbjerg

- Håndboldfødselsdage

I går var temaet blandt fødselarerne "venstre-håndede", i dag må det vist være "den GOGske håndboldskole" - vi starter med den yngste fødselar

Natasha Bülow-Olsen

På U landsholdets træningslejr i Vejen, er der i dag en fødselsdag at fejre.

GOG's europamester Natasha Bülow-Olsen fylder 19 og er altså senior fra næste sæson.

Natasha kom til Oure fra det Storkøbenhavnske område allerede som juniorspiller og satsningen på håndbold gav hurtigt pote for den kattesmidige keeper - Natasha var nemlig fra starten med på Heine Eriksens 88-89 landshold og deltog både ved ungdoms OL og EM i 2005, hvor hun også debuterede på GOGs ligahold.

Siden har Natasha i en periode været skadet, men er nu tilbage på sit bedste og da den ellers fantastiske Stine Bonde efter VM først var skadet og senere af andre grunde måtte opgive håndbolden, kom Natasha da også hurtigt tilbage i landsholdstruppen, hvor hendes erfaring fra de to slutrunder i 2005 nok ikke ligefrem er et minus, når Heine Eriksen sidst i juli skal vælge de - sandsynligvis tre - keepere som skal med til EM i Tyrkiet.

Efter sommerferien tager Natasha som nævnt hul på seniorkarrieren - hun har skrevet kontrakt med Gladsaxe's hold i 1. division, hvor den faste førsteholdskeeper Lisbeth Steenberg har stoppet karrieren, og det skal nok blive spændende at se, hvor langt Natasha kan komme under Thomas Brønds kyndige vejledning

----

Anette Knudsen

I modsætning til Natasha har dagens anden fødselag, Anette Knudsen fået hele sin håndboldopdragelse i GOG - faktisk har begge Anettes forældre vistnok spillet på førsteholdet i GOG, så hun har næppe været særligt gammel, da hun første gang var i Gudme hallen.

Anette var som ungdomsspiller et rigtigt stort talent, men som vistnok ynglingespiller fik hun en grim skade, hvor hun fik ødelagt håndrodsknoglen og var ude fra håndbold i lang tid, Anette kom dog tilbage og var med det sidste ungdomslandshold både ved EM i 2004 og VM i 2005.

Da Anette blev senior spillede hun så vidt vides en kort tid i GOGs sattelitklub Gudme, men hun kom mu under alle omstændigheder hurtigt med omkring 1. holdet i GOG, men et egentligt gennembrud fik hun aldrig - Anette som ellers er teknisk meget velfunderet blev hovedsageligt brugt som forsvarsspiller, hvilket hun OGSÅ er god til.

Esbjergs træner Thomas Hørlyk har noget af det der, som kendetegner en rigtig god træner - han kan se mulighederne i en spiller, selvom disse måske aldrig for alvor er blevet realiseret - Thomas hentede sidste år Anette Knudsen til Team Esbjerg, hvor hun kvitterede med at blive topscorer allerede i den første kamp hun var med i


15. maj 2007:    

Fox klar til FCK møde i Pokalen

Frederikshavn Fox vandt her til aften en knusende sikker sejr på 29-20 over Stilling Skanderborg i Pokalturneringen, Nordea Cup, og der er således lagt op til et nyt spændende opgør mellem Fox og FCK Håndbold med de to tidligere Horsens trænere Anders Thomsen og Thomas Hylle i de respektive cheftræner-stole.

Sidst de to hold mødtes i en turneringskamp var i sidste års TOMs liga, hvor de to hold i Frederiksberghallen spillede uafgjort 28-28 efter en gyser af en håndboldkamp

Fox er generelt et hold med stolte pokaltraditioner - i sidste sæson måtte der således et Slagelse hold i stort set stærkeste opstilling til at bremse Ditte Marie (billedet) og co.og går vi lidt længere tilbage i Pokalturneringens historie, var Frederikshavn nogle år i halvfemserne fast inventar i finalen

 
2 fotos fra Slagelses første ligakamp i Arena Nord - billederne er taget af Rene Lystrup

 

Tanja Laursen - har holdt fast i TMS og har nu også skrevet kontrakt med Tanja for den kommende sæson - foto Klaus Thøstesen

 

2. Division - Pulje 03..2007-08
IF Stjernen 2
Lyngby HK 2
Slagelse F.H.
TMS Ringsted
VSH 2002
Nordsjælland Håndbold
Øresund Håndbold
Ajax København
Hvidovre IF
Rødovre HK
FIF/FHK 2
Team Amager

TMS vil tilbage til 1. division

1 2004-05 spillede TMS Ringsted i Ligaen, i 2005-06 spillede man playoff kampe mod Team Esbjerg om en plads i Ligaen. I den målestok var sæsonen 2006-07 et anno horibilis - bare 2 point blev det til og holdet røg direkte ned i 2. division.

