Det læser de besøgende på EUROPAMESTER lige nu

Nikolaj Jensen

Kristina Jørgensen var i top, Line Haugsted i flop i pligtsejr over Ajax

Viborg HK kunne med nød og næppe, takket være rutinerede toppræstationer, køre fra hovedstaden og mødet mod Ajax med en pligtsejr på 31-33. Læs vores top, flop og kampens detalje lige her:

Ajax København vs. Viborg HK: 31-33 (16-18)

Topscorer: Kristina Jørgensen, Viborg HK, 11 mål

Kampens bedste spiller: Mathilde Juncker, Ajax København (det var svært at vælge; det kunne lige så vel have været Kristina Jørgensen, Cecilie Specht eller Anna Kristensens afgørende sidste kvarter)

TOP:

Kristina Jørgensen ... ja hun brænder ni skud, og det er givet vis dem, der kommer til at sidde i baghovedet de næste mange timer, men hun hakker altså 11 mål i kassen! 11 mål fra Viborgs nummer 10, anføreren! Hun går bare forrest, når angrebene er på randen til nøl, og det ligner én stor harpiksknude: Så tager hun bare læderet i hænderne og tyrer bolden af sted til stor frustration for modstanderen og stor glæde for holdkammeraterne. Eminent - og så kan man lige akkurat se igennem fingrene med de til tider lidt - for - store brændte skud (det gælder helt sikkert ikke for Jørgensen selv).

Smæk rimer på Specht … i hvert fald denne mandag aften. Hold på hat og håndboldbriller, hvor var der bare smæk i den skudarm for Ajax-spilleren: Højre backen havde ikke de store problemer med at stå overfor én af verdens allerbedste forsvarsspillere i Line Haugsted: De lange arme fægtede forgæves i drønende fra Specht, og når der ikke gøres noget ved det, så sidder bolden cleanet enten i bunden af målet eller i toppen. Fem drøn! Målene står der heldigvis endnu i Bavnen.

Mange mål … plejer der ikke ligefrem at blive scoret i Bavnehøj-Hallen. Det er i hvert fald et sjældent syn, at pausestillingen er på hele 16-18, men det er næsten også, hvad man kan forvente, når Viborg er på besøg: Bare se sidst de var en smuttur i hovedstaden: Her havde viborgenserne banket en pauseføring op på 9-24 mod København Håndbold. Og i weekendens sejr over Team Esbjerg kunne Viborg juble over hele 36 kasser - og det er ellers i en periode, hvor der godt kunne spares lidt på kræfterne med kamp hver anden dag: 33 mål fra Viborg-maskinen i dag …

Mathilde Juncker … viste sig i den grad frem for sin kommende arbejdsgiver, Viborg HK. Redningsprocenten stod længe og flirtede med de 50: 13 redninger på 28 forsøg er yderst godkendt på en anden halvleg, hvor skuddene var mange og redningerne mindst lige så mange. Hun var meget tæt på at være pointafgørende og gjorde absolut sit til at prøve at skabe overraskelsen. Men den udeblev.

FLOP:

Viborgs verdensklassedefensiv … var svær at få øje på i dag. Noget hullet i stort set gennem hele kampen mod Ajax-skytterne, der nærmest fik frit spil. Paraderne sad ikke, hvor de skulle, og det gjorde arbejdsbetingelserne en del sværere for Anna Kristensen, som simpelthen blev pillet ud efter godt og vel et kvarter med bare to redninger på 12 forsøg. Det er ikke udebanekost, at Viborg lukker 31 mål ind mod Ajax! Afløser Emma Friberg kunne heller ikke gøre så meget og kæmpede forgæves: Én redning på 16 forsøg.

Ajax' uprovokerede fejl ... har en tendens til at poppe op og smadre selv det smukkeste comeback: Det var altså også tilfældet her til aften, hvor der var gyldne og store muligheder for at stjæle et point fra vicemestrene. Men til det var der alt, alt for mange fejl: Vi snakker uprovokeret fejl, hvor en Ajax-bold i et angreb på mystisk vis ender i favnen på en Viborg-spiller og et -hold, der løber fejlene ned.

KAMPENS DETALJE:

Den tidligere Ajax-profil Ida-Marie Dahl er lige nu inde i en fremragende periode, hvor hun bare ikke kan brænde: I lørdagens veludførte sejr over Team Esbjerg hamrede Dahl 12 mål ind på lige så mange forsøg, og på sin tidligere hjemmebane var landsholdsbobleren også sikkerheden selv: Hun ender med seks rene scoringer i træk og har altså ikke brændt på 18 forsøg. Vi ville gerne have haft en kommentar fra Viborg-spilleren efter kampen, men hun ønskede ikke at stille op til interview.