Katrine Johansen Heier

Søndagens kamper i Norge

Larvik-Halden 33-16 (15-8):
Halden fikk lov til å score det første målet i kampen, men det var også den eneste gangen de ledet. En god Sandra Toft i Larviks mål reddet det meste av det som kom av skudd fra Halden. Det førte til at det tok hele 18 minutter av 1. omgang før Halden scoret sitt andre mål i kampen. Da hadde i mellomtiden Larvik scoret ti, og kampen var i realiteten avgjort. De siste minuttene av 1. omgang storspilte Haldens keeper, Tone Wølner. Noe som gjorde at lagene spilte mer jevnt med hverandre frem til pause, og Larvik kunne gå i garderoben med en syvmålsledelse midtveis.

Larvik slet fortsatt litt i starten av 2. omgang. Tone Wølner fortsatte storspillet i Haldens mål, og Larvik slapp Halden for lett til i angrep. Etter hvert ble Halden slitne, og det løsnet mer for Larvik. En god sluttspurt førte til at Larvik vant det siste kvarteret 13-5, og totalt endte kampen med en solid seier til Larvik på 17 mål.

I perioder gjorde ikke Halden seg bort mot Larvik. En god keeper i Tone Wølner hindret Larvik i å score flere mål. Men alt i alt var Larvik som ventet flere hakk bedre enn nyopprykkede Halden. Gro Hammerseng-Edin var god i begge ender av banen, og ble fortjent kåret til Larviks beste spiller.

Mål for Halden: Nora Mørk 7, Linn Jørum Sulland 6, Anja Hammerseng-Edin 4, Gro Hammerseng-Edin4, Karoline Dyhre Breivang 3, Linn-Kristin Riegelhuth Koren 3, Tine Rustad Albertsen 2, Tine Stange 2 og Sanna Charlotte Solberg 2.

Mål for Byåsen: Julie Nicoline Bang 4, Martine Kjøniksen Moen 4, Pernille Wang Skaug 2, Cecilie Mørch Hansen 2, Vilde Eidem 2, Malene Staal 1 og Mette Kryger Jørgensen 1.

Stabæk – Skrim 27-28 (15-14):
Stabæk var ute etter revansj etter tapet mot Oppsal sist onsdag, og startet kampen forrykende. Før det hadde gått tre minutter ledet de 3-0. Keeper Kathrine Sæthre hadde flere gode redninger, og de var flinke til å bruke kantene. Derfor holdt de Skrim på avstand, og ledet nesten hele 1. omgang med to eller tre mål. Skrim nektet imdlerid å gi opp. Med en scoringsivrig Ingvild Bakkerud i spissen utlignet de til 14-14 tre minutter før pause. Etter at 1. omgang var over ledet Stabæk med ett mål, og kampen var fortsatt åpen.

I starten av 2. omgang klarte Stabæk igjen å få kampen inn i sitt spor, og ledet 19- 15 etter fem minutter. Så fikk Stabæk en utvisning, og den utnyttet Skrim til å komme a jour. Skrim overtok etter det også føringen i kampen, og ledet med både to og tre mål. Stabæk kom tilbake, men en utvisning på Karoline Næss på tampen ble til slutt skjebmesvangert. Stabæk utlignet minuttet før slutt, men tre sekunder før full tid avgjorde Henriette Bakkerud det hele da hun scoret til 27-28 for Skrim.

Dermed har nyopprykkede Skrim fått en fin start på sesongen med to seire på tre kamper. Trine Haugstad var igjen sentral for dem med sine syv scoringer. Etter å ha sittet det meste av forrige kamp på benken, var Ingvild Bakkerud tilbake i storslag mot Stabæk. Med sine ni scoringer ble hun Skrims toppscorer. Stabæk har så langt fått merke savnet av profilene fra i fjor. I denne kampen tapte de på egne feil. Det positive var at flere spillere kom i gang.

Mål for Stabæk: Marte Lunder 10, Line Bjørnsen 6, Lene Petterson Heiberg 4, Karoline Næss 4, Thea Karlshaugen Pettersen 2 og Martine Huseby Kaxrud 1.

Mål for Skrim: Ingvild Bakkerud 9, Trine Haugstad 7, Cathrine Ø Korvald 5, Jeannette Carlsen 3, Henriette Bakkerud 2, Hege Løken 1 og Marthe Kristin Olsen 1.

Byåsen – Oppsal 30-36 (13-12):
Etter to klare seire, sto Oppsal ovenfor en tøffere oppgave mot Byåsen i Trondheim. Etter å ha fulgt hverandre til 3-3, gikk Oppsal opp i en 3-5 ledelse. Det var som følge av at Byåsen gjorde flere feil som Oppsal utnyttet til å sette inn noen enkle kontringsmål. Byåsen tok da timeout uten at det hjalp stort. Oppsal førte lenge kampen ett eller to mål. Så stokket det seg litt for Oppsal. Byåsen var best de siste minuttene av 1. omgang, og kunne gå til pause med 13-12 ledelse.

2. omgang ble ganske jevn. Mot slutten klarte Oppsal å tilrive seg en tomålsledelse som Byåsen aldri klarte å ta igjen. Byåsen ble hardt straffet for sine feil, og ble kontret i senk av Oslo-laget. Marie Sundfør Tømmerbakke hadde også noen viktige redninger på slutten som ble avgjørende. Byåsen måtte ta noen sjanser de siste minuttene. Det lyktes de ikke med. I stedet økte Oppsal ledelsen, og vant til slutt solid med seks mål.