Der er sikkert mange forklaringer på derouten i sidste sæson, flere spillere rejste til andre klubber og en enkelt graviditet var der også.

Nu er TMS og træner Henrik Daugaard indstillet på at nedturen skal vendes og at TMS skal tilbage til 1. division så hurtigt som muligt, klubben har udsendt denne pressemeddelelse

Markante profiler indgår aftaler med TMS damer

På trods af TMS damers tur ned i 2.division ønsker klubben en hurtig tilbagevenden til 1.division. å den baggrund er det med stor glæde at vi kan koonstare at der er indgået aftaler med 2 spillere som også spillede på holdet sidste sæson.

Højrefløjen Tanja Lauersen har skrevet en etårig kontrakt. Tanjabliver en vigtig spiller for os i denne sæson. Hun har en rutine som man ikke finder hos mange venstrehænder.

Marianne Andersen som gennem sidste sidste sæson markerede sig som en spiller alle trænere ønsker at arbejde med. HUn er pligtopfyldendebåde i kamp og til træning. Hun har alt hvad der kræves udover rutine! en spændende spiller.

Klubben ligger også i forhandlinger med flere andre spændende unge spilleremner, nyankomne som "egne" spillere.

Når alt går vel, vil TMS damehold være at finde i den absolutte top af 2.division i denne sæson.


Ikast vil dobbelttjekke alle pas

Episoden med Carmen Lungu er selvfølgelig blevet fulgt med særlig stor opmærksomhed i Ikast Bording, som på søndag spiller returkamp mod Zvezda, en kamp hvor man selvfølgelig helst ikke vil kunne disponere over alle spillere og i hvert fald slet ikke vil have nogen anbragt i en russisk husarrest.

Herning Folkeblads Kenneth Kristensen skriver mandag

- Vi er nødt til at sikre os, at derer helt og fuldstændig styr på tingene og papirerne, understreger cheftræner Ole Damgaard, der vil sørge for, at pas og papirer på alle i Ikast-Bording-delegationen dobbelttjekkes flere gange før afrejsen på fredag.
- Det ville være en katastrofe for os, hvis vi måtte undvære en spiller på samme måde, som Slagelse måtte, påpeger Ole Damgaard, der er rystet over det som Slagelse var udsat for

og ret meget andet end at dobbelttjekke at alting er i orden, kan man selvfølgelig heller ikke gøre - Harvy Hansen skriv i en artikel på Berlingske.dk i går, at der under ishockey VM havde været flere eksempler på at de russiske pasmyndigheder er ualmindeligt ømfindige og det ville jo være en utroligt frustrerende, hvis også Ikast skal i gennem en tur med en tilbageholdt spiller

Ole Damgaard og i baggrunden Trefilov. En samlet sejr over Zvezda vil skrive Ole Damgaard ind i historiebøgerne som måske den mest succesfulde Ikast træner nogensinde, foto Klaus Thøstesen

 

Trefilov - foto Rosenkilde

Trefilov - den russiske bjørn

Farverig er vist et af de første ord, som falder for, når man tænker på den russiske landstræner Jevgenij Trefilov, som også står i spidsen for Ikast Bordings EHF cup modstandere Zvezda.

Selvom Trefilov målt med dansk målestok er meget aparte, så står der alligevel en stor respekt om ham som træner blandt russiske spillere, ellers ville det nok ikke have været muligt at trække flere af Ladas landsholdsspillere med til Zvezda.

Jan Pytlick, som i sin første periode som landstræner, fik en slags venskab med Trefilov og et godt samarbejde med det russiske landshold, har også udtalt sig meget positivt om den koleriske træner, det kan man læse mere om på Ikast's hjemmeside hvor Ole Bitsch's artikel fra årets finaleavis er blevet uploadet - meget interessant


Fotos fra Lada - Slagelse

Ladas hjemmeside er opdateret med en flot fotoserie fra kampen mellem Lada og Slagelse, derimod skriver Ladas hjemmeside med 100% sikkerhed ikke i sin engelske udgave og med 90% sikkerhed heller ikke på den russisk sprogede side (Lungus navn er i al fald ikke nævnt nogen steder) noget om problemerne med Lungu 's indrejse, hvad der passer meget godt med at Bjarne Stenbæk udtaler til Sjællandske

- Der har ikke været nogen hjælp at hente nogen steder. Lada slog bare ud med armene og det europæiske håndbold forbund har også været utrolig passive. Havde det været omvendt, og Lada for eksempel havde fået Postnova tilbageholdt i lufthavnen, havde vi sat himmel og jord i bevægelse for at hjælpe dem, siger Bjarne Stenbæk

Slagelse besluttede i går, at man ikke vil bruge ressourcer på at protestere over resultatet, som jo også selv uden Lungu var ganske godt.

