Det læser de besøgende på EUROPAMESTER lige nu

Nicoline Holden

Lasse Ludwig stjal rampelyset i Füchse Berlin sejr

Füchse Berlin sikrede sig en stærk sejr på 30:27 i deres anden hjemmekamp i HBL-sæsonen mod HC Erlangen. Kampen var intens fra start, men i anden halvleg trak hovedstadsholdet fra og kunne til sidst fejre en velfortjent triumf.

6.425 tilskuere i Max-Schmeling-Halle strålede målmand Lasse Ludwig på sin 22-års fødselsdag. Med 14 imponerende redninger og en redningsprocent på 34% var han en af kampens helt store profiler. Trods en tæt første halvleg, hvor stillingen ved pausen var 13:13, fandt Füchse Berlin rytmen efter pausen og udnyttede flere udvisninger til at skabe afstand.

Erlangens fysiske spil udfordrede Berlinerne tidligt, og deres kompakte 6:0-forsvar gav værterne problemer med at finde målet. Først da Erlangen fik en to-minutters udvisning, fik Füchse skabt et lille forspring på 7:4, men modstanderne kom hurtigt tilbage i kampen. Det var først i anden halvleg, at Berlin for alvor tog kontrol, anført af en skarp Lasse Andersson og Mathias Gidsel, som begge nettede otte gange. Flere udvisninger hos Erlangen gav Berlinerne momentum, og de opbyggede en føring på syv mål.

Træner Jaron Siewert understregede, at kampen var alt andet end let. Erlangen spillede en fysisk kamp, og Berlin havde svært ved at bryde igennem i første halvleg. Han roste dog holdets energi og den kompakte forsvarsindsats efter pausen, hvor Ludwig især markerede sig.

Sportschef Stefan Kretzschmar bemærkede også Erlangens store motivation og fysiske tilgang til kampen. Han fremhævede den stærke præstation af forsvarsduoen Marsenic og Darj, som i længere tid havde været et svagt punkt for holdet, men som i denne kamp fungerede godt.

Trods nogle hektiske minutter i slutfasen holdt Füchse Berlin hovedet koldt og sikrede sig sejren, selvom en større målmargin kunne have løftet dem højere op i tabellen.