Det læser de besøgende på EUROPAMESTER lige nu

Nikolaj Jensen

JA TAK: - Dansk stjerne er tilbage, jubler ekspert

Danmark er klar til OL-kvartfinalen efter 28-27-sejr over Tyskland. Ekspert Lars Rasmussen deler karakterer ud til de danske spillere lige her:

Danmark vs. Tyskland: 28-27 (15-12)

Stillinger undervejs:  3-1, 5-6, 7-7, 7-9, 10-9, (15-12), 17-14, 18-19, 24-21, 26-21, 28-24, 28-27

Danmarks bedste spiller: Mie Højlund

10 - Mie Højlund: JA, for fanden da! Endelig noget der lykkes for Højlund. Ej, hvor har hun trængt til de her succesoplevelser. Når hun først kommer i fart og modtager bolden fra et opspil, så er hun uhyggelig og umuligt at stoppe. Hun er slet ikke blevet sat sådan i scene de første kampe, men det gik op i en højere enhed for Højlund i dag. Så er hun også stemplet ind i turneringen, og det er et meget vigtigt tidspunkt. Alt var ikke til perfektion i dag men tæt på!

10 - Jesper Jensen: Det her kvindelandshold viser flere gange undervejs i kampen, hvad det er lavet af. Ja, tyskerne kommer i front efter flere gode, danske perioder - og endda med to mål - men det slår altså ikke Jesper Jensens hold ud. Tværtimod. De bliver ved med at tro på det, kæmpe for den næste aktion og æde sig ind i kampen igen. Så kan vi altid snakke om, at angrebsspillet stadig hænger, men det vigtigste i dag var sejren og kvartfinalepladsen - og udsigten til at undgå Frankrig i Lille, indtil videre. Der er sgu krummer i det her landshold.

7 - Emma Friis: Dygtigt forsvarsspil fra den lille danske hvirvelvind, der skabte uro i det tyske angreb og flere gange stillede sig i vejen. Hun har løftet sit forsvarsspil op på et internationalt højt niveau, som gør, at hun ikke bare står og stirrer nede på fløjen men hele tiden ligger og lurer på, hvornår hun kan trække den næste angrebsfejl. Hun lader sig heller ikke slå ud af en brændt chance. Danmark kan roligt sende bolden ud til hende.

7 - Sarah Iversen: Hvor er hun bare solid! I alt hvad hun foretager sig på den håndboldbane. Man slår sig altså på Ikast-profilen, og hun er eminent til at trække sine holdkammerater op, når de hænger for meget med hovederne. Lavede dog et par mærkelige fejl med at studse bolden over Østergaard og lave overtrådt … Måtte udgå efter noget, der lignede et slag til hovedet i starten af anden halvleg.

7 - Rikke Iversen: Èn af de bedste landskampe fra hende, hvis ikke den bedste. Hun har rykket særligt sit offensive spil op på en hylde som kun få besidder. Hun har oparbejdet evnen til ikke at brænde, og det sætter sig i hovedet på modstanderen og rykker Iversen op på en sky af selvtillid, som vi har brug for.

7 - Kathrine Heindahl: Man sad og blev helt bekymret, da der gik lang tid, før hun kom ind. Kom ind i anden halvleg og stabiliserede den danske midte - kunne ikke gøre meget ved, at boldene blev presset ud over fløjene.

7 - Kristina Jørgensen: Tempo og fart er du sikker på at få fra Jørgensens hånd. Altid! Hun er ikke bange for at gå mod mål. Hun får sænket skuldrene på samtlige af sine medspillere og sig selv, når hun brager den ind ude fra 10-12 meter - akkurat den spillertype, som kvindelandsholdet mangler. De kvaliteter besidder Jørgensen: BRUG DEM NOGET MERE! Tager ansvar: Kaster den i tomt mål, brænder straffe, sætter sine medspillere perfekt op …

7 - Sandra Toft: Skulle prøve at stoppe den tyske fremmarch, men det var ikke det store, den danske landsholdsanfører fik fat i - desværre. To parader på ni forsøg. Tog den sidste afgørende bold, der kunne have sendt Danmark mentalt helt ned i kulkælderfen efter at have ført med 28-24.

7 - Anne Mette Hansen: Stemplede lynhurtigt ind i kampen med et slagkraftigt gennembrud og en kig væk-aflevering til Rikke Iversen. Jeg kunne godt tænke mig, at hun blev ved og ved. Hun har en tendens til at falde ud og være anonym i alt for mange minutter ad gangen.

7 - Trine Østergaard: Vågen og forudseende i sit forsvarsspil - faktisk ligesom Emma Friis. Vi har et sæt intelligente fløjspillere, der involverer sig i forsvarsdelen, og det gør midterblokken mere kompakt. Trak et par angrebsfejl og frustrationer hos tyskerne.

4 - Line Haugsted: Tøvede alt, alt for meget i sit kontraspil: Kiggede simpelthen mere ned end op - det kan man heldigvis ikke sige om hendes forsvarsspil. Ragede en dum udvisning til sig på et kritisk tidspunkt og bakkede ikke op på enkelte aktioner, der kostede mål eller straffekast.

4 - Mette Tranborg: Blev ret hurtigt testet af i bagkæden for at se, om der skulle være nogle langskud fra hendes venstre lap eller andet, der kunne løsne op. Men det er helt tydeligt at se, at Tranborg har været væk i en hel sæson - det handler om timing og tro på tingene - vi må håbe, det stille og roligt kommer til hende! Det var ikke nogen succes. Hun skal træne fløjskud … Det har ikke været kønt at se på indtil videre.

4 - Althea Reinhardt: Førstevalget virker hun til at være - kom ind og satte sig tungt på de tyske skytter fra start men faldt ud, som anden halvleg skred frem. Otte redninger på 24 forsøg er egentlig godkendt, men hun mistede grebet om det hele.

4 - Helena Elver: Boksede godt med og mod det tyske forsvar. Havde ikke held med det store i første halvleg, hvor hendes aggressivitet ikke slog igennem. Prøvede igen i anden halvleg men også det helt store held. Havde en ordentlig afbrænder med et kongestuds fra fløjen - dén skulle ind!

00 - Louise Burgaard: Ramte slet ikke sine brud eller skud i starten og blev hurtigt pillet ud. Hang for meget fast i det meget offensive tyske forsvar, der ramte Burgaard hurtigt i bruddene og kunne ikke få sit spil til at fungere. Faldt derefter helt ud af kampen. Endnu en kamp hvor hun ikke rammer det, hun skal.

Danmarks næste og sidste kamp i det indledende gruppespil er på lørdag mod Sydkorea. Den kamp spilles klokken 21.00.