Det læser de besøgende på EUROPAMESTER lige nu

Jeppe Nielsen

Kampreferat: Danmarks angrebsspil haltede mod Norge

Efter en god start på kampen, hvor de to hold fulgtes pænt ad spillede Norge sig foran med et par scoringer som holdt frem til pausen. Efter pausen satte Norge tempo på kontrafasen og dækkede solidt forsvar som betød at de udbyggede deres føring i 2.halvleg.

Danmark har de seneste mange år haft store problemer med de norske håndboldkvinder, som har været det absolut mest succesfulde landshold i nyere tid. Det har kostet Danmark mange topplaceringer og medaljer ved de store mesterskaber, når de har stødt på den norske overmagt.

Lørdag aften stod Danmark igen over for de rødklædte kvinder fra Norge i anden kamp af Golden League-turneringen.

1. Halvleg

Første halvleg startede jævnbyrdigt, blandt andet takket være en god præstation fra den danske keeper Anna Kristensen, som erstattede Sandra Toft i dagens kamp. I den anden ende af banen var Michala Møller dominerende fra start på sin højreback-position og stod for tre tidlige scoringer. Norge straffede dog danskerne på kontrascoringer, når de lavede selv de mindste fejl.

Efterhånden som kampen satte sig midt i første halvleg, spillede Norge sig foran med to mål efter 19 minutter, hvor det danske forsvar især havde svært ved at holde styr på Henny Reistad. Det danske angreb kæmpede med at bryde igennem det norske forsvar, men lykkedes dog med flere indspil til stregen, hvor Sarah Iversen enten scorede eller tilkæmpede sig straffekast.

Efter 25 minutter tog den danske landstræner timeout ved stillingen 13-12 til Norge, efter en periode med stilstand, hvor begge angreb havde svært ved at finde vej til nettet.

Første halvleg blev rundet af med en spektakulær scoring fra Henny Reistad, som i allersidste sekund sendte bolden i mål langt ude fra 3-meterlinjen.

2.Halvleg

Jesper Jensen foretog flere udskiftninger i pausen, hvor Norge kom ud med fuld kraft i starten af 2. halvleg. De stod bundsolidt i forsvaret, og Danmark havde store vanskeligheder med at skabe målchancer og lavede samtidig en del tekniske fejl, som Norge straffede benhårdt i kontrafasen. Dette førte til en 6-målsføring til Norge midt i 2. halvleg.

Danmark dækkede godt op, og Norge scorede næsten kun i kontraspillet. Angrebsspillet hang dog slet ikke sammen mod det dygtige norske forsvar, og Danmark havde utroligt svært ved at score. Mod slutningen af kampen stod det danske forsvar bedre, og den indskiftede Althea Reinhardt leverede flere redninger, hvilket betød, at Norges målfrekvens faldt markant. Danmark kæmpede fortsat med angrebsspillet, men to flotte scoringer fra fløjen af henholdsvis Andrea Aagot og Emma Friis reducerede Norges føring til 4 mål med 4 minutter tilbage, hvorefter Jesper Jensen tog timeout.

Til sidst gik kampen lidt i stå, og Norge endte med at holde deres 4-målsføring, hvilket gav dem sejren på 26-22 over Danmark.