Der var ellers i går opbakning til Slagelse fra DHF og EHF ville også tage sagen op - se artikel på Politiken.dk

Slagelse holder i dag pressemøde, hvor der nok vil blive snakket en del mere om Carmen Lungu - forhåbentlig får den eksotiske behandling af en indrejsende idrætsudøver til følge at Lungu spiller sit livs kamp på søndag

Bojana Popovic var kampens store oplevelse
Postnova viste også i glimt prøver på det store potentiale, men hverken Postnova eller Bliznova nåede Bojanas niveau til sokkeholderne

 

 

Camilla Dalby

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kviesgaard - en af de mange tidligere Brabrand spillere i den danske TOMS Liga

- håndboldfødselsdage

Camilla Dalby

Randers HKs store talent Camilla Dalby fylder 19 år i dag.

Da sæsonen gik i gang var det meningen at Camilla stille og roligt skulle spille sin sidste ynglingesæson på Randers HKs danske mestre i ynglingerækken - en gang i mellem skulle hun så træne med liga og måske kunne der også blive tale om at komme med ligaholdet i enkelte kampe, hvis det altså ikke ødelagde noget for ynglingeholdet.

Men så var det at Natasja Burgers blev skadet og Randers skulle spille i Slagelse.

Camilla fortæller selv i sin Next Generation præsentation , at Martin Albertsen nogle dage før havde spurgt om hun kunne tænke sig at komme med. Nu var det nok ikke et tilnud som de fleste ville overveje ret længe, Camilla endte da også med at sige ja tak.

All round spilleren Laura Danielsen havde egentlig gjort det rigtig fint på højre back, men skulle et stykke ind i 2. halvleg have en puster og Camilla kom på banen og resten af historien kender de fleste vist. Camilla Dalby gik uimponeret til opgaven og scorede efter kort tid på banen et fremragende mål på Leganger.

Camilla havde vist, at hun kunne være med på det højeste niveau og da hun i de næste par kampe var en af Randers mest scorende spillere, kunne hun godt skrive Toms Liga spiller på visitkortet - bortset fra finalen i Elite Cup kom hun aldrig tilbage på ynglingeholdet.

Det som er mest imponerende ved Camilla - og de to andre ynglinge på Randers holdet, Mie Augustesen og Gitte Andersen, er at de IKKE er med på holdet fordi de er unge og skal lære, de er alle tre med på Randers holdet fordi de hører hjemme i ligatruppen.

Camilla Dalby kom i løbet af sæsonen også med omkring U landsholdet, hun er meget bevidst om at selvom hun har succes, så har hun stadig meget at lære, hvis hun vil frigive hele sit potentiale og komme helt til tops som håndboldspiller. Camilla Dalby er en sympatisk ung pige, som er meget ydmyg overfor sin succes, man kan kun ønske hende både en god fødselsdag og alt det bedste fremover.

-----

Majbrit Kviesgaard

GOGs højre fløj Majbritt Kviesgaard fylder 21 i dag.

Kviesgaard som før denne sæson skiftede fra Kolding IF til GOG har været gennem hele DHFs uddannelsessystem med diverse talenttræning, Y- og U landshold, hvor hun var med ved både EM slutrunden i 2004 og VM slutrunden i 2005.

Sidste år debuterede Majbritt Kviesgaard på A landsholdet under Junckers Scandinavian Open pga Joesefine Tourays skade var hun længe inde i billedet til en plads på EM holdet, men en række brændte chancer i en landskamp i Frankrig betød at det i stedet blev klubkammeraten og venstre fløjen Malene Dalgaard som blev valgt

Kviesgaard er dog en pige med så meget håndbold i sig, at hendes tid nok skal komme, foreløbig er hun udtaget til samlingen i Aalborg fra den 21. til den 25. maj, det ligger vel til at det blever Touray og Louise P. som kommer med i landskampene mod Ukraine, men Kviesgaard er i al fald med i opløbet om pladserne lige til det sidste.

