Det læser de besøgende på EUROPAMESTER lige nu

Nikolaj Jensen

Ingen Toft, Burgaard eller Iversen: - Her er kvindelandsholdets OL-trup i 2028, forudser ekspert

Ekspert Lars Rasmussen kigger fire år frem i krystalkuglen og giver sit bud på en mulig 14-mandstrup for det danske kvindelandshold til OL i Los Angeles i 2028. 

OL 2024 er slut. Minderne og oplevelserne er tilbage, og dem kan og vil vi altid huske tilbage på. Det danske kvindelandshold tog de første sæt medaljer i 20 år, og det var af bronze. 

Om fire år ruller håndbolden videre i den olympiske karavane - denne gang i på ægte Hollywood-manér i Los Angeles. Ekspert Lars Rasmussen giver sit helt uforbeholdne bud på, hvordan den danske 14 mandstrup KUNNE se ud per august 2024.

Spillernes alder om fire år står i parentes. 

I forhold til OL-truppen i år er profiler som Sandra Toft (38 år), Trine Østergaard (36 år), Helena Elver (31 år), Sarah Iversen (38 år) og Kathrine Heindahl (36 år) siet fra. 

Danmarks OL-hold 2028: Kvinder

Målvogtere: Althea Reinhardt (31 år) og Anna Kristensen (27 år)

Det er helt naturligt, at Anna Kristensen om fire år vil være fast inventar på det danske kvindelandshold. Hun er fremtiden, og duellen kommer til at stå mellem Althea Reinhardt og Sandra Toft. Det bliver nok et dødt løb, men som Reinhardt har præsteret det senest år og under OL, så er hun lige nu førstevalg. 

Venstre fløj: Emma Friis (28 år)

Hun har vist, at hun kan bære den position helt alene uden problemer. Hun blev igen, igen dansk topscorer under en slutrunde. Hun er driftsikker, selvsikker og kan spille mange minutter på rigtig højt niveau i begge ender af banen. Hun har få udfald, og nu skal hun til det store udland, som også kommer til at gavne hende både på og udenfor banen. 

Højre fløj: Andrea Aagot (28 år)

Hun blev kaldt ind som reserve til OL i 2024 og har vist ad flere omgange, at hun ånder Trine Østergaard i nakken. Fløjkollega Østergaard som har spillet en meget svingende slutrunde er ved at blive overhalet indenom, og som Odense-spilleren har præsteret over nu en lang årrække, som kunne jeg sagtens se hende som klart førstevalg i skarp konkurrence med Østergaard.

Stregspillere: Rikke Iversen (35 år) og Kaja Kamp (34 år)

Èn af de sværeste positioner at få til at gå op: Jeg synes, at tre stregspillere til dette OL var én for meget. Jeg ser igen et åbent slagsmål mellem søstrene Iversen, Kathrine Heindahl og Kaja Kamp: Heindahl der har spillet næste to timer mindre end Iversen x 2 og bare nettede tre gange på fem afslutninger vidner ikke om, at hun lige nu har den største rolle på kvindelandsholdet. Derimod er Rikke Iversen det klare førstevalg. Kaja Kamp har vist i Team Esbjerg, at hun evner at spille næsten på samtlige pladser, og det er en stor fordel ved et OL, hvor der kun er plads til 14. 

Højre back: Mette Tranborg (32 år) og Alberte Kielstrup (27 år)

En erfaren og en fremtidens stjerne: De kan supplere hinanden supergodt. Tranborg vil trække det store læs i forsvaret, hvor hun med sine 190 centimeter har sine klare fordele. I angrebet er hun tilbage med sine landskud, mens Alberte Kielstrup er eminente på sine brud og farlighed.

Playmakere: Kristina Jørgensen (30 år) og Simone Petersen (30 år)

De har været en del af grundstammen i mange år på landsholdet, og jeg ser ikke, at deres roller bliver mindre i de kommende år. De har begge modet, lysten og viljen til at gå forrest. Overblikket er stort, køligheden lige så, og så har de samme snert af aggressivitet. Jeg tror, at kvindelandsholdet i fremtiden bliver bygget op omkring Kristina Jørgensen, fordi hun er en ledertype.

Venstre back: Mie Højlund (30 år), Julie Scaglione (23 år), Anne Mette Hansen (30 år), Line Haugsted (33 år)

Fire valg som alle kan lidt af hvert men samtidig specialiserer sig indenfor hver sit område. Jeg er sikker på, at når Scaglione bliver sin korsbåndsskade kvit, så kommer hun med på kvindelandsholdet lige så snart, det er muligt. Hun har et tørt hug, og det skal udnyttes. Hansen og Højlund er mere brudtyper, så når de først kommer i fart, så er der gevinst. Line Haugsted, verdens bedste forsvarsspiller, bliver også om fire år umulig at komme udenom.

Reserver: Michala Møller (28 år, bagspiller), Ida-Marie Dahl (30 år, stregspiller), Amalie Milling (28 år, målvogter)

Giv dit bud på hvordan landstræner Jesper Jensen kunne blande kortene til OL-slutrunden i USA i 2028 i kommentarsporet på Facebook:

Legene i Los Angeles finder sted fra den 14.- til den 30. juli 2028. Det er tredje gang, at de olympiske lege afholdes i den amerikanske millionby. 

Los Angeles er ni timer efter Danmark, hvilket vil sige, at en håndboldkamp, der spilles klokken 20 lokal tid, altså først fløjtes i gang klokken 5 om morgenen dansk tid. Så er du advaret!

Det læser de besøgende på HBOLD lige nu

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER