Ditte Hansen

Norsk landshold spiller uafgjort mod lilleputnation

Det norske jentelandshold spillede sine første kampe i European Open i denne uge.

Det norske jentelandshold består af spillere fra årgang 08 og spillede i denne uge sine første kampe i European Open, som finder sted i Göteborg fra 30. juni til 6. juli.

Mandag spillede holdet de to første kampe i indledende runde, med en 22-11-sejr over Færøerne og et bemærkelsesværdigt uafgjort mod Litauen.

Håndbold-lilleputnationen Litauen overraskede altså mange ved at holde trit med de norske favoritter.

Litauen startede stærkt og tog føringen i kampens åbningsminutter. Ved pausen havde de en tomålsføring på 9-7, hvilket satte pres på Norge. I anden halvleg øgede Litauen føringen, men de norske spillere kæmpede sig tilbage. Med kun få minutter tilbage tog Norge for første gang føringen, men Litauen udlignede kort før slutfløjtet, hvilket resulterede i en spændende afslutning på 18-18.

Det var ikke umiddelbart det resultat, man havde forventet, når man kender Norges historik indenfor ungdomshåndbold.