Det læser de besøgende på EUROPAMESTER lige nu

Nicoline Holden

Emil Jakobsen og Flensborg Triumferer i Lübeck

Flensborg spillede træningskamp imod det danske hold GOG og her lavede Emil Jakobsen comeback efter OL og det blev gjort med manér imod hans gamle klub.

I Lübeck leverede SG Flensburg-Handewitt en imponerende første halvleg i deres sidste kamp ved Jacob Cement Cup mod GOG, selvom der stadig var plads til forbedringer. Holdet gik til pause med en føring på 26:14, og selvom de i anden halvleg faldt lidt i niveau, sikrede de sig en overbevisende sejr på 41:33 og dermed også turneringens samlede sejr.

For Emil Jakobsen, som primært spillede i første halvleg, var kampen en kærkommen lejlighed til at rette op på en skuffende indsats i weekendens 39:31-sejr mod SønderjyskE, hvor han kæmpede med at finde nettet trods gode muligheder.

“»Det tager altid lidt tid at finde rytmen. Jeg drak ikke noget specielt målvand, men jeg var bare lidt mere til det. Jeg var nødt til at slippe af med trætheden, og det lykkedes mig i den anden kamp. En god afslutning på turneringen”, udtalte venstrefløjen til Flensborg Avisen.

Emil Jakobsen bemærkede også, at det kræver en ekstra indsats at holde formen ved lige, især når otte af hans holdkammerater har været optaget af OL-forberedelser. SG's træner, Nicolej Krickau, påpegede, at selvom holdet generelt spillede med større selvtillid og lavede færre fejl end sidste år, mistede de dog koncentrationen i kampens sidste 20 minutter mod GOG.

“Vi spillede med stor selvtillid og lavede færre tekniske fejl end på samme tidspunkt sidste år, bortset fra de sidste 20 minutter mod GOG, hvor vi mistede fokus. Første halvleg var utrolig stærk, og redningerne gav os mange muligheder for kontraangreb. I pausen talte vi om at fortsætte med samme energi, men det lykkedes os ikke helt. Det var en god påmindelse”, fortalte Krickau til Flensborg Avisen.

Efter turneringen rejser holdet direkte videre til træningslejr i Nordhorn, hvilket for OL-spillerne kun delvist er forbundet med fornøjelse. Emil Jakobsen ser dog den positive side af det. Han synes at det er dejligt at se drengene igen men det er også hård at skulle væk hjemmefra igen efter kun at have været hjemme i ni dage.

Der var dog også en kortvarig bekymring i Lübeck, da nyindkøbet Niclas Kirkeløkke vred sin ankel i første halvleg. Efter behandling på bænken blev han ført til omklædningsrummet, hvilket skabte nervøsitet omkring hans tilstand. Krickau kunne dog berolige alle og fortalte til Flensborg Avisen at det mest var for at skåne ham og foden at han sad ude hele anden halvleg.