Benjamin

U-19 knægte klar til gruppefinale

Presse:

Det mandlige danske U19 landshold vandt onsdag sin fjerde sejr i lige så mange kampe ved VM i Ungarn, da Hviderusland blev besejret med 32-20 efter dansk føring 15-9 ved pausen.

[caption id="attachment_3063" align="alignright" width="300"]© DHF © DHF[/caption]

Dermed kan holdet kun blive nummer et eller to i Gruppe A – afhængig af gruppefinalen, der fredag klokken 14.00 spilles mod ligeledes ubesejrede Egypten.

De danske drenge kom flot fra start og bragte sig foran 5-1 på en række lynhurtige kombinationer kombineret med et kompakt og bevægeligt 6-0 forsvar.

Hviderusserne, der inden kampen havde fire point for tre kampe, kom mere med i kampen, efterhånden som 1. halvleg skred frem, men tættere på end 11-8 kom de aldrig, før danskerne med et par hurtige mål i halvlegens slutning etablerede en sikker pauseføring på 15-9.

Hvad det kunne have udviklet sig til, hvis danskerne havde undgået et par lidt unødvendige udvisninger og ikke mindst havde været hurtigere på riposterne, når de efterhånden godt møre hviderussere havde misbrugt en afslutning på velspillende Sebastian Frandsen i den danske mål, er ikke godt at vide, men nu blev der i stedet byttet mål indtil 20-15, hvorefter danskerne løb deres modstandere fuldstændig ned.

20-15 blev til 26-16 og til sidst kunne hviderusserne efter en række danske afbrændere på helt åbne chancer glæde sig over ikke at have fået større stryg.

”Jeg synes, vi leverede en helstøbt holdindsats,” siger landstræner Claus Hansen i telefonen fra Budapest, ”Det var første kamp mod en udmærket modstander, og vi holdt niveau og tempo i begge kampens halvlege uden at forfalde til dårlige afslutninger og langsomt spil.”

”I forhold til de første tre kampe skærpede vi os på alle de elementære ting i spillet og jeg er rigtigt glad for at vi nu har spillet fire kampe på fem dage uden at få nogen skadet og at vi samtidig har formået at få alle mand spillet ind i turneringen. Det ser rigtigt godt ud.”