Tillykke til Majbrit Kviesgaard


14. maj 2007:    

Jacob Vestergaard foto Klaus Thøstesen

Jacob Vestergaard stopper i Australien

Viborg HKs assistenttræner, Jacob Vestergaard, har kvittet sit bi-job som landstræner for det australske landshold.

Jacob tiltrådte jobbet den 1. maj udfra en forventning om, at han kun skulle til Australien i få perioder til samlinger osv. Til det daglige arbejde er der ansat tre forskellige trænere, som har hver deres geografiske område på kontinentet.

Der var lagt op til en langvarig ansættelse, hvor det første hovedmål var kvalifikation til VM i Ukraine i 2009 og selvom Jacob formelt først tiltrådte den 1. maj, havde den tidligere Ikast træner allerede brugt en del tid på fx. at gennemse alle Australiens kampe ved VM i 2005 på video, tale med australske spillere i den svenske og den tyske lige osv.

Efter den første træningssamling blev Jacob Vestergaard kontaktet af det australske forbund som nu ønskede at Jacob skulle stå i spidsen for en del flere tæningssamlinger i Australien end aftalen oprindeligt gik ud på.

Jacob Vestergaard blev far for første gang i november sidste år og har samtidig fuldt op at gøre med jobbet i Viborg HK, hvor der nærmest skal spilles et helt nyt hold sammen til næste sæson, så kravet om flere samlinger og deraf følgende flere rejsedage, gjorde iflg. Vestergaard, at der ikke var tale om noget svært valg.


 

- Jeg er sikker på, at mine år i ligaen vil komme holdet til gode. Det er et ungt hold, og kan jeg bidrage med lidt rutine, gør jeg gerne det. Det bliver en spændende sæson, hvor arbejdshandskerne skal tages frem, hvis vi skal have Tvis Holstebro tilbage i ligaen, hvilket jeg vil gøre mit til, siger Sofie Steffensen, som tidligere har været inde omkring A landsholdet til TTHs hjemmeside

Slagelse spiller til Team Tvis Holstebro

Team Tvis Holstebro har skrevet kontrakt med den 26-årige Slagelse-fløj Sofie Steffensen.

Sofie har tidligere spillet for Virum, FCK og TMS, men har de sidste par sæsoner altså spillet i Slagelse.

Selvom Sofie Steffensen sjældent har været i Slagelse's start-syver, har hun været nogenlunde fast indskiftningsspiller på Verdens stærkeste klubhold og der er ingen tvivl om, at hun kan tilføre TTH holdet en masse rutine.

Udover den nye kontrakt med Sofie Steffensen har Team Tvis Holstebro forlænget aftalerne med Betina Kjær og Rikke Hjortlund.

I al fald Betina Kjær har sikkert også haft tilbud fra ligaklubber - Betina som var med på det forrige ungdomslandshold, viste da Mie Sejer måtte trække sig pga graviditet, at hun kunne løfte arven som spilstyrer på TTH holdet og nu har hun altså definitivt valgt at blive i TTH fremfor at sidde på bænken i en ligaklub. Betina siger selv til TTHs hjemmeside:

- Jeg har det godt i klubben, og prioriterer spilletiden og min egen udvikling højere end at sidde på bænken i ligaen. Jeg tror fortsat på at jeg kan udvikle mig under Helle Thomsen og Niels Agesen Nielsen (red. ass. og cheftræner) og samtidig er jeg glad for byen og klubben, så det passer godt sammen.

Læs mere på TTHs hjemmeside


 

Line Hovgaard, foto Rosenkilde

Line Hovgaard: Det var sgu sindssygt.

Selvfølgelig var det igen igen Cecilie Leganger og Bojana Popovic, som var de store spillere på Slagelse holdet, men skal man fremhæve nogen fremfor andre på Slagelse holdet, er det også svært at komme udenom Line Hovgaard, som både fightede så det slog gnister og som samtidig viste stor effektivitet fra højre fløj.

Sjællandske har da også i reportagen fra kampen ofret et afsnit på dagens mest scorende danske spiller.

