Det læser de besøgende på EUROPAMESTER lige nu

Nikolaj Jensen

Ungarsk morgenbrag: - Han var bedste dansker, mener ekspert

Danmark forbliver ubesejret ved den olympiske herrehåndboldturnering efter 28-25-sejr over Ungarn. Ekspert Lars Rasmussen deler karakterer ud til de danske spillere.

Danmark vs. Ungarn: 28-25 (16-14)

Stillinger undervejs: 0-1, 3-2, 6-2, 8-4, 8-7, 9-11, 13-13, (16-14), 17-15, 22-18, 25-20, 26-21, 27-23, (28-25)

Danmarks bedste: Mathias Gidsel

10 - Mathias Gidsel: Skulle lige brænde sin første store chance for at komme i gang. Dalede en anelse i koncentration og kvalitet, men fik arbejdet sig seriøst op og laver alligevel seks mål i første halvleg. Brændte lige til den gode side. Landede hårdt ned i gulvet. Kom heldigvis på benene og banen igen - rundede mål nummer 40 (!) i kamp nummer 4! Han tager altså bare ansvar - og utroligt at han kan holde til det!

10 - Rasmus Lauge: Blev skiftet ind da momentum skiftede hænder og hold. Han var lige præcis det friske pust, som Danmark havde brug for i den søvndyssende periode, hvor der blev brændt og brændt og brændt. Lauge kom ind med det noget intensitet og skubbede til de andre, så de ikke faldt i søvn.

7 - Nikolaj Jacobsen: Han var godt gal i skralden, den gode landstræner. I lange og mange perioder. Og med rette. For landsholdet slækkede på alt det, der kendetegner dem: Fart, tempo, koncentration og styrke. Forsvaret faldt sammen, og det samme gjorde angrebet. Men det er godt, at det danske hold bliver tryktestet og udfordret.

7 - Mikkel Hansen: Ikke meget reel spilletid til Hansen, indtil midten af anden halvleg, men vi kan dæleme regne med ham på straffekast. Her er han jo sikkerheden selv. Og de bolde skal jo også puttes i kassen. Stor, stor kvalitet.

7 - Niclas Kirkeløkke: Blev en anelse for defensiv til tider, hvor han ikke får afvist de ungarske skytter, der enten bare kunne skyde eller spille videre ind til stregen, og det er for nemt spil. Han fandt noget forsvarsmæssig styrke frem særligt i mand-mand-duellerne, , som holdt ungarerne fra det mest efter pausen.

7 - Lukas Jørgensen: Havde det svært både offensivt og defensivt. Misbrugte en alvorlig stor chance. Banhidi på stregen skabte for meget ravage, og så blev det for nemt at krydse indover. Her får det danske midterforsvar ikke afstemt tacklingerne, og derfor kom ungarerne for nemt til mål. Spillede sig op og udnyttede sin hurtighed til perfektion.

7 - Niklas Landin: Den danske anfører stod lige præcis, hvor han skulle: Alle de rigtige steder til at starte med. Havde en hovedrolle i den store føring indledningsvist - han blev dog svigtet af sit forsvar men fandt heldigvis tilbage i rytmen og sikkerheden.

7 - Magnus Saugstrup: Danmarks styrmand var med og klar igen fra start - et utrolig dejligt syn. Jeg kunne godt have tænkt mig, at han havde bragt noget mere fysik og stabilitet ind i forsvaret.

4 - Magnus Landin: Stadig ikke meget væsen han gør af sig. Det er heller ikke det store, han får at lege med derude, men når han så får chancen, så skal den altså også bare være der. Det var den ikke i dag på trods af en stor chance.

4 - Thomas Arnoldsen: Kæmpede også med at finde skarpheden i angrebet - sjuskede afslutninger og beslutninger. Har ellers startet OL i storform, men det vendte lidt i dag. Han får ikke skabt den fart, der skal til, og så bliver mulighederne i angrebet også svækket deraf.

4 - Simon Pytlick: En sjælden uskarp Pytlick efter nogle pragtkampe - han virkede hæmmet og en smule groggy: Måske faldet direkte ned på halebenet sidder og trykket fra den seneste kamp? Det var ikke godt. Han fik slet ikke sat det ungarske forsvar under det tunge, fysiske pres, som han ellers har budt alle de andre. Spillede sig fint op til sidst.

02 - Emil Jakobsen: Uskarp og ufokuseret i sine afslutninger. Brændte to af sine tre chancer, og det var altså nok for landstræneren, der smed Jakobsen ud efter et kvarter. Det gad han ikke at se på. Det kan Emil Jakobsen altså også gøre meget, meget skarpere.

UB - Emil Nielsen: Kom ikke på banen.

UB - Hans Lindberg: Kom kun kortvarigt ind i et dansk undertal.

UB - Henrik Møllgaard: Kom ikke på banen.

Danmarks næste og sidste kamp i det indledende gruppespil er på søndag mod Norge klokken 19.00.