Esben

U20 pigerne fik revanche mod Rusland

Fra DHF:

Danmark vandt underholdende opgør mod de russiske europamestre

Det kvindelige danske U20 landshold fik på sin vis revanche mod Rusland, da det fredag eftermiddag blev til en dansk sejr på 32-29 i det første opgør mod sidste sommers U19 europamestre siden de to landes episke EM-semifinale i Kolding i august 2013.

”Forbeholdet i forhold til egentlig revanche skyldes, at vi er taget til Rusland uden de spillere, der er med i slutspillet herhjemme og at russerne ligeledes må undvære nogle stykker af samme årsag. Så i dagens kamp, var der otte gengangere fra EM-semifinalen på vores hold og seks på russernes,” fortæller den danske landstræner Heine Eriksen fra Moskva.

At der var en del nye med, var ifølge Heine Eriksen synligt forsvarsmæssigt i begge ender – men til gengæld blev der vist forrygende angrebsspil i den særdeles underholdende kamp, hvor danskerne kunne gå til pause foran 17-12.

”Uden at have talt med ham om det, må jeg konkludere, at min russiske kollega ikke var ubetinget tilfreds med sine keeperes indsats. I hvert fald anvendte han ikke færre end fire målvogtere undervejs i kampen,” siger Heine Eriksen, hvis hold havde en pæn føring helt frem til slutminutterne.

”Midt i 2. halvleg var vi foran med seks mål, men russerne fik reduceret til minus et, og det var først, da vores topscorer, Mette Tranborg scorede to gange i den afgørende fase, at sejren var sikret reelt.”.

De danske piger spiller endnu to kampe mod russerne. Den første lørdag eftermiddag og dernæst søndag morgen.

Målscorere:  Mette Tranborg 6, Line Haugsted 4, Sofie Blichert-Toft 4, Line Werngreen 4, Nadia Offendal 3, Marie Sørensen 3, Mathilde Nielsen 3, Annika Meyer 2, Alberte Willumsen 1, Emma Mogensen 1, Sofie Olsen 1

[caption id="attachment_14293" align="alignleft" width="420"]Foto: DHF Foto: DHF[/caption]