Hovgaard spiller dog en stor del af æren videre til Leganger og Bojana:

- Carmen havde en stor rolle i de ting vi havde øvet op til kampen, og det blev vi nød til at ændre op til kampen. ......Det er bare perfekt at Cecilie og Bojana kan gå ind og afgøre tingene på den måde de gør det, når vi andre lige mangler det sidste i de afgørende situationer, siger Line Hovgaard til avisen, som især er imponeret over Legangers indsats

- Det er bare så utroligt, hvad hun præsterer gang på gang. Hun holder et utroligt højt niveau, og har en professionalisme vi andre kun kan blive inspireret af. Jeg må bøje mig i støvet, og hun er et stort forbillede for os alle, slutter Hovgaard som også mener at det blev afgørende at Slagelse kampen i gennem kørte med forsvars- angrebsudskiftninger af bl.a. Bojana Popovic, mens eksemplelvis Bliznova også måtte bruge mange kræfter i Ladas forsvar


 

Savic - foto Bolcs27

Savic ramt af kasteskyts

Den åbenlyse og urimelige chikane af Carmen Lungu var åbenbart ikke det eneste som Slagelse måtte slås med i udekampen mod Lada.

Det var således et kasteskyts fra de russiske tilskuere som var årsagen til at Maja Savic måtte udgå i 2. halvleg.

Læs mere om Lada - Slagelse kampen på Århus Stiftstidendes hjemmeside

og så har Berlingske Tidende en artikel om kampen - det er sådan set bare et referat af tv transmissionen, men det er godt nok godt skrevet, se linket HER

Selvom Slagelse fik et godt resultat med hjem vil man protestere overfor EHF over behandlingen af Carmen Lungu - EHF har selvfølgelig ingen autoritet overfor de russiske indrejsemyndigheder, men man kan måske få det russiske forbund til at lægge pres på myndighederne for at få dem til at behandle indrejsende sportsfolk lidt mere rimeligt - Lungu var på et tidspunkt blevet bevogtet af bevæbnede soldater, det hører slet ingen steder hjemme


 

 

Tine Stange - foto Paul F.

 

 

 

 

- håndboldfødselsdage

Tine Stange

Larviks bagspillertalent Tine Stange fylder 21 i dag.

Noget af det som sikkert har gjort Larvik så dominerende i Norge er den store kontinuitet i spillertruppen, herhjemme ser man ofte at selv nogle af de største klubber næstren hver sæson skal spille en ny stamme sammen, i Larvik har man stort set haft den samme stamme de sidste 2 sæsoner siden Nyberg rejste til Krim.

Fornyelsen hos Larvik kan man sige kommer nedefra - en af de spillere som i år har fået sin gennembrud er bagspilleren Tina Stange som fylder 21 i dag. Stange er lidt af en norsk Lene Thomsen en høj spiller med et godt skud og stadigvæk både hurtig og smidig, man kunne sagtens forestille sig at Stange med tiden både bliver stamspiller i Larvik og kommer med omkring det norske landshold

-----

Dorthe Christensen

Aalborg DH keeper Dorthe Christensen fylder 22 i dag.

Dorthe fik en fantastisk debut i en udekamp mod Slagelse i forrige sæson. Siden har der været lidt stille om Dorthe Christensen, men 22 år er jo heller ingen alder for en keeper, Dorthe Christensens tid skal nok komme.

Læs mere om Dorthe Christensen på Sharks hjemmeside

-----

Nataliya Lyapina

Motor Zaporotsjes stærke venstre fløj og faste straffekastskytte Lyapina fylder 31 i dag. Lyapina har deltaget i både OL, EM og VM for Ukraine og er en fremragende spiller, som det ofte vil kunne betale sig at tippe som topscorer når Motor spiller

billedet: Lyapina, foto Rosenkilde


13. maj 2007:    

 

 

Leganger pillede bl.a. 4 straffekast i løbet af de første ca. 20 minutter og stod igen i dag fuldstændig fantastisk

 

Slagelse fik uafgjort uden Lungu

Lada - Slagelse 29-29 (15-16)

Stillinger undervejs:

1. halvleg: 1-0, 1-4, 2-5, 4-5, 5-6, 5-9, 7-9, 8-12, 11-12 (Slagelse Time Out), 11-13, 13-13, 14-15 (Lada Time Out) 15-15, 15-16
2. halvleg: 15-17, 19-17, 19-19, 20-19, 20-21, 21-22, 23-22, 24-23 (Slagelse time out) 24-25, 28-25, 28-29, 29-29

målscorere Lada: Postnova 8, Marrenikova 6, Bliznova 6, Sakada 3, Gritsina 3, Mochalina 2, Chernoivaneko 1

målscorere Slagelse: Bojana Popovic 13, Emilia Turey 7, Katarina Bulatovic 3, Line Hovgaard 3, Mette Melgaard 1, Christina Krogshede 1, Maja Savic 1

Med uafgjort på udebane må Slagelse siges at stå med særdeles gode kort på hånden før returkampen næste søndag i Danmark.

