Esben

Svær start for udviklingstruppen

Fra DHF:

DET DANSKE UDVIKLINGSLANDSHOLD KÆMPEDE FOR AT FÅ SPILLET TIL AT HÆNGE SAMMEN, MEN FANDT STILLE OG ROLIGT RYTMEN I DAGENS KAMP, DER ENDTE MED NORSK SEJR 30-27.

Den danske udviklingstrup spillede i dag den første ud af to kampe mod Norges udviklingslandshold. Kampen, som blev spillet i Arena Larvik lige før Golden League-kampene Serbien-Danmark og Norge-Frankrig, endte 30-27 efter pausestillingen 16-10 til Norge.

Inden kampen havde truppen med U-landstræner Heine Eriksen i spidsen blot nået at træne sammen to gange, siden de onsdag mødte ind til samlingen. Siden har programmet stået på rejseaktivitet i går og et taktikmøde inden dagens tidlige kamp.

Danskernes sammenspil bar præg af den korte forberedelsestid, hvor det skinnede igennem, at aftalerne ikke sad helt i skabet. Dermed var det Norge, der tog teten og bragte sig foran fra kampens start. Første halvleg holdt Norge føringen, som de udbyggede fra 7-6 efter cirka 10 minutter til 13-7 23 minutter inde i kampen. I denne periode kæmpede Danmark hårdt med at få angrebsspillet til at flyde, men flere brændte chancer og forhastede løsninger afholdt Danmark fra at hænge på nordmændene. Til sidst var det Fie Woller, der i en soloaktion brød måltørken for Danmark og reducerede til 14-8 med fire minutter igen.

Danmark løfter spillet i anden halvleg

Ved stillingen 16-10 i Norges favør gik holdene til pause, og den pause forvaltede Heine Eriksen tilsyneladende fornuftigt, for det var et anderledes koncentreret og målrettet landshold, der indtog banen i begyndelsen af anden halvleg.

I løbet af de første fem minutter hentede Danmark fire mål og reducerede til 16-14, før Norge vågnede op og ændrede måltavlen til 18-14. Heine Eriksen havde valgt at sætte Marianne Lundsby på mål i stedet for Cecilie Greve, og hun fik bedre fat i Norges skytter. Samtidig var især Anna Sophie Okkels i målhumør og satte nogle flotte langskud ind fra distancen.

Men Norge formåede igen og igen at bide fra sig, bedst som Danmark fik bedre gang i spillet. Dermed lå kampen og bølgede mellem norsk føring på fire og seks mål. Midt i anden halvleg nåede Danmark på 19-21 og var for første gang siden midten af første halvleg blot bagud med to mål.

De danske piger holder Norge nede på omkring to-måls føring indtil halvlegens slutning, hvor Norge vinder med cifrene 30-27.

Dermed forløb kampen som forventeligt med spillere, der har været samlet så kort tid, og man må tage hatten af for, hvor godt de løftede spillet, som kampen skred frem. Fortsætter den opadgående kurve, kan vi se frem til kampen i morgen, hvor danskernes har mulighed for at få revanche klokken 16.00.

Målscorere: Louise Burgaard 4, Mette Gravholt 4, Ann Grete Nørgaard 4, Kristina Kristiansen 3, Stine Jørgensen 3, Maibritt Kviesgaard 2, Trine Østergaard 1, Lotte Grigel 1, Line Jørgensen 1, Anne Mette Hansen 1