Thomas Billum

U20-drenge sejrede i EM-åbningskamp

Fra DHF:

U20-DRENGE SEJREDE I EM-ÅBNINGSKAMP

DET DANSKE U20-LANDSHOLD SPILLEDE HER TIL AFTEN FØRSTE KAMP VED EM PÅ HJEMME, HVOR DET BLEV TIL SEJR OVER HOLLAND.

Torsdag aften spillede de danske drenge deres første kamp ved EM på hjemmebane, hvor det blev til en sejr på 31- 24 over Holland. Det var en kamp præget af nervøsitet og tekniske fejl. De to mandskaber fulgtes ad i store dele af første halvleg, hvor den største målforskel var en kortvarig tremålsføring til Danmark. Det lykkedes drengene at gå til pause med en kneben tomålsføring.

Fra starten af anden halvleg accelererede de danske drenge og allerede efter fire spillede minutter sagde scoreboardet 17-12 i dansk favør. Men hollænderne lagde sig ikke ned og danske fejl blev straffet promte. Efter 10 minutter agerede Simon Gade dog menneskeligt plankeværk med tre 100 %-redninger i streg, og det udnyttede danskerne til atter at bringe sig i front med en femmålsføring. Ved slutningen af anden halvleg var føringen yderligere udbygget, og kampen endte således med slutresultatet 31-24.

Det var en tilfreds landstræner efter kampen:

"Det var dejligt at starte med en sejr. Vi lavede et hav af tekniske fejl og drengene var tydeligt nervøse. Vi fik dog sejren, som betyder meget for os. Nu nyder vi det, hvorefter vi forbereder os til kampen imorgen," fortæller landstræneren.

Danmark spiller allerede imorgen. Her møder de Makedonien kl. 20.00 i Sydbank Arena.