Lada har i den russiske turnering vundet samtlige hjemmekampe, mens det på udebane er blevet til nederlag til både Zvezda og Dynamo Volgograd, mens Lada i årets Champions League turnering indtil i dag også havde vundet alle hjemmekampe, har holdet på udebane tabt til Györi med 9 mål og Hypo med 6 mål, så det ser rigtig godt ud for Slagelse.

Kampen i dag var både spændende og ind i mellem også med godt spil om end det hos Slagelse mere var fantastiske individuelle præstationer af Cecilie Leganger og Bojana Popovic end det var det kollektive spil som imponerede. Hos Slagelse blev Popovics betydning udstillet i de par angreb hvor hun ikke var med og hvor angrebsspillet slet ikke hang sammen - det gjorde til gengæld forsvarsspillet og alt i alt var uafgjort vel et meget passende resultat.

læs mere

BT.dk: Slagelse kan lugte nyt guld

ekstrabladet.dk: Slagelse hentede uafgjort i Rusland

DR.dk: Slagelse har uafgjort med fra Rusland

Line Hovgaard (billedet) fightede forrygende flot, stor kamp af Slagelses Line, foto Klaus Thøstesen


Carmen Lungu håber til det sidste

Det er RIGTIG SYND FOR CARMEN. Så skal hun bare vise dem at hun er hammer god når de kommer til Danmark, Josefine 15 år

Det kan de ikke være bekendt overfor Carmen, Michala 13 år

Der er ingen tvivl om at europamester's brugere er rigtig godt gale over den unfair måde som de russiske myndigheder har behandlet Carmen Lungu på.

Det er sådan at når man er rumæner og skal rejse ind i Rusland, skal man have stemplet et visum ind i sit pas. Pga der ikke var flere tomme sider i Carmen Lungus pas satte man en ekstra side ind i passet. Det var helt i orden, sagde den russiske ambassade i Danmark til Slagelse DT.

Men da så holdet ankom til Rusland ville tolderne alligevel ikke godkende passet pga den ekstra side og ikke nok med at Carmen Lungu ikke måtte komme ind i Rusland, så blev hun også ført væk som en anden forbryder.

TV 2.dk har talt med Carmen Lungu, som til det sidste håber at hun får lov at være med i kampen, men det bliver nok svært, da hun såvidt vi kan finde ud af slet ikke befinder sig i Togliatti, men i noget som hedder Samara, hvor flyet landede

læs hvad Carmen siger på tv2.dk

Carmen Lungu - foto Mads Skamris

 

Nadine Krause - 13 scoringer i den første finale !!

- slutspillet i Tyskland

Leverkusen tog det første stik

Bayer Leverkusen - 1. FC Nürnberg 30 - 25 (15-13)

Bayer Leverkusen holdet mister i næste sæson to af holdets største profiler når topscocer Nadine Krause rejser til FCK Håndbold og keeper Sabine Englert skal til Hypo, men måske kan holdet som trænes af den gamle storspiller Renate Wolf, forinden sikre sig det tyske mesterskab og dermed kvalifikation til næste års Champions League.

I al fald vandt Leverkusen lørdag den første af finalekampene om det tyske mesterskab da Herbert Müllers Nürnberg blev slået med 30-25.

HBVF skriver (på tysk) om kampen

matchfacts iflg. handball-feminin:

Leverkusen : Englert , Woltering ,
Krause 13/5, Glankovicova 6, Müller 3, Loerper 3, Ahlgrimm 3, Fillgert 2, Seiffert, Bohrmann, Neukamp, Roelofsen, Byl
Nürnberg : Harlander, Gubova , Krause
Simakova 6, Engel 4, Rösler 3, Iskenderoglu 3/2, Ofenböck 3, Strass 2, Blacha 2, Wohlbold 2, Walzik, Beck


 

Renè Hamann-Boeriths: SønderjyskE skal i Ligaen

SønderjyskEs sportschef Rene Hamann-Boeriths gør på klubbens hjemmeside status efter tre år som sportschef i klubben.

Tanken bag SønderjyskE var vel at fåen samlet elitesatsning for Sønderjysk håndbold, som altid har været "verdensmester" i at skabe talenter uden at landsdelen nogensinde har haft et rigtigt tophold i ligaen.

På den led har SønderjyskE været en succes, selvom holdet ikke er i ligaen p.t. har man trods alt stabiliseret sig mellem de 15 bedste i Danmark og man har i de første tre år høstet mange erfaringer, som man kan gøre brug af fremover.

I den kommende sæson spiller SønderjyskE i 1. division , hvor holdet trods afgangen af Christina Roslyng vil være med i favoritkredsen.

Læs mere på SønderjyskEs hjemmeside


 

foto Rene Lystrup

Lungu - foto Rene Lystrup

Lungu ikke med mod Lada

Nu kommer der ikke bare mails men også sms'er om der er nyt om Carmen Lungu!!

Iflg. de sidste opdateringer på DRs hjemmeside spiller Slagelse kampen, men det bliver uden Carmen Lungu som ikke får lov at komme ind i Rusland pga problemer med passet.

Passet var ellers blevet godkendt af den russiske ambassade inden Slagelse rejste over til Lada kampen, så der er ikke noget at sige til at Slagelse holdet er godt tossede og så skal vi heller ikke glemme, at det er synd for Carmen, at hun ikke får lov at være med i kampen.

Læs mere på DRs hjemmeside

update: Læs også kunsport.dk's dækning - kunsport.dk har været i kontakt med Bjarne Stenbæk

update 2: Slagelse Supports hjemmeside skriver også om Lungu: "Chikane af værste skuffe"


 

Breivik - tror på Slagelse

Marit Breivik tror på Slagelse

EHFs Champions League side har interviewet den norske landstræner merit Breivik om chancerne i dagens Champions League finale.

Først svarer Breivik på, hvem hun ser som nøglespillere i Slagelse. Ikke overraskende peger Breivik på Bojana Popovic, som hun ser som verdens bedste spiller lige p.t. og Cecilie leganger, som også iflg. Breivik er Verdens Bedste keeper. Også Maja Savic og Emilia Turey er vigtige spillere for Slagelse iflg. den norske træner.

Hos Lada er det Postnova, Bliznova og keeperen Sidorova, som mest har imponeret marit Breivik.

Alt det er der vel ikke den store nyhedsværdi i, men så spørger eurohandball.com Breivik hvem hun ser som favoritter i kampen og her peger Marit Breivik på Slagelse, som hun mener har været meget overbevisende i kvart- og semifinalerunden, hvor sjællænderne har vundet komfortable sejre over stærke modstandere

Læs interviewet (på engelsk) på linket HER


Byaasen tabte klart i Cup Winners Cup

Byåsen - C.S.Oltchim RM Valcea: 24 - 30 (10-14)

Solfrid har sendt en øjenvidneberetning og diverse fotos fra kampen

Finale i Cupwinner`s Cupen.....


Byåsen Håndball Elite - C.S. Oltchim RM Valcea, første kamp, Trondheim Spektrum, 2560 tilskuere (flot)

- Byåsen ser ut til å varme opp i en annen hall eller noe sånt, Valcea er i full gang med å varme opp ute på parketten. De ser også ut til å ha fult lag.

Oltchim Valcea var mer op - i midten Valentina Ardean Nilsei, som blev topscorer, foto Solfrid

Kampen starter:

Tatiana Surkova starter i målet for Byåsen, ellers så stiller Byåsen med Vigdis Hårsaker og søstrene Marte og Gøril Snorroeggen som bakspillere. Camilla Herrem på venstrekanten og Tonje Nøstvold på motsatt kant. Marit er strek

I målet for Valcea starter Luminita Dinu.

Byåsen starter strålende i forsvar. Valcea starter med å gå i ledelsen. Deretter så går Byåsen i ledelsen to ganger men Valcea utligner begge gangene. Surkova starter bra. I løpet av 11 minutter har Valcea fått tre straffer. Herrem har kommet to ganger på kontringer men bommet hver gang. Byåsen har flere ganger blitt reddet av Surkova.

Midveis i førsteomgang er stillingen 7-7. Byåsen slurver mye i angrep. Dårlige skudd som Valcea`s målvakt Dinu redder.

Pause: 14-10

Byåsen har skutt mye dårlig skudd på Valcea`s målvakt Dinu. Flere sentrale spillere på Byåsen har ikke levert det vi vet de kan. Surkova har stått bra i Byåsens mål.

Sourkova har mange gode redninger, foto Solfrid

2. Omgang:

Surkova starter denne omgangen med å redde et skudd og en straffe. Strålende av den sussiske målvakten! Men Valcea har fått en del straffer, og de får flere. Da blir det vanskelig for Surkova også. Midtveis i omgangen leder Valcea 21-17. Byåsen har slitt i angrep, men både forsvar og keeper Surkova har vært bra i denne kampen. Ida Alstad sliter med en strekk i ryggen og har ikke spilt så veldig mye. Sentrale Byåsenspillere glimter til i perioder. Men det har blitt for mye bomskudd. 24 mål sier litt. Det tok ca. 53 minutter før Camilla Herrem scorer sitt første og eneste mål i kampen. Kampen er slutt, Byåsen taper 24-30.

