Håndbold Nyheder

Oprykningen i hus til Fredericias reserver

Fredericia er igen ved at sætte sig på landkortet som en af Danmarks håndboldbyer. De røde fra fæstningsbyen er i gang med en rigtig flot tilbagevenden i landets næstbedste række, hvor holdet i øjeblikket ligger på en flot 5. plads med 27 point for 22 kampe. Klubben slog i sidste uge Odder komfortabelt hjemme med 26-18 og viste her sin bedste side på hjemmebane.

En vigtig del af Fredericia’s 2020 plan er netop, at skabe en rugekasse for talenter der ikke er modnet nok til at træde fast ind i 1. holdstruppen. Det er almindeligt kendt, at med den nuværende turneringsstruktur så kan unge spillere deltage på både 2. divisionsniveau og samtidig deltage i 1. holdstruppen så det er af stor betydning for de ambitiøse klubber at få sit “2. hold” op i divisionerne.

I onsdags kunne klubben så spille reservetruppen et niveau op fra 3. til 2. division i Herning og her svigtede holdet ikke. Efter at have ført med både 1-5 og 5-8 kunne holdet gå til pausen foran med 12-16. Et ikke ueffent Herning hold, ført an af den mangeårige ligaspiller Kasper Witt kæmpede sig dog godt tilbage og reducerede i 2. halvleg til 18-16, men helt op nåede holdet aldrig. Med den smalleste mulige margén, vinder udeholdet 26-27 og herefter kunne Fredericia lade champagnen flyde og synge hele vejen hjem.

3. division pulje 2 er dog stadig spækket med spænding. Der er hård kamp om 2. pladsen der giver opspilskampe mod et muligt avancement. I øjeblikket kæmper både Rækker Mølle Håndbold og SGI-Håndbold, Esbjerg 2 (Ribe-Esbjergs 2. hold) om muligheden. Begge hold har 30 point. Dog har Esbjerg 2 en fordel, idet holdet kun har spillet 19 kampe ud af 22. Rækker Mølle har spillet 20.