Det betyr at Oppsal nå topper tabellen. De har fått en fantastisk start på sesongen, og med denne seieren viste de at de vil være med å kjempe om medaljer. Amanda Kurtovic fikk endelig sin debut i Oppsal-drakta i denne kampen. Med sine fem scoringer viste hun at hun er en viktig tilvekst. Som vanlig var Izabela Duda helt suveren. 12 scoringer ble det denne gangen. Byåsen har ikke fått noen god start på sesongen, og vil trolig få det tøft med å oppnå sølv denne sesongen. Lyspunktet i denne kampen var Kristin Venn. Med ni scoringer viste hun at hun kan fylle tomrommet etter Camilla Herrem på venstrekanten.

Mål for Byåsen: Kristin Venn 9, Maren Gundersen 6, Tonje Nøstvold 5, Ida Marie Nagelhus Hernes 3, Emilie Hegh Arntzen 2, Teodora Tomac 2, Marit Røsberg Jacobsen 1, Maria Hjertner 1 og Marta Tomac 1.

Mål for Oppsal: Izabela Duda 12, Vilde M. Ingstad 8, Nina Stokland 6, Amanda Kurtovic 5, Anne Kjersti Suvdal 3, Malin Aune 1 og Jenny Handal Sneve 1.

Glassverket – Vipers 25-14 (13-5):
Etter en god start på sesongen, kom Vipers virkelig ned på jorda i denne kampen. De startet kampen med fire bomskudd og en teknisk feil. Glassverket var langt mer effektive, og ledet 4-0 etter fire minutter. Vipers fortsatte å gjøre flere tekniske feil gjennom hele resten av 1. omgang. I tillegg hadde samtlige spillere store problemer med å overliste en god Guro Rundbråten i Glassverkets mål. Det førte til at Vipers kun scoret fem mål før pause. Glassverket scoret tretten, og hadde dermed en solid ledelse.

Vipers fikk det heller ikke til å stemme i 2. omgang. De bare fortsatte å bomme. En god Annick Lipman i Vipers mål hindret ihvertfall Glassverket i å dra så mye mer ifra. Mot slutten av kampen scoret Vipers litt hyppigere, men endte til slutt på bare fjorten scoringer, og det er altfor dårlig. Glassverket vant til slutt kampen med elleve mål.

Dette var et stort steg tilbake etter den fine serieåpningen Vipers har hatt. I denne kampen var det først og fremst angrepsspillet som var problemet. Det gjaldt i grunn for begge lag. Etter tapet mot Larvik i serieåpningen, har Glassverket nå slått to medaljekandidater i Storhamar og Vipers. Det må vi si er en godkjent sesongstart.

Mål for Glassverket: Jeanett Kristiansen 8, Hege Bakken Wahlquist 4, Veronica Kristiansen 4, Kari Brattset 3, Renate Saastad Sømme 2, Kristin Nørstebø 1, Mina Gustavsen 1, Pia Narvesen 1 og Eline Rikartsen 1.

Mål for Vipers: Karin Weigelt 3, Thorey Rosa Stefansdottir 2, Sanne Bak Pedersen 2, Jessy Kramer 2, Annette Jensen 2, Thea Emilie Berg 2 og Vilde Kaurin Jonassen 1.

Tertnes-Nordstrand 29-20 (14-12):
Tertnes var favoritter i dette oppgjøret, men slet lenge med å riste av seg Nordstrand. Etter å ha fulgte hverandre til stillingen 6-6 etter tretten minutter, gikk Tertnes opp i en tomålsledelse. De hadde flere muligheter til å rykke ytterligere ifra, men gjorde for mange feil. En god Marie Davidsen i Tertnes mål sørget imidlertid for at Nordstrand ikke kom nærmere. Til pause ledet Tertnes fortsatt med to mål.

I starten av 2. omgang løsnet det skikkelig for Tertnes. I løpet av de første seks minuttene gikk de fra 14-12 til 18-13. Nordstrand hadde ikke noe å stille opp med, og slet skikkelig med å sette ballen bak keeper Marie Davidsen. Tertnes bare fortsatte å fosse ifra, og gav seg ikke før de hadde vunnet med ni mål.

Tertnes brukte litt tid på å komme i gang, men når de først gjorde det, spilte de veldig bra. Etter tre serierunder ligger de på en litt overraskende 3. plass. Til tross for at de har mistet flere spillere foran sesongen, har de så langt bevist at de også vil være med å kjempe om medaljer. Nordstrand har fått en tøff start på sesongen med tre tap.

Mål for Tertnes: Birgitte Karlsen Hagen 5, Stine Ruscetta Skogrand 4, Tonje Løseth 4, Madeleine Hilby 3, Marie Liljegren 3, Maren Roll Lied 2, Julie Lygren 2, Hildigunnur Einarsdottir 2, Jeanette Haga Holgersen 2 og Bodil Sørheim 2.

Mål for Nordstrand: Henriette Ekeland Svenningsen 5, Jenny Osnes Græsholt 2, Sofie Wold 2, Silje Kristine Sæthre 2, Nerma Pandza 2, Lillann Eeg Kjærnsmo 2, Mette Leipart 1, Martine Wolff 1, Ane Marthe Lines 1, Tilde Alræk 1 og Thea Grønnevik 1.