Thomas Billum

Comeback sikrer U20-drenge sejr

Fra DHF:

COMEBACK SIKRER U20-DRENGE SEJR

ET FLOT COMEBACK SIKREDE HER TIL AFTEN EN SEJR OVER MAKEDONIEN VED EM PÅ HJEMMEBANE.

Ligesom i går startede første halvleg en kende usikkert for de danske drenge. Der skulle således gå 7,5 minut før Danmark kom på tavlen, men herfra var det utroligt tæt. Et par flotte redninger, samt klassespil fra bl.a. Olesen på fløjen holdt danskerne tæt på de stærke makedonere. De rød-hvide formåede dog aldrig at tage føringen i første halvdel af kampen og måtte gå til pause nede med en enkelt 10-11.

Den danske pause må have budt på en alvorssnak i omklædningsrummet, for tempoet i den danske offensiv var skruet gevaldigt op til starten af anden halvleg. Efter blot et minut spillet bragte Sebastian Augustinussen Danmark i front for første gang i kampen med en flot kontrascoring til stillingen 12-11. Samtidig tog Simon Gade fra i målet og sammen med en makedonsk udvisning betød det, at de danske drenge kunne udbygge føringen til 14-11.

To danske udvisninger betød at den danske føring var kortvarigt i fare. Makedonerne formåede dog kun at hente et enkelt mål i seks-mod-fire-spillet, så danskernes føring forblev intakt, om end Makedonien hele tiden åndede dem i nakken. Den danske føring holdt til slut og blev tilmed udbygget til en flot femmålssejr 23-18.

Landstræneren havde følgende kommentar til kampen:

"Vi står rigtig godt i forsvaret i dag. Vi er tålmodige og holder vores aftaler. Angrebssmæssigt har vi stadig trukket håndbremsen, hvor det er tydeligt at drengene er en smule tynget af hjemmebanen. Det skal skal vi har fjernet til på søndag mod Norge," fortæller Morten Henriksen.

Imorgen holder er der hviledag. U20-landsholdet møder Norge kl.20.00 på søndag.