Godkendt 2. halvleg da Sverige blev pryglet

Pressemeddelelse:

Det danske U19 landshold tog hul på mellemrunden ved EM med at besejre Sverige
med 25-15

Det danske U19-landshold tog hul på mellemrunden ved EM med at besejre Sverige med 25-15 – men bag de overbevisende cifre gemmer sig historien om to halvlege, der var som nat og dag.

Første halvleg var mildest talt skrækkelig fra begge sider med et hav af tekniske fejl og dårligt valgte angrebsløsninger. Skal der siges noget positivt om de første 30 minutter, må det være, at begge mandskaber var velorganiserede i forsvaret, at begge keepere – Ditte Vind i det danske mål og svenske Jessica Karin Maria Ryde – stod glimrende samt at Nadia Offendal arbejdede som en besat og Nadja Jensen scorede fire sikre mål.

Elendighederne fortsatte i første fase af 2. halvleg, hvor Anne Mette Hansen med fire hurtige mål længe var ene om at score for Danmark, men ved 13-13 kaldte Heine Eriksen til timeout – og derfra ændrede kampen totalt karakter.

Ditte Vind var fortsat en sikker sidste skanse, og pludselig løste de danske spillere op og spillede det hurtige, opfindsomme og ikke mindst effektive spil, der sidste år gjorde de selv samme spillere til verdensmestre for U18.

Ikke mindst trådte Line Haugsted i karakter og alene det, at Heine Eriksen kan disponere over så mange kvalificerede bagspillere, som han reelt kan, burde give danskerne en fordel, når der onsdag aften fløjtes op til gruppefinale mellem Danmark og Ungarn.

Vinder danskerne her, er semifinalepladsen hjemme og vinder holdet med mere end tre mål, slutter de på førstepladsen i mellemrunden.

Men sejren skal også i hus. For forudsat at Holland besejrer de ikke alt for skræmmende svenskere, er danskerne pisket til at høste to point mod de fysisk og mentalt stærke ungarere.