Thomas Billum

U18-Drenge bliver 5'er til EM

Fra DHF:

U18-DRENGE BLIVER 5’ER TIL EM

DANMARK AFSLUTTEDE EM PÅ FORNEMSTE VIS MED EN SEJR PÅ 28-24 (11-9) OVER SPANIEN.

De danske U18-drenge spillede søndag eftermiddag deres sidste kamp ved EM i Kroatien. Dagens modstander var Spanien, som Danmark tidligere havde mødt i mellemrunden. Her trak de danske drenge sig sejrrigt ud 25-24 efter en højdramatisk og spændene kamp.

Dagens kamp tegnede sig også til at blive en tæt affære. Begge mandskaber spillede flot håndbold fra kampens start og tempoet var hæsblæsende højt. Efter seks minutters var stillingen helt lige, 3-3.

Billedet fortsatte som minutterne skred frem, hvor begge mandskaber skiftedes til at score mod hinanden. Hverken Spanien eller Danmark formåede at trække fra. Efter 15 minutters spil var alt stadig helt lige, 6-6.

Danmark var skarpest i de døende minutter af 1. halvleg, hvor drengene udnyttede flere spanske boldtab. Danmark kunne derfor gå til pause foran 11-9.

Ingen tvivl om udfaldet
De danske drenge fortsatte de gode takter fra 1.havlegs slutning. Danmark var en anelse skarpere i begge ender, hvilket betød at de danske drenges forspring nu var øget til 15-11 efter syv minutters spil af 2. halvleg.

Spanien havde det svært mod et sprudlende dansk hold, som begyndte at dominere opgøret. Den danske defensiv stod solidt. Offensivt var der heller ikke de store problemer for de danske drenge, som pressede et spansk mandskab, der nærmest var gået i stå. Danmark var nu foran 19-12 med 20 minutter igen.

Spanien forsøgte sig med forskellige forsvarskonstellationer i slutningen af kampen, men lige lidt hjalp det. Danmark havde den fornødne skarphed og heldet i de afgørende situationer. Med ti minutter tilbage var stilling 23-18 i dansk favør.

Der var ingen tvivl om udfaldet i kampens sidste minutter. De to mandskaber skiftedes til at give og tage, hvor det var tydeligt at Spanien ikke længere kunne nå sejren. Danmark afsluttede dermed deres EM-eventyr på fornemste vis med en sikker sejr på 28-24. De danske drenge bliver dermed 5’er til EM.

”Spanien havde revanche til gode mod os. Vi forventede derfor et stort pres, som jeg synes vi tog flot imod. Vi var godt forberedt mentalt og fysisk, hvilket også kunne ses i udfaldet af kampen. Det er dejligt at slutte godt af. Vi spiller en flot turnering, hvor vi kun taber én kamp. Jeg er meget tilfreds med drengenes indsats, som fuld fortjent afslutter deres EM med en sejr ,” fortæller Stefan Madsen.