Det læser de besøgende på EUROPAMESTER lige nu

Nikolaj Jensen

Karakterbog: Mesterligt Sandra Toft-indhop var ikke nok mod den franske overmagt

Så forbandet tæt på for de danske håndboldkvinder, der måtte se sig slået med mindst mulig margin, 22-23, i en højst dramatisk VM-semifinale mod Frankrig. Læs Europamesters karakterbog lige her.

1. indbyrdes opgør i historien: 36 sejre til Danmark og 26 nederlag

Danmark vs. Frankrig: 22-23 (12-10)

Granollers, Palau D’Esports de Granollers
Dommerpar: Alvarez Javier, Bustamante Ion, Spanien

Stillinger undervejs: 1-1, 3-2, 5-2, 8-4, 10-7, 11-9, (12-10), 14-11, 17-13, 18-15, 20-17, 20-20, 21-21, 22-23

12 - Sandra Toft: Afløste i et par minutter Reinhardt men fik ikke fat i noget. I øvrigt landskamp nummer 150. Viste nerver af verdensklasse da hun blev smidt ind efter 52 minutter, stillingen 20-20 og afviste Allison Pineaus straffekastforsøg. Nappede to helt frie, franske chancer efterfølgende og satte ild til det danske hold.

12 - Line Haugsted: Hun er og bliver bare verdens bedste forsvarsspiller: Den måde hun fuldstændig pillede pynten af de franske verdensstjerner ved hele tiden at ligge og stresse og forstyrre med sine enormt lange arme. Ikke nok med det så brager hun også bare igennem i kontrafasen og tyrede tre på tre ind i en perfekte første Haugsted-halvleg.

10 - Kathrine Heindahl: Der findes snart ikke ord for, hvor vildt, fremragende og yderst intelligent, hendes forsvarssspil er: Det er bare ren verdensklasse.

10 - Anne Mette Hansen: Søgte indledningsvist stregspillet for meget og brændte første store chance med et kikset lopforsøg. Faldt ud i første halvleg. Kæmpede bravt med at holde styr på spirrevippen Laura Flippes, den omskolede højre fløj, og her kom AMs enorme fysik til gavn. Hvad hun tydeligvis gemte lidt på i første halvleg blev noget så vildt udfoldet i anden: Tre hurtige scoringer efter pause og jubelbrøl, der kunne skræmme selv den største, franske bjørn væk.

7 - Althea Reinhardt: Snuppede de første to helt frie, skudt lige i hovedet efter 3 minutter og 3 redninger, eneste måde FR kunne slå hende ud af kurs. Kom heldigvis hurtigt tilbage og viste vanlig klasse: Fløjskuddene havde hun helt styr på.

7 - Mie Højlund: Den rapfodede alt-mulig-spiller forsøgte sig med mange ting og intentionerne var særdeles fine.

7 - Louise Burgaard: Kampen mod sine landsmandinder kom Burgaard rigtig godt ud af.

4 - Trine Østergaard: Første scoring efter 3 minutter, kastede sig flere gange over bolden, som gjaldt det liv eller død. Fik dog ikke meget at arbejde med som sædvanligt i hverken kontraspillet eller i det etablerede spil.

4 - Lærke Nolsøe: Missede en kontra og firemålsføring i første halvleg, Brændte for meget og var for nervøs i de afgørende momenter.

UB - Simone Böhme: Blev hevet ind efter 48 minutter: Værsgo! Fik ikke nok at arbejde med til en karakter.

Rikke Iversen: Den ellers store træfsikkerhed skulle lige pudses til. Ikke nok spilletid til karakter.

UB - Michala Møller: Kom ikke på bane

Emma Friis

UB - Simone Petersen: Overtalsspillet sad ikke helt i skabet. Det er også noget af en scene, Herning-Ikast-profilen pludselig er kommet ind og skal præstere på. Ikke nok spilletid til en bedømmelse.