Thomas Billum

Håndboldherrerne nummer to i Strasbourg

Fra DHF:

HÅNDBOLDHERRERNE NUMMER TO I STRASBOURG

DE DANSKE HÅNDBOLDHERRER TABTE SØNDAG AFTEN TIL FRANKRIG I FINALEN VED WEEKENDENS OL-TESTTURNERING I STRASBOURG.

Der var endnu en gang lagt op til en bagende varm optræden i Rhenus Hall i franske Strasbourg, hvor håndboldherrerne denne weekend spiller OL-testturnering. Efter en sejr over Tyskland fredag, stod Danmark søndag over for Frankrig, som fredag slog Egypten. Det blev en svær opgave for Danmark, og de franske værter vandt også kampen 29-25 (17-12).

Den første halvdel af første halvleg hold det danske hold snor i Frankrig og var med til 5-5, men en del stolpeskud og risikable indspil til stregen – kombineret med et rigtigt godt spillende fransk hold – betød, at Danmark sakkede bagud til både 9-13 og 11-17. Jannick Green reddede et straffekast i halvlegens sidste sekund og sendte dermed Frankrig til pause med kun fem måls forspring.

Selv om franskmændene begyndte at brænde flere af deres chancer og dermed gav Danmark mulighed for at hale lidt ind på modstanderen, havde de danske drenge også fortsat for mange afbrændere, så forspringet forblev omkring de fem mål.

Niklas Landin havde overtaget målet i anden halvleg. Han viste atter storform, og kombineret med nogle sikre mål fra Hans Lindberg, kom Danmark op på minus tre, 20-23 med godt ti minutter tilbage af kampen. Herpå blev fem minutters dansk måltørke udnyttet af Frankrig til at genskabe føringen, og selv om Danmark fik et lille comeback, var den franske sejr aldrig for alvor i fare.