Ida Alstad tok over, foto Solfrid

Gøril Snorroeggen scorer 4 mål, bommer blant annet på en straffe. Tonje Nøstvold blir Byåsens toppscorer med 7 fulltreffere, en av de på straffe. Marit Malm Frafjord scorer 6 mål, hun ga i store perioder alt i angrep. Marte Snorroeggen bommet en del. Også en del kontriner ble brent av jentene. Surkova var et lyspunkt og reddet blant annet to straffer og et par kontringer. Byåsen ligger dermed 6 mål bak foran returkampen, det blir svært vanskelig, ingenting er umulig men vanskelig blir det! Uansett er det en fantastisk prestasjon å komme helt til finalen i europacupen! Det har aldri Byåsen gjort før.

Beste Byåsenspiller: Tatiana Surkova--------Dette var fult fortjent, kjempe bra kamp av den russiske målvakten!

Beste Valcea-spiller: Luminita Dinu

Dinu og Solfrid

Mål, Byåsen:

Tonje Nøstvold 7, Marit Malm Frafjord 6, Gøril Snorroeggen 4, Vigdis Hårsaker 3, Marte Snorroeggen 3, Camilla Herrem 1.

Mål, Vacea:

Valentina Neli Ardean 9, ØRamona Petruta Maier 6, ØIonela Galca 6, ØAdina Laura Meirosu 3, ØSteluta Luca 3, ØAurica Valeria Bese 1.

mere om kampen

Byaasens hjemmeside

KjerstiBeckfan.webbyen.dk

handball i Trondheim

Dinu i Trondheim, foto Solfrid
Byaasen med 2560 tilskuere på lægterne, foto Solfrid
Surkova, lagets bedste, foto Solfrid

 

 

Fisker - foto Paul F

 

 

 

 

Gorbicz - foto Bolcs27

- håndboldfødselsdage

Pernille Fisker

Gjerpens danske målvogter Pernille Fisker fylder 25 i dag.

Fisker er efterhånden blevet et rigtig godt håndboldnavn i Randers og det var da også Randers HK, at Pernille Fisker fik sit gennembrud, bl.a. var Fisker stærkt spillende i 2003-04 sæsonen, hvor Randers nåede til slutspillet, hvor jyderne - efter et par gevaldigt gode kampe af netop Fisker og den anden daværende Randers keeper Lindemann - pressede Slagelse ud i tre kampe.

Før denne sæson flyttede Pernille Fisker med Knut Ove Joa og Lene Tønnesen til Gjerpen, hvor Pernille Fisker har haft tryghed som klubbens klare førstevalg i målet, hvilket da også har resulteret i flere kampe med masser af roser i pressen, i kampene mod Larvik i semifinalen i det norske slutspil gjorde Fisker mht redningsprocenter en bedre figur end Lene Rantala og nu hvor Rikke Schmidt stopper karrieren er Fisker vel en af kandidaterne til at komme fast med i landsholdstruppen, Pernille Fisker står i dag noteret for 3 landskampe

---

Anita Görbicz

Györis fantastiske topscorer, spilstyrer og strateg Anita Görbicz fylder 24 i dag.

Trods den unge alder har Görbicz allerede nået meget meget mere end de fleste når i et helt håndboldliv, hun har spillet Europacup finaler, VM finale og blev sidste år kåret af IHF som verdens Bedste Håndboldspiller i 2005.

Görbicz viste i kampene mod Slagelse, at hun gennem det sidste år til halvandet er vokset meget som håndboldspiller, hvor hun før var egoistisk langt udover det fornuftige, viste hun sig i CHL semifinalerne som en holdspiller med en fuldstændig sublim teknik og et fantastisk overblik, hun er indenfor det sidste års tid blevet gift og måske hardet været med til at gøre hende til en mere moden person også på håndboldbanen.

Uanset at Görbicz er en af Verdens bedste er det nok ikke særlig sandsynligt, at hun nogensinde kommer til at spille i den danske lige. TV 2 sendte hende ganske vist sidste år til Aalborg DH, men selvom klubskiftet ikke blev annonceret som et rygte, men som en kendsgerning viste det sig ikke at have hold i virkeligheden, Görbicz tjener måske ikke mere i Györ end hun kunne tjene i Aalborg, men hun har i Göri nogle privilegier og rettigheder, som hun næppe ville kunne få i en dansk klub