Det læser brugerne på EUROPAMESTER lige nu

Esben

EYOF gav dansk sølv og femteplads

logo-dhfFra DHF:
DE DANSKE U17-PIGER TABTE TIL RUSLAND I EN NERVEPIRRENDE FINALE, DER GIK I FORLÆNGET SPILLETID, MENS DRENGENE REVANCHEREDE STORT OVER UNGARN I KAMPEN OM FEMTEPLADSEN.

Danmark har to U17-hold med ved Ungdoms-OL, EYOF, i Georgien. Det er piger og drenge fra årgangen 1998-1999, der trækker de rød/hvide trøjer over hovedet i den georgiske hovedstad, og begge hold er af sted sammen for første gang.

Lørdag var turneringens sidste dag, og den bød på en finale mod Rusland for pigernes vedkommende og en revanche mod ungarerne for drengene, der skulle spille om femtepladsen.

Piger: Danmark-Rusland (EYOF-finale)
Pigerne tabte finalen 20-21 efter 18-18 i ordinær spilletid og pauseføring 11-10, og de tager dermed sølvmedaljer med hjem til Danmark.

De danske piger måtte i første halvleg slide hårdt for at følge med Rusland, der fra starten bragte sig i front og holdt en smal føring. Men ved stillingen 9-6 til russerne fik de danske piger et par hurtige straffe- og kontramål, samtidig med at de fik lukket af i forsvaret, og på fem minutter i slutningen af første halvleg blev stillingen vendt til 11-9 i dansk favør.

I anden halvleg blev russerne mere aggresive i forsvaret, gik højere op på danskerne og gik hårdt til den. Det tvang de danske piger til nogle afslutninger udefra, som ikke kunne snyde den russiske målvogter. Den danske pauseføring blev dermed til russisk føring, 17-14, med ti minutter tilbage af finalen.

De danske piger kæmpede beundringsvædigt og udlignede i sidste sekund til 18-18. Dermed røg finalen i forlænget spilletid. Efter de første fem minutter var Rusland i front med et mål, 20-19, og den holdt de fast i de følgende fem minutter til russisk finalesejr på 21-20.

Emma Friis blev kampens suveræne topscorer med ni mål.
Se de danske målscorere her

Drenge: Danmark-Ungarn (5./6.plads)
Drengene efterlod ikke den mindste tvivl om, hvem der skulle gå hjem med femtepladsen. De danske drenge revancherede onsdagens nederlag noget så eftertrykkeligt og vandt med hele 35-25 efter pauseføring på 19-11.

Danmark indledte kampen med at komme på 3-0, og selv om ungarerne forsøgte at hænge på, så trak de danske drenge blot mere og mere fra. Ungarn havde kontakt ved stillingen 5-4, men der satte Danmark ekstra tryk på og ændrede stillingen over 10-5 til pausestillingen 19-11.

I anden halvleg udbyggede danskerne blot forspringet, alt imens ungarerne holdt fast i et offensivt forsvar, som ikke fungerede, da danskerne gang på gang fandt hullerne og derved kom foran med både 12 og 13 mål ved 30-18 og 33-20.